Табу ли е третото дете в България и защо?

• 200 355
  • 6 328
  •   1
Отговори
# 3 150
Разбирам я Анди, обаче много са й остри изказванията.
Разбирам и другите.
Само не разбирам защо си ги мерим.... на деца....

Вероятно защото докато някои каже, че предпочита да работи вместо да седи в къщи 5-6, че и повече години, веднага се почва броенето на хирурзите. Всъщност това е поводът за меренето, причината е друга.

# 3 151
  • Куциндрел
Не е задължително жената да стигне някакъв уауаа връх в кариерата си.
Има достатъчно жени с професии, от които и аз, и Анди, и останалите сме доволни.
Сещам се на прима виста за моята гинеколожка. newsm78

# 3 152
Абе жените предпочитат да шитнат детето на градина вместо да им реве на главите. Там да го хранят вместо те да готвят и то да им се цупи на манджите...и да им прави фасони.
Толкова ли е трудно да се разбере?
И за оправдание идват басните за социализацията, добрия квалифициран персонал, балета и ученето на английски. Mr. Green

Пълно е с майки, които са в майчинство, а детето бичи стойки по яслите.
Или с майки в майчинство, а голямото дете на целодневна градина...
Че на коя и се занимава хем с врещящо бебе хем с по-голямо дете, което и то е с претенции, след като има по-лесен начин и толкова много оправдания.

Всяка си дири лесното и това аз го разбирам.

Последна редакция: нд, 05 апр 2015, 15:43 от Герри

# 3 153
  • София
Ако някой се е припознал като да му е вменена вина, това си е негово субективно усещане. Написах да не се смесват качествата на детските заведения, нуждите на майките и нуждите на децата.

Аз лично си постоях вкъщи с детето, докато тръгне на училище. От две до пет годишно. Така ми се стекоха обстоятелствата, а и аз не исках конкретно тогава да ги променям по ред причини...
На 2.5 тръгна на "градина", по три часа през ден. През това време аз не работех, но написах няколко статии, ходих на четири конференции, станах "съдия" на един национален конкурс в Канада, на който продължавам да съм съдия, вече десет години - все неща, които спокойно можех и да не правя, но имах емоционална и интелектуална нужда да върша. Представете си Анди и БФК, някои сме свикнали да общуваме с високо интелигентно обкръжение и да се ограничиш с двегодишно, което едва говори, е много трудно.

Това сериозно ли? Това ли ти е мнението за две-годишните? Не мога да повярвам!
Едно от най-хубавите неща, които може да направи една майка е, особено ако е с добра култура и образование, е да остане при две-годишното си дете и да му предаде примера да говори правилно, да усвои езика. Едно дете е също толкова високоинтелигентно, колкото и високоинтелигентното обкръжение. Дори бих се хванала на бас че същото това дете бие по интелигентност.

# 3 154
  • София
Е, аз това повтарях снощи цяла вечер, а насрещния аргумент - "нека да преброим хирурзите".
Броят пилците по двора, да ти кажа  Simple Smile

Ако кажеш, че си хирург, ще те обвинят 'що не си станала космонавт. Ако кажеш, че си космонавт, ще кажат, че си си зарязала детето/децата. Ако кажеш, че печелиш и деца се гледат с пари, ще те питат реже ли салатата мъжът на къщата. Ако кажеш, че реже салата, ще ти кажат, че реже, ама не пазарува.

Десет години едни и същи каки висят и гледат едни и същи деца и бият един и същи тъпан. Само моите деца ли пораснаха междувременно  newsm78

# 3 155
  • Русе
  Детската градина е от 3 годишна възраст. Преди това има детска ясла.
  То това, което реве в къщи, ще реве и на градината и пак няма да ходи, ако има начин.Децата са различни. Има такива, които най-вероятно не могат да се адаптират в среда на тази възраст.
  Тези, които са ходили на градина могат да направят сравнение с  или без, ама тези които не са - как могат да казват - какво е.  Grinning
   Детето ми си харесваше много градината и все още си спомня за нея и приятелчетата си. Но то си е социално, ходеше с желание и се забавляваше там.

# 3 156
Детските градини са създадени, за да осигурят услуга на родителя/ респ. работодателя, а не на детето. Оттам нататък, дали ще се възползваме, е личен избор.

# 3 157
  • Русе
Детските градини са създадени, за да осигурят услуга на родителя/ респ. работодателя, а не на детето. Оттам нататък, дали ще се възползваме, е личен избор.
  Моето дете не е на твоето мнение.

# 3 158
  • Куциндрел
В този свят е така, в друг може да е различно.

# 3 159
Да да . Знам го и това-чувала съм го. И аз го използвам понякога.  Това как детето мре от кеф в детската. Така е постигнато пълно щастие. Хем на мама и е лесно, хем и детето щастливо, защото е комуникативно и лесно се адаптира и социализира и всъщност там му харесва повече, а не вкъщи...

Охх и това го знам.
А за баби и дядовци, които не искат да гледат внучето, защото не е лесна тази работа и го шитват на детската да се социализира? Пълно е с такива. Такива деца винаги се представят като комуникативни, които много обичат да ходят на градина, защото в къщи с баба и дядо им е скучно..

Последна редакция: нд, 05 апр 2015, 16:11 от Герри

# 3 160
  • Русе
  Едва ли.

# 3 161
  • Куциндрел
Гери не работеше ли?  newsm78

# 3 162

Рядко хора си признават че просто са принудени да дават детето на детска-тези всъщност не се иоправдават-просто нямат избор. Оправдават се тези, които могат да си гледат детето до 7г., но предпочитат да го дадат в институция, защото на тях самите така им е сто пъти по-удобно. И това не е нещо осъдително или срамно. В крайна сметка и жената е човек и има право на избор. Но този избор е неин, не на детето и.
Гери не работеше ли?  newsm78
Работя и детето ми ходи на детска. Но знам, че просто няма друг начин. Но в интерес на истината моето работно време е плаващо и рядко стои по цял ден.

# 3 163
 [/quote] В крайна сметка и жената е човек и има право на избор. [/quote]

Ай, браво! Радвам се че стигнахме до този извод! Дано не се намери сега някой да го оспори.

# 3 164
  • Русе

Рядко хора си признават че просто са принудени да дават детето на детска-тези всъщност не се иоправдават-просто нямат избор.
 Не допускаш ли,че може да има деца, които харесват и ходят на детска градина с желание.
  Пренесла съм си офиса в къщи откакто имам дете. Ако не му харесваше на градина, нямаше да го пусна нито ден.  Всеки си има причината да даде или да не даде детето си на градина. Но обощенията са неуместни, да не кажа нелепи.

Общи условия

Активация на акаунт