Боледуване на децата ни - тема 23

• 58 592
  • 759
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте,
следя публикациите често и донякъде се успокоявам, че моето 7-маче не е по-различно от другите деца на градина. Момчето ми сега е на 6, но в последните 3 години не успявахме да го опазим здрав повече от 2 -3 седмици, след което почваше хрема, от там слиза в гърдите, или бронхит или пневмония ... 2014 направи 3 астматични пристъпа, след престой в болница ни оборудваха с помпичка и вече се отчаях, защото и аз съм минала по този път.
Все пак реших, че за мен хомеопатията помогна да опитам и с него. Заведох го при първия свободен лекар в Хирон и така попаднах на д-р Емил Бечев. Това се случи на 1. Декември 2014 и от тогава няма сополи, бронхити и т.н. Първата седмица храчеше и течеше носа повече от всякога, но след кризата се успокои и вече мога смело да кажа, че не се страхувам да кара ски и да се измокри или да настине.
Много по-различно се живее така и споделям моя опит, защото самата аз не вярвах, че това може да се промени, но очевидно съм грешала.

# 631
Запис

Моето детенце в понеделник тръгна на ясла и днес вече сме вкъщи със сополи... все съм чувала че до седмица държат, ама чак пък на третия ден ...
бистри сополи
имате ли представа дали на дете на 1.8 г може да се сложи ксилометазолин или олинт?

# 632
  • в огледалото на живота
Запис

Моето детенце в понеделник тръгна на ясла и днес вече сме вкъщи със сополи... все съм чувала че до седмица държат, ама чак пък на третия ден ...
бистри сополи
имате ли представа дали на дете на 1.8 г може да се сложи ксилометазолин или олинт?
Нестават!
Над 2г.възраст са подходящите Олинт.
Промивай с ФР по често и се консултирай с педиатъра.

# 633
да слагам ФР , Куикс, мазах ноздричките с прополис, дърпам с помпата, шуслерови соли и цинабсин

# 634
  • shumen
Да оздравяват всички болни.
Дива,мисля,че Ксиламетазолина може и над 1,6.Аз съм слагала по препоръка на педи тях или Виброцил.
Силве,моя днеска се разрева докато го събличах до шкафчетата,но после спря и влезе с усмивка.Да се надяваме,че вече започва да свиква.
Скрит текст:
Пробвала ли си друг да е води?Казват,че някой деца като ги води друг свикват по-бързо и не плачат/

# 635
  • Варна
Дива,
виброцил може да се ползва, при моето дете отпушва носа много бързо. Също еуфорбиум композитум (хомеопатични), сребърна вода...

# 636
то носа й не е запушан, просто тече бистра водичка, а тези соли са с натрупване  и сигурно седмици трябва да минат за да действат

като изключим всичко това искам да кажа че от първия ден детенцето си издържа от 8 до 5 следобяд. Дано не се влошава Sad

# 637
  • София
Дива, може да слагаш коларгол.

# 638
Много разумно решение си взела. Особено след прекарана пневмония, каквото и да казва личната лекарка.
Понеже в други теми съм виждала къде ходи момиченцето ти в ПУ, ако не е тайна, има ли проблеми при по-продължителни отсъствия и наваскване с материала?

Ами сега, от началото на учебната година, откакто е в училище, това ѝ е първото по-продължително отсъствие. Бях я спряла преди 2-3 месеца за няколко дни заради някаква лека хрема и наченки на кашлица. Тогава се обадих на учителката и взехме материалите, които са работили, както и домашното за събота и неделя. Сега пак така процедирах. По английски предоплагам, че ако са взимали нов материал и се затрудни ще я изпратят на консултация да наваксва. Но като цяло там не се притеснявам, по-важно ми е да не изостава с материала от предучилищната.

Пулмологът също е потвърдил, че не е било пневмония. Може и да е било началото на нещо, примерно Бронхит, но каквото и да е било, е хванато навреме и лечението е било адекватно. Единствено няма нужда чак от 10 дни АБ.

Благодаря на Tottó за препоръчания пулмолог. ММ е останал с много добри впечатления от него, а от разказа за протеклия преглед и обясненията, аз също. bouquet

# 639
  • shumen
Дива,и аз съм за Коларгол.Малко цапа,ама пък много бързо пресича хремата.

# 640
Aз пък съм против Коларгола и сребърната вода. Моето дете е с алергия към среброто. Прави ужасни алергични пристъпи със затруднено дишане след Коларгол и сребърна вода.
УНГ почнаха често да изписват Коларгола и като им каже че е алергичен всеки път го заменят в Виброцил.
Така че аз съм за Виброцила.

# 641
  • София
От виброцила пък на моите им теква още повече носа.

# 642
Виброцилът и за мен е нищо работа, коларголът е силен, така, че за тази крехка възраст - аз предлагам Еуфорбиум спрейче - моята като беше на такава възраст съм ползвала, доволна бях  Peace

# 643
  • Варна
То си зависи и от сополите и от самото дете. Аз съм чела и преди много негативни отзиви за виброцила и съм се изненадвала, при моя син наистина има страхотно действие, слагам го вечер и само така заспива спокойно с отпушен нос. Но нашата УНГ беше казала, че е подходящ за гъсти сополи, може би наистина кара воднистите да станат още по-обилни, не знам. За воднисти беше казала коларгол, но мен не ме кефят тези капки, в смисъл цапащият им черен цвят и упорито отказвам да ги пробвам Twisted Evil

# 644
А Еуфорбиум помагал ли ви е при задна хрема newsm78 При нас обикновено от там тръгва всичко, но до сега не сме го изпробвали. Понеже чета, че е хомеопатичен и по бих се престрашила да го изпробвам на своя глава Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт