Табу ли е третото дете в България и защо?

• 200 384
  • 6 328
  •   1
Отговори
# 3 165
В крайна сметка и жената е човек и има право на избор. [/quote]

Ай, браво! Радвам се че стигнахме до този извод! Дано не се намери сега някой да го оспори.
[/quote]
Само тва остана.
По-добре детето да е на градина, отколкото с изнервена майка, която се чувства прецакана от живота, че си стои в къщи и го гледа.  Така с минимални жертви и от двете страни се постига задоволителен компромис.

Рядко хора си признават че просто са принудени да дават детето на детска-тези всъщност не се иоправдават-просто нямат избор.
  Не допускаш ли,че може да има деца, които харесват и ходят на детска градина с желание.

Тези деца са статистически малобройни. В масовия случай детето не изпада във възторг да седи в стая с 20 деца и две противни невротизирани лелки...да спи на обяд и да яде стара кайма и сандвичи с пастет.

# 3 166
Детските градини са създадени, за да осигурят услуга на родителя/ респ. работодателя, а не на детето. Оттам нататък, дали ще се възползваме, е личен избор.
 Моето дете не е на твоето мнение.
Не разбирам на кое мнение не е?
Това, че на детето му харесва е чудесно, но не  противоречи на моето мнение/ Какво ти мнение, то си е факт./. Нито означава, че като дадеш детето си на градина правиш нещо лошо.
И моите ходят, харесва им, но не се заблуждавам, че е идеално за тях да са там. Светът по принцип не е идеален, де Simple Smile.

# 3 167
Ако някой се е припознал като да му е вменена вина, това си е негово субективно усещане. Написах да не се смесват качествата на детските заведения, нуждите на майките и нуждите на децата.

Аз лично си постоях вкъщи с детето, докато тръгне на училище. От две до пет годишно. Така ми се стекоха обстоятелствата, а и аз не исках конкретно тогава да ги променям по ред причини...
На 2.5 тръгна на "градина", по три часа през ден. През това време аз не работех, но написах няколко статии, ходих на четири конференции, станах "съдия" на един национален конкурс в Канада, на който продължавам да съм съдия, вече десет години - все неща, които спокойно можех и да не правя, но имах емоционална и интелектуална нужда да върша. Представете си Анди и БФК, някои сме свикнали да общуваме с високо интелигентно обкръжение и да се ограничиш с двегодишно, което едва говори, е много трудно.

Това сериозно ли? Това ли ти е мнението за две-годишните? Не мога да повярвам!
Едно от най-хубавите неща, които може да направи една майка е, особено ако е с добра култура и образование, е да остане при две-годишното си дете и да му предаде примера да говори правилно, да усвои езика. Едно дете е също толкова високоинтелигентно, колкото и високоинтелигентното обкръжение. Дори бих се хванала на бас че същото това дете бие по интелигентност.

Уффф, Анди, не четеш с разбиране. По-горе съм написала, че съм си гледала детето от 2 до 5 години. Предала съм му език, предала съм му много неща, които ти вероятно дори не можеш да си представиш. И все пак, не ми обяснявай как двегодишното може да запълни всички емоционални и интелектуални нужди на майка си! Защото аз лично няма да ти повярвам. Не е като да говоря наизуст, все пак. Говоря от собствен опит.

Защо не искате да приемете, че има хора различни от вас, не мога да разбера!

# 3 168
Представете си Анди и БФК, някои сме свикнали да общуваме с високо интелигентно обкръжение и да се ограничиш с двегодишно, което едва говори, е много трудно.

Е, ако средата ти - личната, а не професионалната, е интелигентна, защо да си ограничена само с двегодишното дете? Приятелки, съпрузи, роднини.. Те не се ли броят за "високо интелигентно обкръжение" ? Simple Smile

# 3 169
  • София
Изречението е тъпо. Две-годишното дете не е ли високоинтелигентна среда?

# 3 170
Представете си Анди и БФК, някои сме свикнали да общуваме с високо интелигентно обкръжение и да се ограничиш с двегодишно, което едва говори, е много трудно.

