Табу ли е третото дете в България и защо?

• 200 051
  • 6 328
  •   1
Отговори
# 2 325
аз пък не мога да си справя с малки деца на море и предпочитам да си стоя у дома, отколкото да си късам нервите със стомашния вирус по Черноморието. При мен важи максимата по-добре без почивка отколкото разбита след почивката.

Ей сега ще те заядат, че лишаваш детето от море, не си жертвоготовна, не сменяш климата.

Иначе с вила и басейни си изкарваме съвсем цивилизовано. И това лято така ще се пробваме.

# 2 326
Няма да я заядем. Като не се справя, да си седи там, където ще и е най-комфортно. Морето няма да избяга. Не е задължително да се ходи, ако ще е кофти, а не почивка.

Винаги съм казвала, че децата не са бреме, може да те лишат от някои дейности, но то е само за година-две-три. Какво е това за цял един живот - нищо.

Но ако има такива като мен, с по-спокойни деца, защо да не ходят и да не сменят климата?

# 2 327
То миналата година май всички бяха болни с този вирус.Ей божке,за толко навъртени лазарника ни-ко-га не ми е било толкоз зле!Па колко студентски купони с пиене на кви ли не ментаци съм преживяла,ама от миналогодишното гадене още ми е зле като си спомня!Ротавирус.Само при мен положителна проба.Инак натръшкани аз и малкото,мъжа ми леко му мина,голямото хич и не се разболя(ако не бях си го родила лично,щях да реша,че е разработка на военните това дете)!Желязно е.Боледувало е веднъж на 3 години от ангина,тогава само е пило АБ.Вече е на 11.Няма грип,няма вируси,не боледува изобщо! Та Гери не сте били само вие с адска почивка,ние с малкото лежахме и в Инфекциозна болница,АД!

# 2 328
  • София
Е, ние не само сме лежали на система последното лято в Сл. бряг, ами и сега на 2 срещу 3 март цели две болници "уважихме": първо Спешното в Кърджалийската болница, където свършиха работа на 30% (продължи да повръща дребния) и после и Инфекциозното в Окръжна в София. Както каза ММ, ние празниците винаги посрещаме с фойерверки //да се чете "повръщане"; така поляхме новата къща преди година и половина, нормалните хора поливат с вино, ние не бяхме си преместили тирбушона, виното не го отворихме, но пък малкия "поля"...// При  нас, както се вижда, никога не е късно да станем за резил...

# 2 329
Просто миналата година беше лоша за море.Особено в началото на сезона-имаше наводнения,плажовете заляни.Ние не сме имали други инциденти с децата,но щом този вирус успя да тръшне възрастен да не могат да овладеят гадене и да поема храна и вода,смятай за какво нещо става дума.Като се събудех и ми се плачеше,не те държат краката да ходиш,всичко те боли,тотален кошмар.Бяхме резервирали и платили 14 дена,познай как си тръгнахме на 2 ри по спешност.После веднага в болница ни приеха.Детето мъжа ми го носеше на ръце(6 годишно) не можеше да ходи Cry

# 2 330
Рибозом, това означава ли, че повече няма да ходите на море?
И Sharky* - да не се местите в нови къщи и да не ходите в Родопите?

# 2 331
  • София
От Родопите и гръцкото море "отзад" няма сила, която да ни отбие  Laughing, а къщата  newsm78 newsm78 newsm78 (какво да кажа, "американска ми мечта"), поне не се наложи да измазваме наново тавана (така поляхме предния апартамент, пак нямаше тирбушон)..

# 2 332
Категорично ще гледам да избягвам БГ морето и ОИ.Миналата година за сефте отидохме на ОИ- познай-дръвце.Ама то щото съм бунак.Викам си -айде,децата вече са големи,да идем като бели хора.И като стана така в началото се чудиш на кой свят си-дали от храната е,дали от водата,от какво по дяволите?Много скоростно протече всичко.Следобяда на втория ден се загърчи малкото,до 6 сутринта повръщаше вече само зеленикав стомашен сок.Аз по същото време стартирах.Събрахме багажа и дома.Докато се приберем се унесе вече и не можеше да ходи.

# 2 333
Как пък не чух един от Варна да се е разболял от вирус плъзнал след наводненията? Ядете лоша храна в лоши заведния и после вирус било. А, да, и се пържите на слънце в най-голямата жега, че да направите тен като за цяло лято. Туристи!   Mr. Green

# 2 334
То и аз не смея нищо да кажа, ама ни деца, ни внучка са се разболявали от този вирус.  Минерална вода.

# 2 335
  • Щастлива мама на 3 слънца
Как пък не чух един от Варна да се е разболял от вирус плъзнал след наводненията? Ядете лоша храна в лоши заведния и после вирус било. А, да, и се пържите на слънце в най-голямата жега, че да направите тен като за цяло лято. Туристи!   Mr. Green
Хихи хихи.
Ей българските туристи ядат ,по връщат и пак ядат .Няма оправия. По цял ден на плажа. Как няма 1 варенец от 14 до 18 ....

# 2 336
То и аз не смея нищо да кажа, ама ни деца, ни внучка са се разболявали от този вирус.  Минерална вода.
Ние също ,пък сме били по места където дори зъбите си миехме с минерална вода и сме свикнали да си купуваме и да пием само такава.
Досега за 35 години сао веднъж съм била с хранително отравяне за два дни и то си беше в Пловдив от прясна кайма в месарница държана лятно време извън хладилни витрини .

# 2 337
  • София
Когато го направи на Сл. бряг, дребния беше скачал на надуваем замък предната вечер. Детето преди него нещо ми изглеждаше вяло...след като споделих с моя приятелка, че подозирам замъка, тя спря нейните дъщери от замъци и спряха и ротавирусите и при тях...А какво сме лепнали сега на 2 март не знам, колежка, чието семейство  са си стояли в София по 3март, сподели, че и нейния син е карал вирус с температура, повръщане и разстройство, та е вероятно да е нещо, което или сме лепнали в Родопите, или сме си го довлекли от София.  

# 2 338
Е ние ходим 5 поредни години в Поморие.Наемаме апартамент и си готвим.Аз съм леко откачена на тема миене на плодове,зеленчуци и храна.Не пием вода от чешмата на морето,само минерална.Купуват се пресни плодове,само опакован сладолед и подобни.В Поморие си имахме любими магазини и от там.Миналата година за сефте ни се случва подобно нещо.Абе на фонтан изкарваш-от уста,от нос,от все дупки.Не можех да стигна до тоалетната единия път,оповръщах цялата баня.И постоянно по някое време те мъчи адска жажда,пийнеш една-две глътки и почва наново.Ни Деган помага,ни Вомитусхил,ни дявол ,де що таблети и свещи си изпонабих из отверстията нтц!Последно в Инфекциозна с някакво ново френско успяха да спрат гаденето при мен.Как ще се пържа цял ден?Остави ти,Рибозома е зимно бебе и на жега не вирей!До 11 и после ми е много горещо,после след 4 като се наспя,щото аз съм и поспалана.

# 2 339
И аз бях зле на Поморие миналото лято. Имах ужасно разстройство и гадене. Оправих се с обикновен медицински активиран въглен и аспирин. По принцип за стомашно-чревни проблеми, особено диарии, въгленът много помага.

Общи условия

Активация на акаунт