Табу ли е третото дете в България и защо?

• 199 455
  • 6 328
  •   1
Отговори
# 2 565
Аз взимам само на Неделя и винаги имат сертификат.

Друг е въпросът, че децата въобще не ядат тортата, по-скоро е само за гледане...

Иначе синът ми винаги се е чувствал специален, но все пак точно тия партита с детско пощуряване не мисля, че са незаменими или че са най-доброто за детето.

Софи, не сравнявай Пловдив с Канада. Не си запозната достатъчно с инститицията "български провинциален хилиардер". Не е само до пари, а и до вулгарната показност.

# 2 566
Това, което казаха по новините е "с 3 и повече деца", а не с 3 деца. Нали разбираш, че българите с 3 и повече деца са твърде малко, и масата, т.е големия процент многодетни, са от един друг етнос, които не работят и се издържат основно от социални помощи...

А защо според теб са твърде малко българите с три и повече деца? Явно не могат да си позволят повече. Мисля, че някои хора сами не си дават сметка и тогава се започва с упреците лице в лице "Бе, вие луди ли сте?" от близки хора (роднини), които им знаят положението и по някакъв начин даже ще усетят решението за повече деца и на своя си гръб. Иначе околните какво ги бърка - нито ще им хранят трите и повече деца, нито нещо друго ще им помагат. Единствено може да ги обсъдят зад гърба им като материал за благодатни клюки, колкото да убият времето между два индийски сериала.
Знам, че е модерно да се гледат статистики и над тях да се пробваш за анализатор, но ако вложиш малко мисъл, може и да ги осмислиш. Тогава картинката е по-друга.

п.п. Докато пиша аз тук, третото дете влязло в дамската ми чанта и няма да ви казвам какви неща е намерила за приятно да сдъвче.

# 2 567
  • sofia
Има и добри аниматори. Сестра ми беше наела някакъв младеж за РД на племеницата, хем децата бяха 9-10 годишни, така им влезе под кожата и ги завладя, чак не повярвах.

Шарки, в общинските всякакви торти вече са забранени, от две години насам. Преди приемаха със сертификат, но вече не. Може някъде да си затварят очите, но официално е забранено внасянето на непакетирана храна.

# 2 568
Софи, не сравнявай Пловдив с Канада. Не си запозната достатъчно с инститицията "български провинциален хилиардер". Не е само до пари, а и до вулгарната показност.

Да, веднага си представих суперпрестижна детска градина, в която ходят децата на фолк-звездите.

# 2 569
Сред държавните градини има места, на които им се носи слава. Обикновено вървят и с пробивна директорка, която пък взима и подкупи. За там е достатъчно да си хилиардер с десетки левове.

Иначе в Малкия Принц е цветът на Пловдив, говори се, че неофициалната такса е 10 хил. лева, което си е като за частна градина.

Не знам кое се води престиж, нито дали и друго дете ще пратя в тази градина, просто казвам какво виждам. Трещерица ще каже специална ли е, престижна ли е...

# 2 570
  • Пловдив
Стига бе! Моя син се класира в тоя принц, ама аз се отказах, защото е неудобно с кола. Иначе са ми в района, и освен Перуника и Снежанка ми е следващата най-близка градина. Я си премести детето отсреща в Снежанка, на 500 метра е. Къде-къде по-читава градина.

# 2 571
Аз взимам само на Неделя и винаги имат сертификат.

Друг е въпросът, че децата въобще не ядат тортата, по-скоро е само за гледане...

Иначе синът ми винаги се е чувствал специален, но все пак точно тия партита с детско пощуряване не мисля, че са незаменими или че са най-доброто за детето.

Мда, явно е само пловдивски похват, а не е явление масово, стана ясно.
Партитата може и да не са най-доброто, никой не казва, че са незаменими, но не са и с непоправими и драматични последствия. Въобще, някакво безумно преувеличаване, вторачване и вманиачаване да отречеш нещо, което ти не практикуваш , наблюдавам.
Нищо им няма иначе на детските рождени дни, както и на децата след тях.
Въобще не са ми ясни тези крайности, които чета напоследък.

