Табу ли е третото дете в България и защо?

• 200 358
  • 6 328
  •   1
Отговори
# 1 950
Пак повтарям- има място за много методи. Ама що не ги споделите без свиване? но ако може и без враждебно и лаконично тровене на атмосферата. Така де, приемам, че по стандартите на Трещерица може да съм самовлюбена патка, но е хубаво да покаже откъде произтича авторитетът й да го изрече. От възраст ли, от мъдрост ли...да си каже от каква висота ме съди, да си знам...

Досега само Канада се разписа, там не се свенят да показват благосъстояние, тук още малко е табу. Има си и поговорка- много хубаво не е на хубаво.

Аз не показвам благосъстояние. Грешно ми четеш постовете. Благосъстоянието, доколкото го имам, е просто факт, не го изтъквам, за да покажа на теб или на някой друг, че съм нещо повече, защото имам, примерно трамплин. Това изобщо не е причината да имам самочувствие на жена, постигнала нещо. То идва от друго. Както казах, материалните придобивки са следствие. Би било глупаво човек да не се възползва от тях, след като има възможност. Защо? Защото някой ще те порицае в бг-мама?  

# 1 951
Не, имах предвид, че го правиш по северноамерикански- именно като нещо естествено, без излишен свян. Знам също, че понякога го пишеш и иронично. Общо взето го казваш така, както мъж би го казал. Или както дадох пример- да се похвали за ремонт на колата.

Докато тук играта е по-комплицирана; когато се налага, се правим на скромни, но иначе нищо не пречи и да се изфукаш с парцал, парфюм, кола или мебели. Но най-важното е да не показваш самоувереност и да нямаш "топки".

# 1 952

Но сега наистина е ред на Трещерица да докаже, че не злобее, просто защото е по-стара/грозна/бедна/недоклатена/непила хапчета/тресена от хормони в сравнение с мен. Така де, мен много пъти са ме питали с какво право говоря...

Понеже изтриха няколко поста в темата като само в два от тях имаше епитети - патка и простак, сега аз информирах модератор за този ти пост.
Не съм съгласна с Трещерица, че си самовлюбена патка, ти си комплексирана, не самовлюбена. А съфорумка с никнейм Канада нямаме, така че правилно те нарекоха простак.

# 1 953
  • София

Досега само Канада се разписа, там не се свенят да показват благосъстояние, тук още малко е табу. Има си и поговорка- много хубаво не е на хубаво.
Така е . И не е случайно.
В България най- мразим "някой да ми се големее". Не знам защо е така-може би произтича от това, че сме силно демократичен народ в психологията си. Не търпим "аристокрация".
 Отдавна я наблюдавам тази черта в българина. И според мен в общи линии, за нашите условия, е положителна.
 Мамасита дава примери от собствения си живот и преживявания. На мен лично ми е много интересно и не смятам, че някой трябва да се чуства обиден...
Щом се чуства обиден, значи реално има някакви проблеми..

Не знам дали е "положително", но май е "наложително", предвид царящата битова престъпност и пълната липса за полиция и прилагане на закони.

# 1 954
Трещерица ми прави впечатление на здраво стъпила на земята жена с много здрав разум (англ. no-nonsense person). Не злобее, просто има нулева търпимост към излишно раздуване на каквото и да било, превъзнасяне, отвлеченост и други подобни. И като отказваш да спреш, тя отказва да те пусне да продължаваш в същия дух, оттам и впечатлението за злобеене. Но то е повърхностно.

# 1 955

Така е . И не е случайно.
В България най- мразим "някой да ми се големее". Не знам защо е така-може би произтича от това, че сме силно демократичен народ в психологията си. Не търпим "аристокрация".
 Отдавна я наблюдавам тази черта в българина. И според мен в общи линии, за нашите условия, е положителна.

Вие пък. Я се преместете в някой от тематичните подфоруми да видите как се показва благосъстояние и дали някой се свени да се похвали със стандарт и придобивки.

