Табу ли е третото дете в България и защо?

• 199 610
  • 6 328
  •   1
Отговори
# 4 620
Ми не знам, несправедливо ми се струва. Не защото всички го правят, а защото е млад, сега му е времето, ходи му се, а не да помага да къпят бебето.. Rolling Eyes

# 4 621
  • София - Рим и обратно
На 17 по-скоро за уроци и курсове ще му трябват. Клубовете и мацките са най-лесни. Особено вторите едва ли чакат някой 17 годишен да им осигури комфорта.

# 4 622
  • Пловдив
Еее, стига де,Янтре, всички  негови връстници го правят, само той ли да кеси пред блока щото майка му решила тепърва да ражда още ..
Говорим за момчета в горните класове на гимназията, на 17 години, какви клубчета, няма клубове, в читав клуб няма да ги пуснат под 18, момичетата се извеждат на кафе и кола/капучино и торта. Изобщо не мога да си представям, че спонсорирам представянията на моите синове пред мадами в клубове.

# 4 623
С бебе на 1 година не би ми хрумнало да забременявам със следващо, все пак и за себе си мисля. Децата трябва да с такава разлика, че да се осигурява комфорт и за майка им, което е не по-малко от 5 години. Иначе много изперкват и много почва да им личи, когато са ги нацвъкали едно след друго, че дори и само две да са.
Моите са през 2 години. Да си записвам директно час за лудницата, това ли ми казваш?

Ние си искахме деца с малка разлика. Първото и второто съвсем осъзнато ги направихме едно след друго. За третото първоначалните планове бяха да поизчакаме малко, 5-6 години след второто...Добре обаче, че усетихме навреме, че плановете ни не струват и заложихме отново на малка разлика. Ако действахме по план, номер 3 нямаше да има. Категорично. Нямаше да ни се иска и на двамата - точно измъкнали се от бебешкия период и айде наново. Тц. Иначе е зор с породени първите няколко години - да. Ама пък после става много хубаво. Децата са на един акъл, с еднакви интереси, занимания, игри, проблеми. Близки са си, просто няма как.

Последна редакция: пн, 04 май 2015, 16:11 от Анонимен

# 4 624
Да, права си Янтра.  Но все пак дохода на семейството е малък за две бебета , тийн, мъж с  хоби и жена дори без такова.

# 4 625
Специално що се касае до дохода - малката разлика всъщност може да спести много средства през първите години. Цялото "оборудване" е налично и не е захабено от престой по мазета и тавани, даже дрешките няма нужда да се прибират. Следващите години са друг въпрос, но пък и колко хора могат да си прогнозират доходите с години напред?

# 4 626
  • Пловдив
Да, права си Янтра.  Но все пак дохода на семейството е малък за две бебета , тийн, мъж с  хоби и жена дори без такова.
Да, не е голям, не могат да се отпускат. Но при добро желание и внимание към разходите е достатъчно за да се справят прилично.

# 4 627
Говорим за момчета в горните класове на гимназията, на 17 години, какви клубчета, няма клубове, в читав клуб няма да ги пуснат под 18, момичетата се извеждат на кафе и кола/капучино и торта. Изобщо не мога да си представям, че спонсорирам представянията на моите синове пред мадами в клубове.

И да не е клубчета, има излизания с приятели/приятелки, дрешки, кафенца и разни други неща, което си е разход. Дъщеря ми на 13 все ни сканира портфейлите, представям си на 17.
Кой да ги спонсорира на 17 ако не родителите?

Разлика от 17 години ми се вижда леко шантава и то при наличие на бебе на 1. Това ми изгледжа като втори брак и второ дете от по-млад или атрактивен по друг начин партньор. Не знам де, спекулирам си.

# 4 628
  • Пловдив
Ама Check, излизане на кафе и торта не е като клуб. Уиски с кола в клуб за двама ... по мои сметки около 50тачка, две капучино с торта - пряко сили 12лв.

# 4 629
Голямото дете е от  първи брак, да. Бебето е от втория  мъж, но явно тя иска и още едно  от него. Брак нямат за момента.

# 4 630
# 4 631
Все си мисля, че породените деца са от лекото главозамайване след раждането на едно дете. И докато се стигне до рационално мислене, то вече е късно:)

# 4 632
  • Пловдив
Все си мисля, че породените деца са от лекото главозамайване след раждането на едно дете. И докато се стигне до рационално мислене, то вече е късно:)
И сега трябва да се впечатля от твоето мнение ли? Обясни ми тогава защо след главозамайването от второто родих и трето?

# 4 633
Ами не знам- знам само, че съм се замисляла най-сериозно за повече деца точно в периодите скоро след ражданията. Така и така фурната е загрята- що да не изпечем още една пица.

Няма нищо лошо в нерационалното мислене, може и така да се действа. Просто отбелязвам, че е друг вид взимане на решение. Рационално почти никой не би го взел. Хормони и тъй нататък. Тялото също може да говори.

# 4 634
  • Пловдив
Тогава защо не съм продължила с ирационалното размножаване, а съм се спряла на три? Ако според теб действам ирационално под влияние на хормоните би трябвало още деца да си родя.

Аз знам защо имам три деца, защо са с такава разлика и защо сме спрели на три. За мен и мъжа ми причините са съвсем рационални.

Общи условия

Активация на акаунт