Табу ли е третото дете в България и защо?

• 199 737
  • 6 328
  •   1
Отговори
# 2 265
ходещите по музеи трудно стават планинари и обратно.

Не ти ли омръзна да дрънкаш глупости.

# 2 266
Защото за дете под 3 не мога да кажа обича или не пътуване, мога да кажа- понася или не понася, а дали обича- не знам дали осъзнава.

Точно в тази възраст се пътува и най-лесно с деца.
Нали за нужди си говорим, нуждите му точно в тази граница не са особени. Когато малкият ми син беше на две, бяхме три седмици на обиколка из Côte d'Azur. Няма нужда да пускм снимки, но повярвай ми, че усмивката му е на 99% от тях.

# 2 267
Абе аз все още чакам някой да каже как се прави график с бебе още на няколко месеца и два тодлъра.

Друго ми е интересно- след като ме обвинихте, че налагам модели, откъде се налага този модел, че задължително трябва да се пътува, и то още от началото, за да не "висиш пред блока".

Наистина- лесен сезон, ниска планина, това не е точно планина, която може да ти се опре.

Освен това- да кажем, че сте имали няколко пътувания и с бебе, дори малко. Но колко чести? И между пътуванията нямаше ли пак висене около блока? Питам, защото като се разказва, общо взето се преувеличават постиженията. Все пак не може да си на път всяка седмица.

Моята идея е, че да- може да се пътува с три деца, и с миниван може да ги транспортираш, но това няма да е програма максимум, ще сте по-бавни и едва ли изведнъж ще пробвате напълно нов за семейството тип пътуване.

# 2 268
И с двете не съм спирала да пътувам. Особено с голямото, предвид това че живеех на 40 км. от столицата, правех, често при това, ежедневни тегели между мястото, което обитавахме и един от двата най-близки града- София и малък областен.
Малкото на 12 дни пътува за първи път на дълго разстояние. И не е спирало.

# 2 269
Тригодишно  по-скоро бих завела в музей, отколкото на преход в планината.

В музея като се умори има място да седнеш, можеш да излезеш и да изядеш един сладолед-лесно е.
Но за планина, макар и на лесен преход само веднъж се излъгах. Беше си страшна борба-то не ще да върви, а иска да си бере до безкрай цветенца и да си ги слага в чантичката .
Беше откъснало и една гъба и добре че видях навреме иначе  щеше да я навре в устата.
Като се умори и иска да спираме и даже си полегна, пък за зла беда  почна да вали дъжд. Носихме го на гръб на смени, ама като го качиш на гръб и иска да слиза. Като го свалиш пак на земята и иска да го носиш. Накрая пот като река течеше от мен.
Стигнахме до хижата и ни посрещнаха пет лаещи кучета и детето като писна от ужас едвам го успокоих. А хижаря ни прочете лекция как не сме си възпитали детето да не го е страх от милите животинки-а те едни едри песове като телета..и само си навират муцуните по нас да ни душат...Там пихме чай с удавени мухи вътре и на връщане носихме детето по нанадолнището заспало...

Абе приказка беше...

# 2 270
Питам, защото като се разказва, общо взето се преувеличават постиженията. Все пак не може да си на път всяка седмица.

Е, де!
Нали обратното точно се говори, че не е никакво постижение, а нещо нормално.

На мен по-скоро ще ми е интересно, дали някой има късмет с деца, които от мънички да карат ски. Аз и мъжът ми обичаме, но и двете деца искат само на шейни.

# 2 271
Този тип пътуване е "придвижване с кола" и съм го правила, не е като да съм се залостила.

Но наистина е вярно, че дори при пътуващите има намаляване на темпото и някакви ограничения.

В момента с малката пътуваме по-малко; зима е, няма къде да се ходи особено много. По принцип на мен ми се ходи на Пирин, обаче просто няма как да я взема, безотговорно е. Така че или ще ходим само възрастни, или ще се "залостя", и/или ще ходим по родопски пътечки.

Аз пък си имам самар за носене на бебе. На теория би трябвало да позволява ходене на планина с малко дете, на практика мъчи и родителя, и детето.

# 2 272
  Децата трябва да сменят климата от малки и да ходят на планина и море. Това е полезно и ги закалява.  Препоръча се от всички лекари.

# 2 273
Самара за бебе, ако е качествен, е голямо удобство за планинари с бебе.
С бебе на 6 до 18 месеца и дребосък на 3-4 години сме катерили Френските Алпи около Гренобъл баш със самар, екстра ни беше на всички.
Ама... нали не е Пирин, нищо не разбираме ние. Знам.

# 2 274
Разбира се, че има ограничения, не е като преди да пътуваме всеки уикенд. Сега с близнаците и каката, ходим пролет и есен на почивки основно, като гледаме да са за по десетина дни, та да си струва пътуването. И точно заради смяна на климата го правим, полезно е за децата.

# 2 275
Ми сменям го климата, макар да не е точно българско черноморие и после Родопи.

Баткото го водим на басейн през лятото.

Обаче обяснете как е полезно "придвижване с кола". Примерно до мола в големия град.

Не е само катеренето, а смяната на времето. Планината може да е много опасна. Пирин си е опасен, ако и да не е Алпите.

# 2 276
Аз с кърпите не успях да се оправя, но пък ползвахме Ерго Бейби до втората година.
Впечатленията ни са положителни.

# 2 277
На мен по-скоро ще ми е интересно, дали някой има късмет с деца, които от мънички да карат ски. Аз и мъжът ми обичаме, но и двете деца искат само на шейни.

Не бих казала, че е късмет, но карат.  Внучката на 3 я качиха.  
Придвижването с кола помага да не правиш непосилни преходи, а да го закараш до планината или морето, или Лувъра.  Не вярвам някой да тръгва, за да си прекара времето в колата.

# 2 278
Че то пътуване ли се води превозването на децата до мола?

# 2 279

Пирин си е опасен, ако и да не е Алпите.
Пирин е алпийски тип планина. Не се различава кой знае колко от Алпите. Била съм и на двете планини и на мен лично Пирин повече ми харесва.

Но преходите според мен не са за малки деца. Те не могат да възприемат целта на придвижването от А до Б, а се превръщат в куфари, които трябва сам да преместиш.

С деца е добре да бъдеш в планински хотел и всеки ден разходчици по полянките и пикник..екстра е.

Общи условия

Активация на акаунт