Така е. Аз покрай мъжа си по-усвоих тази тенденция на похвалване .Но бях грубо подигравана и нападана ,по идентичен дисекционен начин, когато съм споделяла своя живот. Но.

Промених споделянето на определени подробности  ,но все още не се свеня да се гордея с личните си постижения. И да  казвали са ми не малко пъти ,че имам' топки ; Simple Smile

# 1 956
Мамасита,

както ти ("без свян") казваш, че имаш апартамент, така и Софи казва за басейна и трамплина.

Ти се впечатляваш от басейна, други се впечатляват от апартамента ти (в най-добрата сграда в Пловдив).

# 1 957
На Трещерица времето й е минало и трябва да свикне, че къмто 2015 безсрамната себепромоция е нещо доста обичайно. Да, стилът и на мен ми идва малко хипер, но работи и да ти кажа, доста хора с десетилетие по-млади от мен доста добре си служат с тоя стил. На мен ми изглежда въздух под налягане, но такъв е климатът, така духа вятърът. Знам, че айфонът не ме впечатлява, но когато Джобс го представяше...уау. Това си е изкуство.

Щото и аз съм имала комън сенс, не съм обичала раздути неща, ама ей на-точно раздутото дойде на мода, защото другото скучнее някак вече. Трябва да се пълни ефирът някак.

Сонгес, така че внимавай, ако искаш да успееш, недей да скромнееш, може да е минавало преди 10 г., но сега вече ще трябва да накараш малките неща да звучат super awesome. Огледай се и ще видиш, че вече е така.

Така че нямам против майка на три деца да се нарече героиня, ако сподели защо смята делото за героично, къде са големите предизвикателства и как е надраснала себе си.

Баща с три деца би понадул перки малко. Или даже много.

# 1 958

Аз от басейна не се впечатлих, по-скоро от това, че наистина някой толкова се кефи на северноамериканската мечта.

Ако говорим за самоизтъкване, то Софи е една от шампионките в този форум..
Но, в крайна сметка, това нищо не означава...

# 1 959
  • Русе
  Ако гледането на деца се свежда до геройство, то тогава значи е усилие. Радвам се на щастливи многодетни майки, не на героини.

# 1 960
В Южна Европа също имат много басейни и им се кефят.

# 1 961
Геройството не е толкова усилие, колкото да преодолееш себе си, да израснеш и да правиш нещата вече без усилие. Героят винаги е малко супергерой, защото има сили, които са необичайни и с които нещата стават по-лесни.

Геройството е отвъд обикновената хамалогия.

# 1 962
Е, че аз не скромнея, Мамасита. Не си ли забелязала, че от това идват основните възражения към мен в този форум?

Да успееш - какво значи? Мога да впечатля с успехи в работата си, колкото и да съм зелена. С обща култура. С още няколко неща, няма да се рекламирам. С пътешествия до интересни места.

С един милион други неща не мога да впечатля хора, които не се интересуват от гореизброените. Това не ме притеснява. Аз лесно се сдушвам с хората, които са от моята кръвна група, имам естествен талант за това. Другите не ме интересуват, освен ако не почнат да ми пречат. Казвам си, че за всеки има място под слънцето и толкова.

Друг път си казвам: "Елате ми повече!" и се впускам в безсмислени спорове.  Laughing

С две думи, не ща да се "продам добре" в обществото, в смисъл да се харесам на всички, и това ме устройва напълно.

# 1 963
  • София
Мамасита цели 4 години са я учили как да не е срамежлива и как да е проактивна, а вие тука с години й набивате канчето, пукате балона и чакате да чуете фъссс. Аз й се радвам, че АУБГ са успели така да й променят подхода. Дай боже всекиму.

# 1 964
Ама то и аз изпаднах в чуденка сега. Кой където завърне в този форум и почва да се фукняви. А когато Мамасита се изфука нещо и всички възроптават вкупом...
Що така сега? Явно го прави по-добре от другите фукли ....

Общи условия

Активация на акаунт