Не, но когато планираш само едно, тогава вече има такава опасност гледането на дете да има и трофейно измерение. А когато приоритет ти е да си върнеш старото Аз и да живееш в него, то гледането на детето става някак...техническо. Или се случват абсурди като това майката да полага огромни усилия детето да е облечено като за фотосесия всеки ден и час и да се храни по учебник, но не отделя време да седне и да прочете за това защо детето все е недоволно и е капризно или не се развива добре.
" Каква ти е на теб мотивацията да раждаш деца?"
След 30-40 години ще е добре да има хора, които са расли в моята сянка и са с нашите ценности. Затова.
"С какво си по-добра от другите?"
Аз лично- с нищо, но смея да кажа, че има принципи, които са по-добри от другите, а те вече са извън мен. Във всеки случай не може да направиш универсален закон "всеки да си гледа рахата и кефа" и накрая да има добър изход от нещата. Проверено е, не става.
А някъде между едно златно яйце и 6-7 безотговорно сътворени има и още няколко възможни положения, които може да са с много положителен ефект за всички.