Е, ако средата ти - личната, а не професионалната, е интелигентна, защо да си ограничена само с двегодишното дете? Приятелки, съпрузи, роднини.. Те не се ли броят за "високо интелигентно обкръжение" ? Simple Smile

Още в началото казах, че не бива да се генерализира. Всеки сам си знае какви обстоятелства са го накарали/принудили да започне работа/да си стои вкъщи.

Не приемам някой да ми размахва пръст и да ми обяснява колко съм грешна, защото съм постъпила по определен начин. Все пак, както се казва, пилците се броят на есен. Е, моята "есен" е налице и мога да си направя равносметка. А тя е, че в момента, при дадените обстоятелства, съм постъпила по-най-добрия за детето ми начин. В същото време не мога да си кривя душата и да кажа, че не ми е било трудно.

Последна редакция: нд, 05 апр 2015, 18:02 от sophiemmaspencer

# 3 171

Не е, разбира се. Хайде сега, дай да сравняваме едно детенце, което общува с вдигнат пръст и "а-а-а", и колеги с докторати по медицина.

# 3 172
В разговорите на професионални теми, актуални събития, политика и пр. моите деца не биха могли да участват, не и препоръчително на тяхната възраст. Но лично аз тези нужди така или иначе ги покривам чрез личната и семейна среда, а не професионалната. В нашата компания наистина нямаше почва за лични неща в работно време. Отиваш, работиш, тръгваш. Да не говорим, че финансовият отдел е винаги под наблюдение...

ПП Съжалявам, Софи Hug
Ако ти е прекалено лично, го изтрий. Не си длъжна да даваш обяснения, още повече, ако не ти е комфортно.

Последна редакция: нд, 05 апр 2015, 17:34 от Ли Лу

# 3 173
  • София

Не е, разбира се. Хайде сега, дай да сравняваме едно детенце, което общува с вдигнат пръст и "а-а-а", и колеги с докторати по медицина.

Да, и гласувам за детето с вдигнатия пръст! Щом едно дете сочи с пръст и с "ааааа" ти казва "разкажИ ми", значи детето е достатъчно интелигентно, колкоото и докторатите по медицина.

# 3 174

Да, и гласувам за детето с вдигнатия пръст! Щом едно дете сочи с пръст и с "ааааа" ти казва "разкажИ ми", значи детето е достатъчно интелигентно, колкоото и докторатите по медицина.

Ти си по-зле и от МБ. ooooh!

Ще му разкажа, разбира се. Но не мога да обсъждам с нея серотониновата невротрансмисия, нито да си говорим за астма и белодробна фиброза, нали така? Нито за генотипа на гейтинг дефекта при муковисцидозата. Все неща, които съм обсъждала ежедневно допреди няколко месеца. И сега изведнъж "ъ-ъ-ъ".  Whistling

Също като да се върна от работа, където сме обсъждали ролята на sputum еозинофилите като маркер на астмата и да започна да водя безсмислени спорове у Форума с Анди.  hahaha

# 3 175
Ако трябваше да се огранича напълно професионално, нямаше да изкарам 7 години майчинство.

# 3 176
  • София
язък, че не си го обсъдила с детето! Децата може да не разбират от серотонинова невротрансмитери, но може да реагира и да гледа буквално умно, и все някъде в някооя формация от неврони остава нещичко.

# 3 177
Е, обсъждането може по принцип да се замести с четене на спец. л-ра. Не казвам, че трябва задължително така да стане. След като човек има нужда да обсъжда, подобре да го прави, отколкото да не се чувства удовлетворен.

Има хора, които твърдят, че не може да имаш интерактивен контакт с дете под годинка. За мен това е глупост, можеш да общуваш и с новородено.  

# 3 178
Може да общуваш, но далеч не е същото като общуването с някои хора покрай работата ми например. Двете общувания ми носят съвсем различни неща. Не знам колко са ви интелигентни бебетата, но аз за няколко месеца имах чувството буквално, че затъпявам от еднообразни занимания покрай бебе.

# 3 179
Може да общуваш, но далеч не е същото като общуването с някои хора покрай работата ми например. Двете общувания ми носят съвсем различни неща. Не знам колко са ви интелигентни бебетата, но аз за няколко месеца имах чувството буквално, че затъпявам от еднообразни занимания покрай бебе.

Трябвало е да им цитираш закони. Щеше да имаш невръстни адвокатчета.

Общи условия

Активация на акаунт