Табу ли е третото дете в България и защо?

• 200 012
  • 6 328
  •   1
Отговори
# 2 205
  • София
Вероятно 99% от жените/мъжете трайно населяващи определени територии попадат в обхвата на това "предвиждане" да се различават помежду си с 30-тина сантиметра откъм ръст. Тоест така или иначе малко хора излизат от този range, така че дори няма значение кои са родителите ти, освен ако не си с китайски произход и живеещ в Сан Франциско, примерно  Simple Smile Но сигурно и затова има теории, че примерно еволюцията се забързва (само за тези, които не са креационисти по убеждение) и смяната на диетата две поколения назад има значение.

По-добре да се върнем на котките и котараците, че ще почнем да мерим и масивността на структурата на децата си и неусетно ще замерим и акъла им и предполагаемите им доходи след 30 години.

# 2 206
  • София
не знам, ама на една от максималните височини, да кажем 200 сантиметра, да дава отклонение по 14 сантиметра, във всяка посока, което прави почти 30 сантиметра, е твърде голямо отклонение. А ако вземем една средна височина от по 160 сантиметра, да мърдаш с по 14 сантиметра нагоре и надолу, съвсем не изглежда нормално.

# 2 207
не знам, ама на една от максималните височини, да кажем 200 сантиметра, да дава отклонение по 14 сантиметра, във всяка посока, което прави почти 30 сантиметра, е твърде голямо отклонение. А ако вземем една средна височина от по 160 сантиметра, да мърдаш с по 14 сантиметра нагоре и надолу, съвсем не изглежда нормално.
Ако е под 3-ят персентил и над 97-ят, не е нормално;

Ако родителите не са високи, а детето расте с необичайно високи темпове и има висок ръст за възрастта си, ще го обследват; както и в обратния случай;

# 2 208
Ако родителите не са високи, а детето расте с необичайно високи темпове и има висок ръст за възрастта си, ще го обследват

Ще го обследват ако родителите са толкова шантави, че да си обследват детето защото растяло.

# 2 209
Вероятно 99% от жените/мъжете трайно населяващи определени територии попадат в обхвата на това "предвиждане" да се различават помежду си с 30-тина сантиметра откъм ръст. Тоест така или иначе малко хора излизат от този range, така че дори няма значение кои са родителите ти, освен ако не си с китайски произход и живеещ в Сан Франциско, примерно  Simple Smile Но сигурно и затова има теории, че примерно еволюцията се забързва (само за тези, които не са креационисти по убеждение) и смяната на диетата две поколения назад има значение.

По-добре да се върнем на котките и котараците, че ще почнем да мерим и масивността на структурата на децата си и неусетно ще замерим и акъла им и предполагаемите им доходи след 30 години.

Ако знаеш какви високи китайци има! А новото поколение, израствало извън Китай е по-високо от родителите си.

И за котката си да кажа - та има зависимост към Temptations.

# 2 210
Чек,

ако си изтеглил късата клечка и имаш вроден синдром или ендокринно заболяване, не е весело, нито за теб нито за родителите ти; ако има нещо необичайно в растежа не детето ти, лекарят на детето е длъжен да го препрати за изследвания, а и родителите също им прави впечатление и се безпокоят.

Мъжът ми (фламандец) е 190см; на 12г. е бил 180см, на 14г. 190см; майка му 172, баща му 186; брат му 181;
На мъжът ми са му следили растежа в този период 12-14 на пред-пубертетен бум; правили са му изследвания, като например снимка на дланта на ръката и костите и оттам е станало ясно, че няма да порасне необичайно много и всичко е наред.

# 2 211
  • София
Ако знаеш какви високи китайци има! А новото поколение, израствало извън Китай е по-високо от родителите си.
Нищо не знам, не си показвам носа никъде и не чета, само пиша. Справка - постът ми след болднатото от теб. Плюс иронията в него.

# 2 212
Нищо не знам, не си показвам носа никъде и не чета, само пиша. Справка - постът ми след болднатото от теб. Плюс иронията в него.

Защо винаги така, с рогата напред, bib.bib? Прави ми впечатление, че трудно се разговаря с теб. Поне на мен ми е трудно.

Ами аз, например, не знаех, че новото поколение китайци са толкова различни от родителите си! И аз чета, и аз пътувам, че и живея заобиколена от доста китайци, но докато дъщеря ми не се сдоби с няколко приятелки от китайски произход, не бях обърнала внимание.

# 2 213
  • София
E, па... за всяка котка не трябва ли отделна стая? Thinking

# 2 214
Китайците не са 'еднородни', съставени са много племена и народности.

На едно състезание, когато бях 15 годишна, бяха дошли много високи състезатели (не става въпрос за спорт, изискващ високи атлети) и разбрахме, че не всички китайци от Север до Юг, и от Запад на Изток са 'ниски';

# 2 215

Балкон, тераса или двор.

# 2 216

У нас котката притежава цял етаж.  LaughingМазата ни е "завършена", което ще рече, че е пригодена за живеене, но само котката се разполага там.

# 2 217
  • София
Защо винаги така, с рогата напред, bib.bib? Прави ми впечатление, че трудно се разговаря с теб. Поне на мен ми е трудно.
Ако на теб ти е по-трудно, избягвай ме. Как очакваш да продължи "разговор", в който ти влизаш с "Ако знаеш..."? С логичното - двойно отрицание, "Не, не знам...".

Естествено, че никой от нас не знае всичко, има начини и начини да разговаряш и вмяташ в зависимост от отсрещната страна.

# 2 218
Ако на теб ти е по-трудно, избягвай ме. Как очакваш да продължи "разговор", в който ти влизаш с "Ако знаеш..."? С логичното - двойно отрицание, "Не, не знам...".

Естествено, че никой от нас не знае всичко, има начини и начини да разговаряш и вмяташ в зависимост от отсрещната страна.

О, боже! Това е израз. Не означава " чакай да ти кажа, защото ти не знаеш"! Ще се възползвам от съвета. Трудно е да се общува така. Нито аз ще изгубя, нито ти.

# 2 219
Чек,

ако си изтеглил късата клечка и имаш вроден синдром или ендокринно заболяване, не е весело, нито за теб нито за родителите ти; ако има нещо необичайно в растежа не детето ти, лекарят на детето е длъжен да го препрати за изследвания, а и родителите също им прави впечатление и се безпокоят.

Мъжът ми (фламандец) е 190см; на 12г. е бил 180см, на 14г. 190см; майка му 172, баща му 186; брат му 181;
На мъжът ми са му следили растежа в този период 12-14 на пред-пубертетен бум; правили са му изследвания, като например снимка на дланта на ръката и костите и оттам е станало ясно, че няма да порасне необичайно много и всичко е наред.
А ако тестовете бяха показали, че детето е щяло "много" да расте, какви са опциите за родителите, да му дават умаляващи препарати например или не дай сш боже да се откажат от него, че много висок?

Общи условия

Активация на акаунт