Табу ли е третото дете в България и защо?

• 199 391
  • 6 328
  •   1
Отговори
# 2 505
  • Най-красивата страна
Това няма как да се избегне при по-малките деца,защото всяко дете идва с придружител.
Дразнещо е когато си поканил едно дете с майка му,а идват и бащата и братчето и бабата Grinning

# 2 506
И какво и ако забавленията са даденост?

Първо ти ми кажи какво следва от това, а после и аз ще обясня.

Не, не! Измисли си сама причина за нови 495892 поста обяснения, моля.

Едно време, когото бях малко розовобузо четиригодишно момиченце, даденост за мен бяха сандвичите с меланж лютеничка и сирене върху франзелка.

# 2 507
Препоръчва се (честно казано, не зная от кого Laughing), на Рожден ден да се канят толкова гости, колкото са годините на детето. Говорим за ранните години, когато те не си ги канят сами. Затова ми е странно какви са тези рождени дни с огромен брой деца. Да кажем, че не съм го спазвала точно, но сме били само с няколко деца "отгоре". Всички се познават, приятелчета са. Родителите ги оставят и след няколко часа идват да си ги вземат. Никога не е имало "пренасищане".

# 2 508
Ние винаги сме канили целия клас или цялата група в ДГ. На 1-2-3 годинки едва ли им е пукало на децата ни колко и кои са гостите.

# 2 509
Точно така. Броят на поканените се разраства в една гранична възраст, когато детето е на градина, но играе и навън и има приятелчета и от градината и от площадката, ако добавим и друго място, където прекарва някакво време-съвсем нормално е, ако едно дете не е капсулирано в една среда.

Целия клас означава 30 деца. Няма къде да ги събера, а и не всички деца от класа са достатъчно "симпатични" на моето дете, че да ги покани. Т.е. в училищна възраст самото дете си определя гостите, не ги каним ние като родители, а то ги кани.

# 2 510
 Някои канят целия клас, ние каним няколко, които детето си избере. И при двата случая децата се забавляват, рожденика е горд и доволен.Всъщност от тази година - става на девет, вече няма и да правим такива рождени дни, защото те просто надрастват съответните забавления.

# 2 511
Това включително, че този т.нар. фън е за един кратък период само възможен. После самото дете го отхвърля като метод на празнуване.

# 2 512
А канили ли са ви на рожден ден на обществена детска площадка? Десетина празнуват, а непоканените дечица обикалят пейчиците и преглъщат.

# 2 513
 Нееее Grinning

канили са ни в обикновено кафене, обаче, а също и в обществена зона за пикник с барбекю.

# 2 514
  • Куциндрел
А канили ли са ви на рожден ден на обществена детска площадка? Десетина празнуват, а непоканените дечица обикалят пейчиците и преглъщат.
Виждала съм нещо подобно, но детето ми тогава беше много мъничко и не се вълнуваше от празненството. Но имаше деца, които гледаха отстрани и чакаха да ги поканят. newsm78

# 2 515
Сега от една друга тема се сетих и друго във финансов аспект , свързано с наличието на повече деца - ходенето на някаква почивка, па макар и за 3 дена веднъж годишно. При настаняване в хотел, децата до една възраст са на 50 %, след тази възраст се третират като възрастни. При нас се получи много смешно, във възрастта, в която голямата премина тази възраст, малката консумираше и потребяваше тройно повече от нея. ooooh! hahaha

# 2 516
За да си сверите часовника, детски рожден ден във възрастта 3-6 и половина, важи както за частни, така и за държавни градини:

- Купуваш торта;
- Отделно почерпка за всяко дете в градината- сок плюс нещо сладко, което им се раздава;
- Поръчваш инсталация с балони, която да се сложи близо до входа на градината; по желание украсяваш салона на градината с балони;
- Викаш аниматор- клоун, фокусник, какичка с бои за лице или такъв, който прави животни от балони;
- Децата от групата празнуват с групата си и всичките тия балони с хелий или без.

Отделно се раздават RSVP покани за комбиниран детски клуб с родителски маси, където оставяш детето в детската част и след това трябва да си говорите с родители, които не познаваш.

За рождените дни обикновено се събираме възрастни, той присъства, а после правим нещо специално за него, пътуване или излет. А, и торта за градината, но без балони и аниматор- направо съм една такава лоша майка, която не ще да направи максималното за детето.

# 2 517
Така и нямам време да я изчета тази тема, но съм писала и ми излиза. Снощи по новините казаха, че 70% от семействата с 3 деца живеят под границата на бедността. Аз не бих си го причинила.

# 2 518
За да си сверите часовника, детски рожден ден във възрастта 3-6 и половина, важи както за частни, така и за държавни градини:

- Купуваш торта;
- Отделно почерпка за всяко дете в градината- сок плюс нещо сладко, което им се раздава;
- Поръчваш инсталация с балони, която да се сложи близо до входа на градината; по желание украсяваш салона на градината с балони;
- Викаш аниматор- клоун, фокусник, какичка с бои за лице или такъв, който прави животни от балони;
- Децата от групата празнуват с групата си и всичките тия балони с хелий или без.

Отделно се раздават RSVP покани за комбиниран детски клуб с родителски маси, където оставяш детето в детската част и след това трябва да си говорите с родители, които не познаваш.

За рождените дни обикновено се събираме възрастни, той присъства, а после правим нещо специално за него, пътуване или излет. А, и торта за градината, но без балони и аниматор- направо съм една такава лоша майка, която не ще да направи максималното за детето.

Явно ние сме някъде по средата.
Щести рожден ден - торта в ДГ, кутия бонбони и балони/без хелий/
Рожден ден в детски център с 10 поканени деца. Със всички родители се познаваме и ни беше приятно да си говорим

# 2 519
  • София

- Купуваш торта;

Наистина, къде живеете Вие, госпожа Мамасита, и защо смятате, че валидното за Вас важи за всички  newsm78
Въпросът е риторичен. Моля, не се пънете да отговаряте.
Ние деца в тази възраст нямаме, те рожден ден не празнуват... Познатите ни - също..

Общи условия

Активация на акаунт