Табу ли е третото дете в България и защо?

• 200 300
  • 6 328
  •   1
Отговори
# 2 100
  • София
Освен гръдният кош, някак си и стъпалата ми нарастнаха. Преди първото носех 36, сега 37 ми опират и си взимам 38 да ми е по-комфортно.
Сигурно няма да ми повярваш, аз обаче като спрях с инвитро опитите и краката ми върнаха един номер назад. Иначе беше 39-40-41..Сега съм пак 40...Iris04, да не би сега да "младея"  Laughing? За мен обяснението е: хормони, хормони и пак хормони...и като понамалеят хормоните без да си се ошишкавил, следва и ривърс на стъпалата.

# 2 101
Освен гръдният кош, някак си и стъпалата ми нарастнаха. Преди първото носех 36, сега 37 ми опират и си взимам 38 да ми е по-комфортно.
И моите стъпала нарастнаха. Сигурно са се разпльокали от бременността. Единственото, в което не можах да си вляза след като родих са старите ми обувки. А планувах да си ги нося поне още 4-5 години.. Sad

# 2 102
Шарки, на мен пък не ми повлия хормоналната бомба, стъпалото ми не е мръднало и милиметър. Явно всичко е индивидуално.

# 2 103
  • София
Наде, аз от 3 години не бухам инжекции с хормони, едва последната година се усети смаляването на стъпалото, не му бързай толкова. При мен може и да е и от намаления прогестерон от перименопаузата, ти все пак си доста години по-млада от мен.

# 2 104
На мен сводът ми е висок, но самите крака са ми уголемени. Дано и моето стъпала в някакъв момент се върне на стария номер, че имам един шкаф с неносени обувки номер 36.  Crazy

# 2 105
  • София
Максималистка такава  Laughing Laughing Laughing, аз чак до 39 не съм се връщала Joy

# 2 106
По отношение на ръста, моето лично мнение, че е комбинация и от генетични
Това ми напомня на случка със синът ми...реших, че е дребен и баща му пита педиатъра. Отговорът беше, ами вижте се вие и обяснението беше, че ще стане максимум 7 см по-висок от баща си.

# 2 107
  • София
Това е правилото за мъжете ли?

# 2 108
Изчисляване на целевата (предполагаема) височина на детето:

http://www.groeiwijzer.nl/nl/diagnose-and-toekomst/onderzoek/streeflengte

# 2 109
Нямам идея, дали е само за мъже ( аз съм по-ниска). Предполагам, че се всема височината на по-високия родител.
Съпругът ми каза, че е използвала някакъв софтуер и детето е било в средните граници. Но е казала, до колко максимум може да достигне във височина

# 2 110
Да, при холандците има много изследвания за височината, напоследък има много високи хора. Ако някой има опастност да стане висок му дават хормони за подтискане на растежа. Изследванията, обаче са правени на база проучване на хора с холандски гени. Така, че тези таблици може и да не са много точни за българи.

# 2 111
  • София
Изчисляване на целевата (предполагаема) височина на детето:

http://www.groeiwijzer.nl/nl/diagnose-and-toekomst/onderzoek/streeflengte

Големите ми деца са с +2 см отгоре отлонение, аз съм направо с +12 см отклонение. Преведох си страницата, явно и аз съм в рамките на вероятното отклонение (до 14 см), значи можело и по-лошо Embarassed да стане.

# 2 112
Да, при холандците има много изследвания за височината, напоследък има много високи хора. Ако някой има опастност да стане висок му дават хормони за подтискане на растежа. Изследванията, обаче са правени на база проучване на хора с холандски гени. Така, че тези таблици може и да не са много точни за българи.
Ми то в Холандия е такава мрачнотия и постоянен валеж, че на холандците освен да се поиздължат малко повече, та барем да стигнат по-близко до слънцето какво друго им остава?

# 2 113
Зарежи ти, фукат ми се с пролетното време, а ние не сме си виждали колата от седмица, а уж ринахме сняг редовно Simple Smile. Зимите им са по-топли.

# 2 114
Калкулаторът не само за холандци  Simple Smile

Според калкулаторът и аз и дъщеря ми сме заковали целевата височина.

Общи условия

Активация на акаунт