Табу ли е третото дете в България и защо?

• 200 284
  • 6 328
  •   1
Отговори
# 2 115
Хм, според тоя калкулатор трябва да съм с 5 см. по-ниска. При мен изглежда отглеждането дава значителна разлика, без особени различия в гените си съм с 20 см. по-висока от прабаба си, с 15 см. повече от баба си и с 10 см. повече от майка си.

# 2 116
Хм, според тоя калкулатор трябва да съм с 5 см. по-ниска. При мен изглежда отглеждането дава значителна разлика, без особени различия в гените си съм с 20 см. по-висока от прабаба си, с 15 см. повече от баба си и с 10 см. повече от майка си.
Как е положението с бащата ти, дядовци и прадядовци?

# 2 117
  • София
Ако си пуснеш преводачката от холандски на английски, в долния параграф пише за допустимите отклонения, при момичета е до 14 см, така че си в рамките на "допустимото".

# 2 118
Само, че 14 -те см са в двете посоки, аз доколкото разбрах. Което е 28 см м/у горна и долна граница.

# 2 119
  • София
Именно, 28 общо, и само ако си извън тези граници е необходима намеса на специалист.

# 2 120
Как е положението с бащата ти, дядовци и прадядовци?

Среден ръст, има един висок прадядо. Но миналото явно е било трудно за жените, повечето са били по-скоро ниски.

# 2 121
Ако има по-голямо отклонение - тогава се търси причината за това и се лекува/третира доколкото позволяват възможностите.

# 2 122
Да, ама лекуването може да е само предварително, като си стана 2.30 вече е малко късничко. Ако си по-нисък, иди дойди.

# 2 123
  • София
Да, ама лекуването може да е само предварително, като си стана 2.30 вече е малко късничко. Ако си по-нисък, иди дойди.
Когато бяхме на 13, най-добрата ми тогава приятелка порастна с 14 см за 3 месеца (едно лято), родителите й се бяха яко уплашили и я водиха на лекар, да не би да има акромегалия. По-куриозното е, че всъщност тогава с нея се изравнихме и не сме пораствали повече.

# 2 124
на децата им следят растежа - мерят ги през определени периоди и следят за отклонения.

Мамасита, средният ръст на предишните поколения е бил по-нисък; акселерация

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0%BA%D1%81%D0%B5%D0%BB%D0%B … D1%86%D0%B8%D1%8F

# 2 125
  • София
Вече не помня, вероятно да, а на мен - 2 години по-рано.

# 2 126
Наде, аз от 3 години не бухам инжекции с хормони, едва последната година се усети смаляването на стъпалото, не му бързай толкова. При мен може и да е и от намаления прогестерон от перименопаузата, ти все пак си доста години по-млада от мен.
До една година викаш, да чакам изненади. Това хормонално тъпчене е много вредно за организма, само че ще му "берем плодовете" след време...

В моето семейство изненади няма - аз, сестра ми и майка ми имаме един и същ ръст и размер на крака. Дъщеря ми се е метнала на мен - носим един размер дрехи, висока е колкото мен и имаме един и същ номер обувки.
Момчетата са високи обаче, като баща си.

# 2 127
на децата им следят растежа - мерят ги през определени периоди и следят за отклонения.

Не споря, но ми е чудно как се определя кое е отклонение. Някои деца растат по-бързо от други, в последствие вторите ги настигат. За да се разбере дали има отклонения, трябва да е ясно как са се развивали и родителите и прародителите.
Защо го казвам, аз на 11 бях 160 и стърчах доста над останалите. В момента имам съвсем нормален ръст за нашите ширини, а по-ниските в последствие се изравниха с мен.

# 2 128
http://www.cdc.gov/growthcharts/data/set2clinical/cj41c072.pdf

Копирам първата ми попаднала карта на растеж + килограми за момичета в нета. За всяка страна и/ли раса има такива, изготвена възоснова на статистически данни. 50-ят персентил е медианата, 50% от момичетата на съответната възраст са под и над този ръст; отклоненията над 97 и под 3 персентила са индикация за проблем; също така се следи и темпа на растеж;

Момичетата израсват в пред-пубертетен растеж, след това имат цикъл, и след това растежа им намалява темпото. Ако на 11 си стърчала сред останалите ти съученички, при теб пубертета е настъпил по-рано в сравнение с техния.

Последна редакция: чт, 12 мар 2015, 21:54 от zon

# 2 129
  • София
.

Последна редакция: пт, 13 мар 2015, 04:32 от Sharky*

Общи условия

Активация на акаунт