Табу ли е третото дете в България и защо?

• 199 322
  • 6 328
  •   1
Отговори
# 2 490
И какво и ако забавленията са даденост?

# 2 491
Русалка, твоите са гимназистки, там има социални връзки. Говоря за деца в детската градина, които буквално са израснали с навика да има навсякъде аниматори, боички за лице, балони и непрестанен фън. Страшно е. За тях е даденост да имат рожден ден в център, с аниматор. Разбира се, такова нещо няма да организирам, ако ще после да го споделя с психолога си.

Ами ако им се отразява и са тъжни- пак може да има момент, в който да откажа. В крайна сметка не може да получаваш всичко, което искаш.

# 2 492
Съгласна съм с Мамасита и не обобщавам имах предвид моето дете, изразих се неправилно в множествено число.

# 2 493
И какво и ако забавленията са даденост?

Първо ти ми кажи какво следва от това, а после и аз ще обясня.

# 2 494
Така е. Ние едно време ...Ритахме топка от свински мехур, правехме си кукли от царевица, боядисвахме се с курешки.  Вместо фън се събирахме по къщите да изобретяваме.

# 2 495
  Да, а на рождените дни поред рецетирахме поеми Rolling Eyes 

Абе пълни глупости. Какво страшно има в рождения ден, в които има боички и аниматор, точно нищо? Детски рождени дни се организират открай време, и ние сме имали, и детето ми има, и други деца имат, и забавления има на тях, които са забавни за малки деца, а не за възрастни хора. Какво "страшно" за дете има в детски рожден ден? Има писък и врясък и дивеене, което е нещо, което децата обичат.

сега, че майка им не обича да присъства на такива неща, това е друг случай.

# 2 496
Да кажем, че ако запишеш детето си на стрелба с лък, може да има още една способност, с която да пробие в днешния конкурентен свят. А ти ще си пишеш точки, че си го "обогатила".

От друга страна да си направиш собствен лък и стрели от подръчни материали няма да ти помогне да уцелиш мишената, но ще ти помогне да поживееш известно време в ролята на Робин Худ и Вилхелм Тел. Което също е доста ценна способност...

# 2 497
  • Куциндрел
 newsm78 Мамасита, вас на какви рождени дни ви канят?
За сега ние ходим на РД-та и каним децата от махалата, с които моето си играе на площадката.

Малките деца така учат - като се забавляват и играят. Всичко, което не им е забавно не го правят с желание.

# 2 498
Не им пука например дали някое дете ще дойде или няма да дойде. Наличието на детски центрове означава, че децата се канят масово, без да се познават родителите.

Това не е така. На моето дете му пука дали ще дойдат приятелите, които са поканени.

# 2 499
Русалка, твоите са гимназистки, там има социални връзки. Говоря за деца в детската градина, които буквално са израснали с навика да има навсякъде аниматори, боички за лице, балони и непрестанен фън. Страшно е. За тях е даденост да имат рожден ден в център, с аниматор.

Боже, какво правят във вашата детска градина?
Какви боички, какъв фън?
Децата ми, когато ходеха на градина, имаха режим. Учеха букви, фина моторика и стихчета, после спяха, после ходеха на народни танци или плуване. Какви балони, какви 5 лв? Рожден ден в градина се празнуваше като си занесеш тортата и ти изпеят песничка децата. В ежедневието, в което сутрин детето влиза в градината и вечер към 18:оо часа, а някои и по-късно-ги прибират-от къде го взехте това време за фън точно и презадоволяване с балони и боички по лицето?

# 2 500
Ако детето е малко съм склонна да се съглася с Мамасита.
Рожденните дни при две, три и четири годишни са тотално различни от рожденните дни на деца в училищна възраст.

Малките са като пилци-събират ги и това е. Аз лично не ги обичам тези детски центрове, но за рожден ден просто не виждам алтернатива-другия вариант е да ги събереш в къщата си и да преживееш торнадо...
 Но големите  деца се канят сами по рожденни дни и да си поканен е голяма чест. Децата вече на тази възраст се събират се в групички и почват социалните неволи...

# 2 501
  • Куциндрел
Разбира се, че като децата са малки родителите играят роля в социализацията.
Аз така социализирах моето с няколко деца в продължение на година поне, накрая то си избра кой да му е приятел.
Но това не пречи да каним децата от махалата, които са на близка възраст. Все пак делят обща площадка и играят общи игри.
Като порасне още малко сам ще си избира другарчетата.

# 2 502
Моята внучка е много впечатлена от всеки рожден ден.  Разказва какво било, що било.  Същото беше и преди, с моите деца, само дето не беше в клуб.

# 2 503
Ама когато децата са съвсем малки, освен това, по такива места се събират главно много приближени + рода. А не цялата площадка. Моите деца като малки не са ходили на такива рождени дни, но са ходили по клубчета да си играят извън рождени дни. Клубчето в случая е просто терен, където да събереш баба, стринка, съседката, която ти е близка, защото от време на време я молиш да ти гледа детето, и двете ти най-добри приятелки. Примерно. Както разбрахме още от 5 страница на темата, не всеки живее в поне 150 квадрата. Разбира се, не е задължителен този модел, но е често приложим с цел поддържане на роднински взаимоотношения. Друг вариант е да не празнуваш. Аз за годинка, за две годинки-не съм правила нищо, буквално. Но това се променя, децата не стават всяка година на 3 или на 4. В един момент се обръщаш и са станали на 10, на 15.
И тези деца, както писах и напред, не са вечно на 3-4 годинки. Растат. А мамасита се е съсредоточила само и единствено в този възрастов диапазон и не допуска различие.
Аз самата, когато децата ми бяха на по 2-3-4 годинки не мислех, не, не не мислех, а дори не съм се сещала как точно ще се променят нещата, а често промяната става за една нощ. До вчера играеха на пясъка с една кофичка от магазина за левче и друго не им трябваше, днес трябва да извадя за два курса, за две такси за спорт, за две занимални, за два лагера.

# 2 504
Мен ме дразни традицията да присъстват възрастни на детски рожден ден, които трябва да черпиш., въпреки, че не ги познаваш Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт