Табу ли е третото дете в България и защо?

• 198 059
  • 6 328
  •   1
Отговори
# 3 000
  • София
Няма дете, което да не иска да си купува вредни храни или боклучки, като всички останали около него. И няма човек който да ме убеди, че е успял да убеди 5 годишното си дете, че е по-добре да му купи книжка, откалкото играчка. Някой деца просто се примиряват и си страдат тихо и кротко. Някой го избиват на истерия.

# 3 001
  Те и големите хора са шопинг маниаци - особено жените, но никой не го намира за странно. След както майката притреперва за нови обувки или чанта, какво чудно има, че детето страстно желае още една кукла Монстър Хай Grinning
 На мен ми се е случвало силно да искам да си купя нещо, така че ги разбирам много добре. пък и е трудно да се обясни защо детето не трябва да иска постоянно нещо, след като в семейството непрекъснато някой си купува едно или друго и то не жизнено необходимо, а просто за удоволствие.

Ако са антиконсуматори и по принцип са скромни в купуването, тогава е една идея по-лесно и детето да се ограничи. Но иначе... трудна работа.

# 3 002
Аз не го намирам за странно, но е много вредно. И наистина примера в семейството е много важен. Но най-вече човек трябва да намери причината, защо харчи твърде много, дали просто не си прави сметка и има лоша преценка или има друга причина като стрес, ниско самочувствие, опит да се впише в обществото, дори запълване на емоционални липси, децата изпитват всичко това, особено след определена възраст...

# 3 003
Ако нещата са опрели до мисли с какво ще напазаруваме днес и от какво да се лишим заради спорта на детето , то определено мисли за второ или трето по-добре въобще да не ни припарват до главите..

# 3 004
  • София
Възрастните най-много искат да се впишат и за това свидетелства цялата индустрия, включително тази на кредити. За съжаление е много късно възрастните да бъдат превъзпитани, а децата няма как да бъдат възпитани по друг начин от същите тези възрастни.

# 3 005
  • където ми харесва
Анди може и да е всезнайка, но със сигурност не заслужава такъв тип реплики по свой адрес. Ако смяташ, че си нещо повече от колежката с мазната коса, да знаеш, че не ти отива такова поведение.

# 3 006
Андариел. Ей ти да не си тая противна колежка с мазна коса , която седи два чина отстрани до мене, вечно знае много и супер ме дразни? Не ми трябва да знам или да се интересувам какво става в главата ти, покрита с мазна коса. Кой знае на колко години си и дали си чела Властелина на пръстените или само си "гледала филма". За такива като тебе си има готин лаф: keep left.

Не  казвай, че ти си го чела, моля те недей....

# 3 007
Андариел. Ей ти да не си тая противна колежка с мазна коса , която седи два чина отстрани до мене, вечно знае много и супер ме дразни? Не ми трябва да знам или да се интересувам какво става в главата ти, покрита с мазна коса. Кой знае на колко години си и дали си чела Властелина на пръстените или само си "гледала филма". За такива като тебе си има готин лаф: keep left.

Абсурд да го е чела. Това са повече от 1350 страници и то от ситния шрифт....

# 3 008
  • София - Рим и обратно
Като правех сандвичи не ги ядеше, защото другите не си носели и било срамно. Сега избор няма, защото няма от къде да си купува храна в училище, нито може да излезе извън училище, а другите си носят даже готвена храна в кутия.
Oх, как ми липсва липсата на лавка и невъзможността да се скитосва извън училище по време на междучасията Rolling Eyes. Моята също я е срам да си носи сандвич, но пък е по свой начин стисната. Предпочита да не яде, но да си събира джобните, съответно - утолява си глада с разни бързи захари, щото са евтинджос Rolling Eyes. Един ден я слушам какви ги говори на приятелката си: "оф, мама ми даде 30 лева за подарък за рождения ден на Х... Ама се чудя дали да не си ги спестя и да не ходя на тоя рожден ден...." А приятелката й - "Абе стига бе, не усещаш ли, че си се вманиачила с това събиране?!". Не, че това й пречи час по час да иска пари за парцалки и маратонки, и не, че я огрява често. Но нейните не си ги харчи Twisted Evil.

# 3 009

Абсурд да го е чела. Това са повече от 1350 страници и то от ситния шрифт....
Това че проявявам непоносимост към всезнайки не е показател за IQ. Ако беше досега да съм президент Simple Smile Но за съжаление такива п***и страшно ме дразнят и не го държа в себе си. Предпочитам така отколкото да се правя на вежлива. Какво да направя, че такъв ми е образа на тази Андариел от бг мама, на дрън дрън с мазна коса. Ще ме извинявате, но изказа й по никакъв начин ни най-малко не извиква Андариел от книгата

# 3 010
Коя книга? Тя беше казвала, че е взела името на героиня от игра. И защо изобщо обсъждаме Андариел? И на мен ми се е случвало да се подразня от тона и или някои неточни твърдения, но се е случвало да прочета и смислени и полезни неща от нея, тъй че все ми е едно какъв е тона, след като е полезно. И каква е разликата с всички останали потребители, които в един момент ще напишат нещо, което ще възприемеш добре, а в следващия - нещо друго. Никой не пише само перфектни умности.

# 3 011
Коя книга? Тя беше казвала, че е взела името на героиня от игра. И защо изобщо обсъждаме Андариел? И на мен ми се е случвало да се подразня от тона и или някои неточни твърдения, но се е случвало да прочета и смислени и полезни неща от нея, тъй че все ми е едно какъв е тона, след като е полезно. И каква е разликата с всички останали потребители, които в един момент ще напишат нещо, което ще възприемеш добре, а в следващия - нещо друго. Никой не пише само перфектни умности.
Ставаше дума за това как 5 класници трябвало да си изградят разсъждения "построително" или нещо от тоя род като ходят да пазаруват, а пък за 7класници било късно да ги строят тези "построителни" разсъждения, щуротии от този тип. Не можеш да очакваш от децата да правят тънки сметки всеки път като пазаруват. Принципът е да им се каже, останалото в крайна сметка е моя грижа, на родителя. Няма да я бия по каската, ако заради нея бюджета не ми излиза на зелено. Не съм си правила сметката аз, не съм дала конкретни инструкции, не мога да очаквам по-голямо съдействие от деца на такава възраст.

Например малката ми дъщеря като пазарува спазва инструкции. Но като дойдат от фотото в у ще и съберат пари за снимки и календарчета, тя дава. Обяснявала съм й да не се хвърля на всяка оферта. Но нали си харчи от "нейните" пари, редно ли е да се карам за подобни нерегламентирани разходи и прищявки? Като не прекалява и го прави веднъж на 3 месеца, мисля че не. Всеки си позволява да се разглези.

# 3 012
Но нейните не си ги харчи Twisted Evil.

Радвай се. 
Това с липсата на лавки и затвореното училищно пространство наистина е благодат.

# 3 013
Няма дете, което да не иска да си купува вредни храни или боклучки, като всички останали около него. И няма човек който да ме убеди, че е успял да убеди 5 годишното си дете, че е по-добре да му купи книжка, откалкото играчка. Някой деца просто се примиряват и си страдат тихо и кротко. Някой го избиват на истерия.

Не е вярно! Познавам такова дете! Едно е, но го познавам Simple Smile На мой колега синът, който беше на почти 5 години и идва с баща си в офиса. Колегите поръчват на един стажант да отиде за МакДоналдс, съответно Боян (детето) казва: Ааа, аз не искам, ако ям това, ще стана дебел и ще умра млад. Книги искаше всяка седмица в понеделник и петък по 1 бр. Същото това дете, псува някой пред него (все пак работя в такъв бранш, всички са хулигани), сепва се този, който се е изпуснал, поглежда смутео към малкия и той казва: Е, нищо, нищо, ще се направя, чре не съм чул.

Има начини, примери, истории, дори и събиране с деца, които не ядат такива неща. Синът ми е на 1.9, не е опитвал Барни, марни, Данонино, бонбони, нищо. На площадката го е гнус от фосфоресциращи течности и гумени неща за ядене с особен, несъществуващ в природата цвят. ТОва го маркирам само защото се наслушах от годинката насам как съм безсилна, да, ама не.

# 3 014
  • Куциндрел

Не е вярно! Познавам такова дете! Едно е, но го познавам Simple Smile На мой колега синът, който беше на почти 5 години и идва с баща си в офиса. Колегите поръчват на един стажант да отиде за МакДоналдс, съответно Боян (детето) казва: Ааа, аз не искам, ако ям това, ще стана дебел и ще умра млад. Книги искаше всяка седмица в понеделник и петък по 1 бр. Същото това дете, псува някой пред него (все пак работя в такъв бранш, всички са хулигани), сепва се този, който се е изпуснал, поглежда смутео към малкия и той казва: Е, нищо, нищо, ще се направя, чре не съм чул.
Милото дете...

А твоето е още малко. Моето на тази възраст също го беше гнус от гумени неща, не ядшее Барнита и т.н. но порасна. Вече не го е гнус. Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт