ХИТОВИ романтични РУСКИ филми и сериали - тема 10

• 67 448
  • 738
  •   1
Отговори
# 660
и аз днес гледах 'Время покажет' за символите на празника и за употребата на Георгиевската лента...

жалко, че тук в България нямаме такава традиция...даже не жалко, ами направо срамно...
Лор, аз сериозно. Толкова съм бясна на това цинично изопачаване на историята, че от днес съм с Георгиевска лента на ревера. Света прерових, но намерих. По улиците ме гледат като извънземно.

# 661
Малка компенсация за глупостта ми - съёмки фильма Территория

Дори само заради тези прекрасни картини от далечния север си заслужава да бъде гледан.

Последна редакция: пт, 24 апр 2015, 22:12 от nataly_gr

# 662
Такива лентички масово се използват за ключове и др. подобни, на битово ниво, което също е срамно. Подценява се значението на лентата.
Говоря за Русия, тук не съм виждала.

А за войната, нали съвсем скоро гледахме Ленинград 46, докосна ми душата. Без пряко да показва военни действия, през цялото време присъства войната като главна причина за всичко - изпитания, жертви, загуби, падения и извисяване. Погубени съдби.

Последна редакция: пт, 24 апр 2015, 22:14 от ValentinaP

# 663
и аз днес гледах 'Время покажет' за символите на празника и за употребата на Георгиевската лента...

жалко, че тук в България нямаме такава традиция...даже не жалко, ами направо срамно...
Лор, аз сериозно. Толкова съм бясна на това цинично изопачаване на историята, че от днес съм с Георгиевска лента на ревера. Света прерових, но намерих. По улиците ме гледат като извънземно.

там е работата, че трябва точно светът да преровиш, за да намериш...
във Варна в нито един магазин не намерих каквото и да е подобие на Георгиевска лента. обиколих всички магазини, които знам за платове , декорации и ширити и нищо - гледаха ме като извънземно точно. даже не знаеха какво е ...

отдавна искам да си сложа на предното огледало на колата както правят руснаците, макар че мъжът ми твърди, че веднага ще ми счупят стъклото  Mr. Green

то аз само да намеря де ...

# 664

там е работата, че трябва точно светът да преровиш, за да намериш...
във Варна в нито един магазин не намерих каквото и да е подобие на Георгиевска лента. обиколих всички магазини, които знам за платове , декорации и ширити и нищо - гледаха ме като извънземно точно. даже не знаеха какво е ...

отдавна искам да си сложа на предното огледало на колата както правят руснаците, макар че мъжът ми твърди, че веднага ще ми счупят стъклото  Mr. Green

то аз само да намеря де ...
Аз се свързах с тях
Скрит текст:
http://rusofili.bg/category/%D1%80%D1%83%D1%81%D0%BE%D1%84%D0%B8%D0%BB%D0%B8/ Пиши им. в Контакти.
Аз отидох на място, София, Раковски 108, ет. 3.

Последна редакция: сб, 25 апр 2015, 00:25 от nataly_gr

# 665
тези дни 'разучавам' Андрей Барило и попаднах на този филм, доста по-необичаен от баналните мелодрами...
хубаво направен, с едно странно усещане, което стиска за гърлото ...

https://my-hit.org/film/9266/

нарочно не пиша подробности, повече е филм на усещанията

# 666
Привет, привет  

Сергей Безруков - От героев былых времен

В июне 41-го (2008 -4 серии) със Сергей Безруков.

Този филм съм гледала, сигурно, N пъти. И всеки път магията от играта на Сергей ме е стискала за гърлото.
Знам, че е предлаган.

Он-лайн на руски http://online-kinopokaz.ru/load/voennye/v_ijune_41_go_smotret_onlajn/9-1-0-1105
В торент с БГ субтитри http://DMCA-removal-from-Google/details.php?id=21459

# 667
http://fishki.net/1493158-zhenwiny-na-vojne-pravda-o-kotoroj-ne- … jato-govorit.html

http://argumentua.com/stati/voina-byla-drugoi-pravda-o-vtoroi-mi … yu-skryvaet-kreml

Жестока и страшна истина. Всичко за войната, което познаваме от филмите.

# 668
Привет, привет  

Валя, благодаря за интересното четиво.

Този филм със сигурност не е предлаган в темата Курсанты (2004 - 10 серии) с режисьор Андрей Кавун.

Андрей Чадов, Иван Стебунов, Александр Голубев, Павел Ворожцов, Елена Яковлева, Юрий Беляев, Алексей Горбунов, Елена Ксенофонтова, Владимир Вдовиченков, Игорь Петренко, Андрей Мерзликин, Павел Майков, Ярослав Бойко, Леонид Тимцуник, Иван Мацкевич, Нелли Неведина, Гуранда Габуния...

В основу сценария легла автобиографическая повесть известного российского режиссера Петра Тодоровского "Вспоминай - не вспоминай".

Действие сериала происходит зимой 1942 года в одном из тыловых артиллерийских училищ, где готовят новобранцев для отправки на фронт. Это история мальчишек, которым суждено стать "пушечным мясом", но они об этом еще не знают и лишь инстинктивно чувствуют, что им осталось жить совсем немного.

Он-лайн на руски http://seasonvar.ru/serial-5133-Kursanty.html

А това е песента от филма - Невезение на Гарик Сукачев

# 669
нещо не мога да се настроя на военните филми

гледам Точь в точь ...днес Аверин  пише само двойки...много жесток  Joy Joy Joy

наскоро Валя писа, че е гледала Аверин в някаква съвсем различна роля, но не мога да се сетя за кой филм ставаше въпрос...даже търсих из постовете назад, но нещо не можах да го открия  newsm78

Последна редакция: нд, 26 апр 2015, 19:35 от lor

# 670
нещо не мога да се настроя на военните филми

гледам Точь в точь ...днес Аверин  пише само двойки...много жесток  Joy Joy Joy

наскоро Валя писа, че е гледала Аверин в някаква съвсем различна роля, но не мога да се сетя за кой филм ставаше въпрос...даже търсих из постовете назад, но нещо не можах да го открия  newsm78

Скрит текст:

Мисля, че ставаше дума за сериала Куприн. В първия филм Яма, в който е вплетен и сюжетът на Гранатовий браслет, той играеше ролята на влюбения в княгинята пощенски чиновник. Страхотен монолог прави. Даже беше и постнала видео на този монолог

# 671
Изгледах първите 5 на Склиф.  Laughing Laughing Laughing Давам си почивка. ще продължа утре.

# 672
готин артист ...успя да ме грабне здраво ...

за разширена десятка вече не говорим...бройката стана безбройна  Laughing Laughing

# 673

за разширена десятка вече не говорим...бройката стана безбройна  Laughing Laughing

Има далечна прилика с Чочо Попйорданов.  newsm78 може би в очите...

# 674

Добре изглежда във "Вальс Бостон", макар пак да не е много порядъчен.  Simple Smile

Филмите за войната ме плашат, много ме натоварват. Затова не искам да ги почвам, въпреки препоръките. Много са тъжни...Не знам откъде са намерили хората толкова сила, да оцелеят след жестоко изтребление, както от чужди, така и от свои.

А забелязвате ли, че в последните години медиите на 9 май тръбят за Деня на Европа, а не споменават Деня на Победата?

Общи условия

Активация на акаунт