Табу ли е третото дете в България и защо?

• 198 613
  • 6 328
  •   1
Отговори
# 6 030
  • Русе
Това е моето мнение.
  Много негативно и остро изказване за един щастлив и удовлетворен човек следващ "модерната тенденция". Между другото мислех, че децата са вътрешна необходимост и плод на любов, ама щом родител казва, че е модерна тенденция.....

# 6 031
Защото отглеждането на три и повече деца от бели семейства е свързано с голям кураж и добри финансови средства. Ако човек се навие, значи има и от двете, а това вбесява тези, които ги нямат. Това е моето мнение.

Изключвам случаите, в които, когато са три деца, е поради факта, че второто и третото са близнаци, от семействата, които познавам лично с по 3 деца, повечето хич не са с кой знае какви финансови средства. Да не кажа, че в някои случаи и за 2 деца нямат необходимите средства. И по-скоро е някакъв вид непукизъм и лекомисленост, да не кажа безотговорност, отколкото кураж. Иначе звучи перфектно, ако тези с многото средства (финансови и нематериални, включително желание за възпитание и отделяне на време за децата) раждат и гледат по повече деца, а тези с по-оскъдните средства раждат по по-малко, но реално не е така.

# 6 032

Та третото дете днес е модерна тенденция, а тези, които се изказват негативно, са обикновено стринки с остарели разбирания, но най-често са обикновени завистници. Защото отглеждането на три и повече деца от бели семейства е свързано с голям кураж и добри финансови средства. Ако човек се навие, значи има и от двете, а това вбесява тези, които ги нямат. Това е моето мнение.

Брей, и много ли завистници срещате? Може би трябва да смените средата.

Досега не съм чула за никой, който да се изказва негативно за хора с три деца  само поради броя на децата.

# 6 033
Третото дете беше табу едно време, когато се смяташе за циганска работа раждането на много деца и когато жените се поощряваха да се вживяват като труженички, наравно с мъжете.
Но от доста години наблюдавам тенденция за три и повече деца в семейство, особено сред интелектуалците.
От моите близки приятели от ВУЗ-а сме три семейства с по 3 деца. Брат ми също има три..
Имам и две приятелки от гимназиалния курс и двете са висшистки, с по 4 деца. От един баща, да уточня.

Та третото дете днес е модерна тенденция, а тези, които се изказват негативно, са обикновено стринки с остарели разбирания, но най-често са обикновени завистници. Защото отглеждането на три и повече деца от бели семейства е свързано с голям кураж и добри финансови средства. Ако човек се навие, значи има и от двете, а това вбесява тези, които ги нямат. Това е моето мнение.
Въобще не завиждам на многодетни семейства! Това е доста крайно! Мога същото да кажа, че жените с повечко деца завиждат на свободното време на тези с по едно, защото имат свободно време и не трошат нерви...всичко е въпрос на гледна точка и личен избор!
Да наистина трябва да имаш кураж и финансови възможности, но въпреки, че притежавам и двете....просто не искам и не ми се занимава...ама чак пък завистница.

Не твърдя, че глобално хората завиждат на многодетните. Твърдя единствено, че зад негативните коментари и уж небрежни подмятания на близки и познати, обикновено се крие завист. Не успях да изчета цялата тема и не знам какво си писала в нея,  но ако не си писала грубо и негативно за тези, които са избрали да имат трето дете, то няма причини да считаш, че мнението ми засяга който и да е, избрал да има едно или две деца и живеещ в хармония с това.

# 6 034
  • Куциндрел
И за какво ти завиждат? Thinking

# 6 035
  • София

За двете допълнителни деца, как за кво.

# 6 036

Не твърдя, че глобално хората завиждат на многодетните. Твърдя единствено, че зад негативните коментари и уж небрежни подмятания на близки и познати, обикновено се крие завист.

това очевидно са някакви много гадни хора, жалко че са близки и познати.

# 6 037
  • Куциндрел

Таис, с теб тогава сме извънземни, щото не завиждаме. Crazy
Аз лично завиждам на човек, който може да изяде 2 големи порции нудъли без да надебелее или да му стане тежко. ooooh!

# 6 038

Таис, с теб тогава сме извънземни, щото не завиждаме. Crazy
Аз лично завиждам на човек, който може да изяде 2 големи порции нудъли без да надебелее или да му стане тежко. ooooh!

Оххх и аз! Как ми се доядоха Simple Smile ама съм на диета.

# 6 039
"Аз лично завиждам на човек, който може да изяде 2 големи порции нудъли без да надебелее или да му стане тежко. ooooh!"

Мога, разбира се- и за това си има чалъм:) И също така никога не съм правила диети. Така де, да има още нещо за хейтване:)

# 6 040
До 38-ата си година и аз не бях пазила диети. Има време, споко!

# 6 041
  • Куциндрел
"Аз лично завиждам на човек, който може да изяде 2 големи порции нудъли без да надебелее или да му стане тежко. ooooh!"

Мога, разбира се- и за това си има чалъм:) И също така никога не съм правила диети. Така де, да има още нещо за хейтване:)

Ти си зомби от Апокалипсиса. Mr. Green
Кажи какво не можеш, че там да те хейтна. hahaha hahaha

# 6 042

Ако ми даваха по левче всеки път като чуя "Ти ще видиш!"...

Цеца- ми не мога да си сменя ДНК-то на децата, така че ако те кефи, продължавай да ми напомняш, че са всъщност полубрат и полусестра:)

# 6 043
  • Куциндрел

Ако ми даваха по левче всеки път като чуя "Ти ще видиш!"...

Цеца- ми не мога да си сменя ДНК-то на децата, така че ако те кефи, продължавай да ми напомняш, че са всъщност полубрат и полусестра:)
Що, ти дразниш ли се като ти напомням? За това, че са полубрат и полусестра няма лошо, друго е смешно....

# 6 044
Хи-хи, на мен третото ми се отрази най-добре на фигурата.

Наблюдението ми е, че много от пишещите са формирали не малко предразсъдъци по отношение на многодетните семейства. По стечение на обстоятелствата, имам доста познати с повечко деца и мога да кажа, че само две семейства имат безработен родител, на едните така са им се стекли нещата, другите са си наистина трайно на помощи и леко от малцинствата.
Останалите имат съвсем нормални професии и доходи и да, не съм видяла необгрижено дете, вкл. и от малцинствата.

Общи условия

Активация на акаунт