Табу ли е третото дете в България и защо?

• 199 498
  • 6 328
  •   1
Отговори
# 4 455
Говорехме за малки деца. Вие пратихте нероден Петко студент и то в Германия.
 hahaha
Да ви имам генетичните линии. Опита една седмица на въздух и не ти се отрази добре.
 hahaha
Братовчедките ми между впрочем, първи братовчедки, сиреч-близки хора, са германки. Родени, расли там, с майка германка, баща-българин. И двете учеха с майка си, чистокръвна германка. Доста учеха с майка си, докато ние играехме на народна навън на соц-площадката.  newsm78 Странно, да са инфантилни-не са, защото днес са с добри професии.

Въпросът е не просто човек да има добра професия, но и да има собствено мислене, и поглед над нещата, да се напъне сам да разреши проблема, което не виждам как би станало ако някой напътсва всеки ход.

Помощ понякога не е равно на напътствие на всеки ход, що преиначавате думите на хората?

# 4 456
  • Русе

Помощ понякога не е равно на напътствие на всеки ход, що преиначавате думите на хората?
   Точно така. Помощта може да се изразява в интерес, съпричастност, помощ в осмислянето. Например в училище липсват интердисциплинарните връзки и поне до 5 - 6 клас, (давам този период за пример, защото имам най-прясна информация) децата често се затрудняват да ги правят сами. Неща, които се учат по един предмет, може да се свържат с това, което се учи по друг и когато им посочиш връзката им става по-интересно и сами започват да откриват повече.
  Освен това мисля, че се подценява естествената сила на децата да отстояват индивидуалността си.

# 4 457
И на нас ни се иска да имаме 3-то дете, но може би по-нататък. Говорили сме го, но времето ще покаже дали няма да се откажем. Сигурна съм, че нашите роднини и познати ще бъдат много учудени, защото имат не повече от 2 деца, а доста мои приятелки си стоят с по едно дете и не се осмеляват за второ. При тях пречката не е финансова.

# 4 458

Никъде не е конкретизирано за каква помощ става въпрос  Peace така, че няма какво да се преиначава.

# 4 459
За мен е странно да има помощ, свързана пряко с учебния материал и учебния процес.

# 4 460
  • Куциндрел
На мен пък ми е странно журналист да ми  говори за интеграли. Flutter

# 4 461
  • Русе
  Интегралите се учат във висшия курс по математика.
Скрит текст:
Интегралите всъщност са представяне на процес, като се събират възможно най-малките допустимо измерими елементи, от което зависи точността на получения резултат.

За мен е странно да има помощ, свързана пряко с учебния материал и учебния процес.
  Защото приемаш, че детето ти няма да има сериозна нужда от помощ или защото смяташ, че учебният процес не е важен.

# 4 462

Не зная дали живееш в България. У нас масово децата ходят на уроци след в седми клас и последната гимназиална година. Това е помощ, свързана с учебния процес, но очевидно по-малко притеснителна, тъй като се заплаща, а не е оказана пряко от родителите. Simple Smile

# 4 463
  • sofia
Както казваше баба ми "Не се зачудвай, защото може да те стигне" Simple Smile
Почти всичко, за което съм си помислила "Това е абсурд, на мен не може да ми се случи" ме е стигало......

# 4 464
  • София - Рим и обратно
Като гледам как се каним на всички с тоя седми клас, май частните училища ще се спукат по шевовете след десетина години hahaha.

# 4 465
На мен пък ми е странно журналист да ми  говори за интеграли. Flutter

Защо да е странно? Помага, ако си бизнес и икономически журналист. Всичко помага. Факт- учила съм го, не съм карала само на есета и дървена философия. И статистика съм учила. Това с интегралите ми помага да обясня  на драгия читател как банките ти взимат максимална лихва с една чаровна формула за интегрално начисляване през целия период.

Аз пък съм наобратно- ако получавах по левче за всеки път, като чуя "чакай да ти дойде до главата"...

Тая работа с ученето доскоро на мен ми я казваха- чакай, ще видиш как ще стане трудно. Ми не, не стана трудно, някои хора сме, как да го кажем, с услужлив ум.

Учебният процес след Н на брой реформи е прекалено пълен с абсурди и ще трябва сериозно да го модифицирам. Изобщо няма да се втелясвам да карам детето да прескача през обръчите му. Умните хора учат по друг начин.

# 4 466
  • София
Като гледам как се каним на всички с тоя седми клас, май частните училища ще се спукат по шевовете след десетина години hahaha.
В смисъл?
След 7 клас никой не се натиска за частните училища, всички искат в елитните езикови.

# 4 467
  • sofia
Аз пък съм наобратно- ако получавах по левче за всеки път, като чуя "чакай да ти дойде до главата"...

Не си ме разбрала.....чудех се как така леля ми помагаше на братовчедка ми при ученето (аз ѝ давах разработени теми по литература), чудех се как тия родители не могат да овладеят децата си и ред подобни неща. Никога не съм изричала на глас тези си чуденки и ей на - повечето ме стигнаха.....мнооого години след като съм се зачудила.

Учебният процес след Н на брой реформи е прекалено пълен с абсурди и ще трябва сериозно да го модифицирам. Изобщо няма да се втелясвам да карам детето да прескача през обръчите му. Умните хора учат по друг начин.
Докато не им се наложи да имат успех в дипломата, а в същото време попаднат на учител-кретен точно по дисциплината, по която гонят успеха.
Пропуснах да добавя, че модифицирането по един-два предмета е възможно, но ако успееш да обхванеш всички, можеш да се обявиш за супер-герой.

Последна редакция: пн, 20 апр 2015, 17:05 от vesi1

# 4 468
  • Русе

Умните хора учат по друг начин.
 Кой определя кой е умен. За толкоз години, не знам сигурна формула за определяне. А моето дете направи на пух и прах всички познати ми теории.
   Учебната система, доколкото е система не е ангажирана с индивидуалните възможности и интереси. Така че, всеки би следвало да прецени конкретната ситуация. Крайни изказвания в едната или другата посока не са общовалидни.

# 4 469
Първо да се разберем за бал ли говорим или за истински знания.

При нужда оценки се оправят.

Умен? Който вижда лесно закономерности. В английския- като прочете 100 думи и вече е извел обичайните дифтонги. Тъп? Учи всички буквени комбинации наизуст и не е извел поне няколко правила за правопис. Има и други примери, като например усет за важното в текста или пълно объркване при четене с разбиране.

Общи условия

Активация на акаунт