Табу ли е третото дете в България и защо?

• 199 384
  • 6 328
  •   1
Отговори
# 2 520
За да си сверите часовника, детски рожден ден във възрастта 3-6 и половина, важи както за частни, така и за държавни градини:

- Купуваш торта;
- Отделно почерпка за всяко дете в градината- сок плюс нещо сладко, което им се раздава;
- Поръчваш инсталация с балони, която да се сложи близо до входа на градината; по желание украсяваш салона на градината с балони;
- Викаш аниматор- клоун, фокусник, какичка с бои за лице или такъв, който прави животни от балони;
- Децата от групата празнуват с групата си и всичките тия балони с хелий или без.

Отделно се раздават RSVP покани за комбиниран детски клуб с родителски маси, където оставяш детето в детската част и след това трябва да си говорите с родители, които не познаваш.

За рождените дни обикновено се събираме възрастни, той присъства, а после правим нещо специално за него, пътуване или излет. А, и торта за градината, но без балони и аниматор- направо съм една такава лоша майка, която не ще да направи максималното за детето.

Това къде го четете? Shocked
В нашата градина нямаше аниматори, балони, меню.
Има само точка 1.-тортата, и то, ако искаш. Има деца, които с бонбони си черпят.

# 2 521
Важи със сигурност за една детска градина, за други е частично, имам информация от учителки в детска градина, че от няколко години има надпревара кой родител ще направи по-интересен рожден ден.

Не го чета, това е реалността, която се вижда с просто око. Почти се е наложило като стандарт да се вика аниматор.

Та общо взето живея в такива среди, в които за децата се харчи много, като голяма част е за фън. Дали децата получават нещо от това упражнение- не знам, но тия неща са стандарт.

Щото вече не е достатъчно да вземеш хубава рокличка на момиченцето си- трябва да се постараеш и да поръчаш реплика на роклята на Елза от Frozen. Или на Анна, но трябва да питаш, за да не се разсърди.

# 2 522
имам информация от учителки в детска градина, че от няколко години има надпревара кой родител ще направи по-интересен рожден ден.

А, стига бе, това е ужасно.

# 2 523
В нашата градина такива неща няма. Един единствен път съм чула да се коментира аниматор и то по повод, че родителят се е набутал, учителките веселили децата по-добре. Една торта, 2л сок, пластмасови прибори и един пакет балони. Върна се с рисувани поздравителни картички от всяко дете в групата.

# 2 524

Щото вече не е достатъчно да вземеш хубава рокличка на момиченцето си- трябва да се постараеш и да поръчаш реплика на роклята на Елза от Frozen. Или на Анна, но трябва да питаш, за да не се разсърди.

Тия роклички ги гледах по двайсетина лева в един интернет магазин, така че не е кой знае какво.
Иначе наистина има хора, за които показността е много важна и се хвърлят луди пари, за да се покажат колко са по - по - най

# 2 525
И в нашата градина, имам сега познати с малки градински деца-не е разрешено да се вика аниматор и подобни.

# 2 526
  А, ами да се надпреварват като искат. Ние в детската градина сме носили само бонбони на съответния ден. Но ако някое дете направи рожден ден за групата, предполагам, че е забавно.

За рождените дни обикновено се събираме възрастни, той присъства, а после правим нещо специално за него, пътуване или излет.

Това, да ти кажа, Мамаситка, хич не ми звучи като детски рожден ден Grinning

# 2 527
Еми това е новата тенденция, след като кръщенетата станаха малки сватби, сега рожденият ден е малко като репетиция за времето, когато малката принцеса ще вземе да става Bridezillа.

В градината, където е синът ми, в началото се носеше само торта, след това зачестиха професионални декорации с балони, после и аниматори. Със забележка, че е частна, но и в държавните почва да се разпространява.

Така че не говоря наизуст.

# 2 528
Това е тенденция в Пловдив явно.
По нашенско все още не е.

# 2 529
Слава Богу и при нас аниматорът и балоните с хелии са изключение та поне тоя разход си спестих. Рождените дни в ДГ бяха само торта и балони надути от вкъщи.  Иначе почти винаги клуб защото рожденият ден е зимата и миналата година децата пощуряха у дома - та тази година пак клуб. Другият ми син е роден в началото на септември и мисля да правя рождените дни на детската площадка - дори и да осигуря храна за всички деца на площадката пак ще е по -евтино от клуб. Така че  ще съм доволна.
Кукумицинката е права - ако нямаш сериозни доходи трите деца са излишни.

# 2 530
 А, ами да се надпреварват като искат. Ние в детската градина сме носили само бонбони на съответния ден. Но ако някое дете направи рожден ден за групата, предполагам, че е забавно.

На рожден ден в детска градина и ние сме носили само бонбони. Торта за детската не купувам.
Не съм скъперник, имам пари за торта, но мразя да харча за подобни излишества...

Аниматорите са ми абсурд. Не съм прибягвала до услугите им засега пак заради излишния харч.
Децата могат да се забавляват чудесно и без аниматор.

# 2 531
Аз пък купувах за децата по едно плато със зеленчуци и плодове, носех салфетки и пластмасови прибори. Никакви балони, аниматори и тн. Виж, за домашния рожден ден е съвсем друго, там има и торта и аниматори. Добре че тук няма такива тенденции; дори не еразрешено да се правят такива големи неща.

# 2 532
Балоните ли са големите неща?

# 2 533
Балоните ли са големите неща?

Не. Балони, аниматори, галимации.

# 2 534
    Не страдам аз от такива притеснителности –  на Иванка майка и викнала професионален декоратор в градината, пък аз не мога да си позволя да я надскоча. Ако някой иска да организира нещо грандиозно, или да покани всички деца на рожден ден в хотел със спа процедури – похвално, нека, отиваме.

Гледам си бюджета, казвам на хлапето какво можем да си позволим и го правим. Досега сме събирали по десетина деца в клуб и е било готино.   В края на краищата това трае само броени години, после порастват.

Общи условия

Активация на акаунт