Табу ли е третото дете в България и защо?

• 199 913
  • 6 328
  •   1
Отговори
# 2 310
Никаква ирония не е, в Индия жените са вече с 60 милиона по-малко от мъжете, поради абортите след установяване на пола: дъщерята си отива от къщата със зестра, синът те гледа. Не го коментирам, че ще изляза расистка.

Във филма е ирония!

# 2 311
Не знам, не знам- няма да е с коктейлче и романче това море. Някакъв друг стил ще е.

# 2 312
  • София
Какво ти става, Мамасито, много ясно, че няма да е. И с повръщане в 5 сутринта няма да е. Нямам предвид децата Laughing
Ама да ме плашиш с няколкомесечно, дето е само на кърма...

Но няма и да си изскубя ментата за мохито на вилата пък!
Правя на детето едно безалкохолно, само с лаймчета и спрайт, такова ще люскам и аз. Все ще го преживея за година, две Sunglasses

# 2 313
Аз алкохол на плаж никога не съм пила така или иначе. Струва ми се твърде лоша идея.

# 2 314
 Абсурд. За алкохола, де.

Всъщност аз на море точно заради детето ходя, да диша там морски въздух, иначе спокойно бих минала без. Грешката ми е, че не ги пращам само с баща и, те са земноводни.

# 2 315
За бебе има един период преди 6 месеца, но след това между 6 мес. и година и половина става трудно- не яде всичко, все още не е толкова устойчиво, не спи толкова в колата, дразни се повече от седалката.

# 2 316
На 2 месеца водихме бебето на море. Първият рев и в двете посоки беше о/о Стара Загора. На тази възраст каката и баткото в чужбина сме ги водили.
В музеите е малко тегаво, но като знаеш кой на какво ще налети, справяме се.
Ние ги водим на кратки маршрути, за да свикват с ходенето в планината. По принцип, като купувахме бебешката количка гледахме да е офф=роуд. Общо взето повечето пътеки са достъпни с нея.

# 2 317

А малката като се роди, я заведохме на 40 дена, а голямата беше на 6г. Горе долу като на Елица дечицата. Па идеално море си беше. 
Това е идеално. Малкото е кърмаче и си стои в количката на сянка, а каката на 6 вече е в разбрана възраст.
Но виж дете на 2 години е истински кошмар за ходене на море. Аз рано не мога да стана и се довличаме на плажа заедно с препилите от предната вечер-къмто 12 и половина...на обед в най-големия пек и настъпва истински ад.

# 2 318
Как в 12 ще ходите на плаж? След 3 се ходи.
Никакви кошмари не помня аз с децата по плажовете, а дето се казва са израснали там и двамата. За да не е кошмарно не трябва да ти пука, че детето се намокрило или изцапало с пясък.

# 2 319
Тончо, Герри. Мъжът ми ходеше с голямата сутрин, а след обяд ходехме и с малката. Към 16.30 и тя си спи в закрито кошче, морето й шуми и ние си се къпем с голямата. Мъжът ми си седи до кошчето и си почива.

Аз съм с кротки  Sunglasses и миналата година беше добре, обаче малката беше на година и месец и още не беше проходила и след обяд я водех да ходи, ама малко. Иначе сутрин си спеше до късно, после пак междинка по час, на двора на меката мебел, после на обяд пак.... и  Blush  то се спеше до голямо.

Да видим тази година как ще е, но мисля, че няма да има проблем.

Но с голямата в никоя възраст не съм имала проблем.

# 2 320
Точно с дете на 2 и половина бях на море. Направо казарма беше: всички стават рано, и той ранобуден, марш до плажа, докато се усетиш, станало 11 и айде обратно, само че вече е жега, а на детето не му се ходи особено...но когато дойде време да легнеш следобед, на него му се доиграва. Когато дойде време за следобеден плаж, той пък вземе, че заспи.

А, да, в морето така и не влезе- водата му беше студена.

Затова ще го водим пак на минерален басейн.

# 2 321
аз пък не мога да си справя с малки деца на море и предпочитам да си стоя у дома, отколкото да си късам нервите със стомашния вирус по Черноморието. При мен важи максимата по-добре без почивка отколкото разбита след почивката.

