Табу ли е третото дете в България и защо?

• 198 510
  • 6 328
  •   1
Отговори
# 4 605
  • Пловдив
Въпрос- имате доход 1700 лв.  за София. Имате две деца - на 17 и на 1 годинка, момчета. Ще си направите ли трето за да си " имате момиченце"?  Реална ситуация , вчера ми я обясняваха.
Ееее, ама 1700 чисто не е зле, ако си нямат ипотечен кредит или друг голям заем Laughing

# 4 606
Нямат кредит, не. В собствено жилище са.

# 4 607
С бебе на 1 година не би ми хрумнало да забременявам със следващо, все пак и за себе си мисля. Децата трябва да с такава разлика, че да се осигурява комфорт и за майка им, което е не по-малко от 5 години. Иначе много изперкват и много почва да им личи, когато са ги нацвъкали едно след друго, че дори и само две да са.

# 4 608
  • Пловдив
Нямат кредит, не. В собствено жилище са.
Значи ще се справят. Особено ако нямат скъпи вкусове - скъпи пътувания, скъпи спортове и т.н.

С бебе на 1 година не би ми хрумнало да забременявам със следващо, все пак и за себе си мисля. Децата трябва да с такава разлика, че да се осигурява комфорт и за майка им, което е не по-малко от 5 години. Иначе много изперкват и много почва да им личи, когато са ги нацвъкали едно след друго, че дори и само две да са.
Mr. Green Янечек, ти ме закла с две изречения. Аз се имам за не много изперкала, земна жена, ти ме сравни с мъха по земята Simple Smile

# 4 609
Е, те нямат много време, защото жената е на 40.

# 4 610
  • София - Рим и обратно
Ако са от ония еко-меко откАчените, дето кърмят до 1 клас и не ползват памперси, що не.

# 4 611
Янтра, честно казано, пишейки горното, си мислех да друга форумна особа. Ти не си изперкала  Hug

# 4 612
  • София
Ще се справят сега, когато двете по-малки деца са малки. А когато пораснат?
Освен това не знам някой да е 100% сигурен в размера и постоянността на дохода си ...ако днес имат такъв доход, утре може да са на минимална заплата. С евентуален бъдещ студент (голямото 17 г. дете) и две малки деца, в които тепърва трябва да се инвестира...

Бих имала трето дете, ако мога, защото изпитвам необходимост от още едно дете. Защото мисля, че мога да дам много на още едно дете. Не говорим за материални неща  Peace

# 4 613
  • Пловдив
Янтра, честно казано, пишейки горното, си мислех да друга форумна особа. Ти не си изперкала  Hug
Аз се припознах, защото забременях с второто около първия рожден ден на големия.  Laughing Laughing Laughing Laughing Изобщо разликата между първия и третия е 4години и половина.  Laughing Laughing Laughing В интерес на истината - не го препоръчвам, изтощително е за родителите, особено за майката, особено ако няма външна помощ. Да, справихме се, обожавам си децата, радвам се, че са три, но можеше да са с по-голяма разлика Simple Smile

# 4 614
Аз не бих никога. За София тези пари са нищо за четири членно семейство. То само едно боледуване на бебето ги връща 200 назад. Ами тийна - телефони, мадами, клубчета... Naughty

# 4 615
Това, че за някои жени комфортната разлика е 5 години, не значи, че важи за всяка жена.
Познавам такива, които нямаха търпение да имат второ, нарочно планувано с малка разлика.
На тях този вариант им бе най - удачен. Хората все пак сме различни ...

# 4 616
  • Пловдив
Ами тийна - телефони, мадами, клубчета... Naughty
Shocked Шанти, стига де, че аз имам трима сина, да не съм им длъжна да им осигурявам джобни за свалки?! Като искат луксове и глезотии - да работят и да си докарват доходи за телефони, мадами и клубчета.

# 4 617
Въпрос- имате доход 1700 лв.  за София. Имате две деца - на 17 и на 1 годинка, момчета. Ще си направите ли трето за да си " имате момиченце"?  Реална ситуация , вчера ми я обясняваха.

В тази ситуация- не. Прекалено малко са парите.

Относно породените- второ и трето предполагам няма да са толкова проблемни, колкото първо и второ породени.

Отвращава ме идеята за правене на деца "за да си имаме момиченце". Българският родител все още отглежда момичетата като кукли, някакви трофейчета, накрая излизат невероятни чудесии от възпитание.

Иначе тийн не бих спонсорирала за луксозен живот. Децата получават хляб, месо и любов, както казват- а не макдоналдс, джаджи и забавления.

Относно разликите: под 2 или над 5. По средата няма смисъл, все същата лудница е, дали ще е 2 и половина или 3 и половина.

# 4 618
Еее, стига де,Янтре, всички  негови връстници го правят, само той ли да кеси пред блока щото майка му решила тепърва да ражда още ..

# 4 619
Абе разправям ви аз, че има натиск да се осигуряват на децата невиждани луксове, защото "всички гп правят".

Ами да, ще поскучае детето, ако трябва. Може пък да измисли нещо. Даже е доста възпитателно, ако видя, че го влече по клубове. Това е лукс, който следва да се плаща със собствени средства.

Бил Гейтс и Стив Джобс само по клубове са ходили.

Общи условия

Активация на акаунт