# 2 572
Дали нищо им няма- то ще се види. Като за начало излиза невероятно превъзбуден, с емоции на 6. Някъде се прекрачва границата на детско веселие и се стигат съвсем други нива, това в последно време. Да, децата е хубаво да са весели, ама сега са направо маниакални...

# 2 573
  Добре де, щом толкова зле му влияе тази конкретна детска градина, защото от всичко гореизписано излезе, че е различна от другите, защо го държиш там?

Плюс това децата излизат превъзбудени от детска градина не от веселие, а по скоро от преумора и дискомфорт.

# 2 574
  • Куциндрел
То моето ходи в супер-елитна, уж, държавна ДГ, ама ако им кажа, че ще водя аниматор, най-много да ме пратят при сестрата да ми измери Т. Не дават торти, всичко трябва да е опаковано и за след градина.
Отбелязват празника в групата, виждала съм снимки, но няма показност.

Мамасита, излизат. Но явно е защото им отпускат края.
Като се съберем няколко майки от групата с децата в заведение с детски кът и нашите деца се превъзбуждат, а не правят нищо по-различно от това да играят. Даже няма и балони. Чудо голямо, минава и заминава. Същото се получава и като се раздивеят на площадката. Съвсем нормално е.

# 2 575
  • Пловдив
Ето ви рожден ден на милиардерско бебе - http://www.dailymail.co.uk/femail/article-2999139/Zebras-ponies- … r-s-birthday.html

# 2 576
  • Sofia, Bulgaria
В нашата държавна детска градина (в София) си се носят торти със сертификат, а знам и за няколко пъти, че са идвали аниматори. Няма забрани. А че при такива мероприятия в градинска възраст може да се превъзбудят децата е вярно,  но не виждам какво толкова лошо произлиза от това.

# 2 577
Дали нищо им няма- то ще се види. Като за начало излиза невероятно превъзбуден, с емоции на 6. Някъде се прекрачва границата на детско веселие и се стигат съвсем други нива, това в последно време. Да, децата е хубаво да са весели, ама сега са направо маниакални...

Кои? Твоите ли?
Щото моите и на околните не са.
Отделно, че моите вече минаха от там, казах ти и преди, аз се връщам от там, на където ти си тръгнала.
Та ти казвам-нищо им няма, съвсем са си наред. Grinning

# 2 578
Градината ежедневно му влияе доста добре, от нея съм доволна.

Говорех за детското парти, водила съм го един път само. Това не е дори игра, защото детската игра е сериозно нещо. Това е фриволно забавление без граници. Всичко е меко и тапицирано, съответно я няма тази саморегулация при игрите, в която децата все пак гледат да внимават, просто се втурват като побеснели.

Така че ограничавам ходенето на партита. Както впрочем и детски клубове: ако иска да тича, скача и да се катери, може да го прави там, където има опасност И да се удари, а земята е твърда. За да свиква да се саморегулира, а не само да беснее.

Щото тия деца утре, свикнали на фън без граници, ще се заемат с водката и балконинга, щото е яко.

Та някой да ми каже откога нормалната весела детска игра се превърна в нещо хиперактивно, без граници, без правила, абсолютно фриволно...

# 2 579
Градината ежедневно му влияе доста добре, от нея съм доволна.

Говорех за детското парти, водила съм го един път само.
Щото тия деца утре, свикнали на фън без граници, ще се заемат с водката и балконинга, щото е яко.

Та някой да ми каже откога нормалната весела детска игра се превърна в нещо хиперактивно, без граници, без правила, абсолютно фриволно...
Може би защото твоето е малко не видяло, та така му се отразява.
На моите такова нещо не им се е случвало. Игра като игра, песни, танци, после се прибират и всичко е на 6. След 5 години ще ти докладвам докарали ли са го до балконинг. ooooh! hahaha Но пък ти тогава ще си на училищна вълна и ще отричаш де що свариш учител, материал, деца в класа и т.н. И ще се чудиш как така изкарват в училище от тъмно до тъмно и ще търсиш време за фън, ама нямаа.

Общи условия

Активация на акаунт