# 2 322
Е, ние казарменият ред винаги сме си го спестявали. Нямаме норматив. Нито колко пъти да влезем в морето. Колкото толкова. Намираме си там и други неща за правене. Даже и да се разхождам само по плажната ивица - пак сме сменили климата за 10на дена.
А стомашен вирус никога не сме хващали. Ама никога. На морето, де.

# 2 323
аз пък не мога да си справя с малки деца на море и предпочитам да си стоя у дома, отколкото да си късам нервите със стомашния вирус по Черноморието. При мен важи максимата по-добре без почивка отколкото разбита след почивката.

Тази година и аз няма да отида на море с децата по същата причина. Малкото не обича да пътува с кола, повръща даже и на прав път, от жегата и става лошо, в морето не влиза изобщо , тълпите я дразнят. Миналата година и двете се  разболяха от някакъв отвратителен вирус и преживяхме страшен кошмар.. Вообще ужасно се уморявам само при мисълта да се дигнем и да ходим на море...

Ако свекърът се навие да ги погледа децата за няколко дни можем да идем с мъжа ми сами...в хотел забранен за деца.
Или ще вземем само каката..
Пък като порастне малко дребната-да стане поне на 4 или пет може и да пробваме пак семейно..

Последна редакция: пн, 16 мар 2015, 18:28 от Герри

# 2 324
Ами ние винаги сме си с режим и затова не ни прави кой знае какво впечатление като на вас тук.

На морето пак се става към 7  ,закуска , обиколка на някоя забележителна местност до към 10-11 ,плаж до към 12:30  и след това обяд до 1 .30 ,почивка  до 3  на сянка (последният път резервирахме хотел с гледане на детето от 2 до 4 часа в център за деца с програма на детски голф, рисуване, танци и игри ) и ние се излежавахме с роман пред басейна ) ,пак плаж от 3 до 6 и след това разходки из местности , малки селца по пътя , бира и студена цитронада в някоя крайпътно ханче ,вечеря в някой малък семеен ресторант с изглед към океана или вечеря в 7 в хотела .

След това всяка вечер имаше някакво диско за децата до 8 и 30 където аниматорите от детския клуб през деня имаха програма с танци и игри ,след това гастролиращи музиканти или циркове с фокуси ,животни на турне и към 9  се запътвахме към стаята.

Детето лягаше капнало ,а ние на верандата довършвахме почивката с коктейли, тиха музика и разговори се наслаждавахме на бриза и хладината. В 10 и 30  ние бяхме в леглата .

Иначе си лягаме в 9 - 9 и 30 ,а детето в 8 ,защото ставаме в 6 за работа и у-ще ,а аз даже и в 5 и 15 поне 4 дни в седмицата .

Когато беше бебе не сме отсядали в хотели ,а само в самостоятелни вили с две спални ,с градина с барбекю и вечерите след плажа и шумотевицата се усамотявахме в тишината на отдалечената вилна зона и почивахме пълноценно. На хотели чак към 4 годишна отсядахме ,защото не искахме нито ние да пречим на почиващите  с ранното си ставане ,нито те на нас с късните си лягания. По принцип избягваме масови курорти .
Вярно е че не можем да четем книги по цял ден както обичам , да ходим на бар до късно ,но се редуваме ако на някой много много му се прище и когато и двамата родители си помагат взаимно с детето нещата се случват. Но виж с 3 ще ни трябват екстра чифт ръце  Flutter

Апропо и нашето дете като баща си повръща при пътуване . Просто зная и винаги пътуваме с пликове за повръщане .баща й е бил така до 8 клас поне .Тя е по -добре и напоследък не е повръщала от поне 16 месеца ,но това няма как да ни спре .

След 3 седмици заминаваме на другия край на страната .Ще пътуваме 3000 км в едната посока и след няколко дни на обратно . Ще се карат поне 12 часа на ден и след това ще отсядаме в красиви местности по пътя на хотел/ мотел. 10 дни приключения . Ще разказвам после. bowuu

Последна редакция: пн, 16 мар 2015, 18:27 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт