Табу ли е третото дете в България и защо?

• 200 065
  • 6 328
  •   1
Отговори
# 2 190
  • София
медианата е средната на положение, значи половината са над, а другата половина под.

# 2 191
Ето тук малко по-подробно обяснено за очквана височина, средната височина на родителите и границите на нормалното отклонение:

http://www.patient.co.uk/doctor/short-stature

Calculate expected final height
•The mid-parental height provides an estimation of the expected final height. If a child's height lies within the target centile range, then their height is normal with regard to their genetic potential.
•A calibrated stadiometer should be used for measuring standing height and the heights of the parents should be accurately measured rather than rely on reported heights. The mid-parental height is unreliable if the parents' heights are very different.
•In a boy:•Mid-parental height (cm) = (Father's height + (Mother's height + 14)) divided by 2.
•Target centile range: ± 10 cm around the mid-parental height.

•In a girl:•Mid-parental height (cm) = ((Father's height - 14) + Mother's height) divided by 2.
•Target centile range: ± 8.5 cm around the mid-parental height.

Това е важно уточнение:
"The mid-parental height is unreliable if the parents' heights are very different"

# 2 192
А не може ли просто да изчакате и да видите колко ще порастне детето ви?

# 2 193
Абсурд! Модел кинта и двайсе виждала ли си?! Naughty

# 2 194
Гери, те децата ги мерят на редовните медицински прегледи, ако има някаква причина за безпокойство, гледат височина на родителите.

# 2 195
А не може ли просто да изчакате и да видите колко ще порастне детето ви?

# 2 196
Моето момче е на 12 висок е 166 , а с таткото сме той 175, аз 164.Но пък дедетата са 185+.А пра -чичо ми (Лека му пръст) го положихме с леко присвити колена в ковчега .

# 2 197
Не, калкулатора дава медиана; ръстът на мнозинството от децата е няколко сантиметра над под тази стойност; отклонение +/-14см за момичета и 13 за момчета е нормално.

Ми той много умен този калкулатор. Това и всяка баба от село може да ти го "предвиди". Плюс/минус 14 см, нищо работа отклонението ...  Tired

# 2 198
Да не е повече; тогава се правят изследвания ( генетични, хормонални,); може да се направи снимка на дланта на ръката и китката за да се определи костната възраст, дава по-голяма точност за действителния краен ръст;

# 2 199
  • София
Братовчедка ми има четири котки, живее в таванско помещение, справя се чудесно. Мой приятел е стигал до шест или седем котки в къщи, двустаен апартамент. Та, въпрос на личен избор е според мене Simple Smile

# 2 200
Хм , ние се водим уж високи , но детето излиза да не по-ниско от мен  newsm78
Аз съм 178-179см ,баща й 190см ,а тя на близо 7 е 131см. По графиката трябва да е около 175см..
Не знам ,не му вярвам на този калкулатор.

# 2 201

Не четеш внимателно. Плюс / Минус 14 см?!  Crossing Arms
Значи мочже да е 161, но може и да е 186.  Mr. Green

# 2 202
Хм , ние се водим уж високи , но детето излиза да не по-ниско от мен  newsm78
Аз съм 178-179см ,баща й 190см ,а тя на близо 7 е 131см. По графиката трябва да е около 175см..

175см е 'предполагаемата' окончателна височина +/- 14 см;

Поствам пак примерна таблица за растежа на момичета между 2-20 години:

http://www.cdc.gov/growthcharts/data/set2clinical/cj41c072.pdf

За всяка страна има изготвени такива (и по раси), въз основа на статистически данни за съответната страна.

Ето и калкулатор за момичета 2-20 години:
http://reference.medscape.com/calculator/height-age-percentile-girls 

Ето и за Нидерландия в графичен вид:

http://www.groeiwijzer.nl/nl/diagnose-and-toekomst/onderzoek/kindergroeimeter

Ако при стандартен медицински преглед, детето ти е извън тези граници или скоростта на растежа му е необичаен, ще се вземат височините на родителите в предвид, и ако има проблем се правят изследвания.

# 2 203

Чек, ако детето ти през годините на растеж се движи в горната граница 90 персентила и родителите са високи, не се очаква изведнъж да спре да расте и да не надмине 'предполагаемата' височина';

Детето на Баронесата е високо, те също.

# 2 204

това мога да и го кажа и без калкулатор..

Общи условия

Активация на акаунт