Табу ли е третото дете в България и защо?

• 199 872
  • 6 328
  •   1
Отговори
# 2 220
  • София
Водена, ти за акромегалия не си ли учила в училище по биология?

# 2 221

В случая ще е по-скоро гигантизъм. Акромегалия е когато състоянието се развие при възрастни.

# 2 222
гигантизъм (не Акромегалия) е нещо доста рядко и не е нужно родителят да бяга с метъра след детето, да го мери през ден , да смята с калкулатора през половин час и да не може да спи нощем...
Достатъчно е да види в родата има ли дългучи, няма ли..

Не е нужно да се преиграва.

# 2 223
Учила или не, питах какво са щели родителите да предприемат...Ако е с такава аномалия какво от това. Обратимо ли е? Ако не, голяма работа. Такова е детето и толкоз. Нали иначе е здраво и функционира

# 2 224
  • София
най-вероятно няма да се усетят, че нещо не е съвсем наред, може ЛЛ и той да не обърне внимание, а ако се усетят изобщо, е късно.

# 2 225
  • София
Учила или не, питах какво са щели родителите да предприемат...Ако е с такава аномалия какво от това. Обратимо ли е? Ако не, голяма работа. Такова е детето и толкоз. Нали иначе е здраво и функционира
doh doh doh  http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0%BA%D1%80%D0%BE%D0%BC%D0%B … D0%BB%D0%B8%D1%8F

Преполагам, че ако се "хване" и оперира аденомът навреме, могат и да се избегнат големите поражения. Не съм лекар. Но твоето отношение към чуждата болест ме потриса, намирам го за откровено обидно.

# 2 226
doh doh doh  http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0%BA%D1%80%D0%BE%D0%BC%D0%B … D0%BB%D0%B8%D1%8F

Преполагам, че ако се "хване" и оперира аденомът навреме, могат и да се избегнат големите поражения. Не съм лекар. Но твоето отношение към чуждата болест ме потриса, намирам го за откровено обидно.
Съчувствам на всички родители..Господи колко мъка се криела зад дългите...Нямах представа

# 2 227
Ей,пак сте зачесали високите!Аз пък даже и ток слагам.Пука ми,че някой ме намира за конь.Аз 5-6 клас нараснах изключително бързо.В училище ми туриха и прякор-"жирафа",лошото е,че имам хоризонтални стрии по гърба от бързото нарастване.Брат ми също е с такива стрии.Той е към 193-94 см.Родителите ни са със среден ръст-174 майка и 176 тате.Ама дядо ми беше близо 2 метра,брата на майка е над 190 и той.

# 2 228
Мен лично ме кефят високи и слаби. Те имат една специфична стойка и походка предполагам заради височината. Намирам ги за секси - един такъв колега мммм. А Рибозом : добре правиш. Помня в г-ята четох Закуска в Тифани; там приятелката на главната героиня беше висока и носеше токчета: Холи коментираше  добре е да подчертаваш нещо, което другите биха приели като недостатък, защото като го подчертаваш, се  превръща от недостатък в предимство

# 2 229
Мен лично ме кефят високи и слаби. Те имат една специфична стойка и походка предполагам заради височината. Намирам ги за секси - един такъв колега мммм. А Рибозом : добре правиш. Помня в г-ята четох Закуска в Тифани; там приятелката на главната героиня беше висока и носеше токчета: Холи коментираше  добре е да подчертаваш нещо, което другите биха приели като недостатък, защото като го подчертаваш, се  превръща от недостатък в предимство

Поздравления. Най-после смислен пост. Значи можело и да не се правиш на клоун.

# 2 230
  • Пловдив
Тук не трябваше ли да се говори за трети деца newsm78 newsm78 newsm78 ?!

# 2 231
Тук не трябваше ли да се говори за трети деца newsm78 newsm78 newsm78 ?!

О, тях ги минахме, оправихме и котките. Ти изпусна! Можеше да си харесаш някое.  Joy

# 2 232
  • Пловдив
Не мога да огрея навсякъде Simple Smile

# 2 233
Zon, за региона, за който говориш, традиционно правят такива изследвания, тъй като има много високи хора. Тези изследвания, които споменаваш, обаче са валидни само за хора, които носят изцяло техните гени. За деца от смесен брак, например, тези изследвания не дават валидни резултати.
Поне аз така разбрах.

# 2 234
Това са просто ориентировъчни таблици, целящи да засекат аномалии.
Не е предричане на ръст, защото отклонението е много голямо. А и какво значение има, колко ще е високо детето ви, ако няма здравословен проблем?
Както се спомена по-горе, ръстови аномалии, говорят за хормонални и генетични проблеми, за това и се следят.

Общи условия

Активация на акаунт