Табу ли е третото дете в България и защо?

• 199 468
  • 6 328
  •   1
Отговори
# 5 850
  • София - Рим и обратно
Ох, в Австралия не бих отишла - много крокодил, много нещо. Пълно е с разни животни и насекоми Sick. Катаклизмите също са им ежедневие. Нова Зеландия - същата работа.

# 5 851
Нито САЩ искам , нито Азия, Австралия , Англия -да не говорим пък за Русия .
Знам аз къде е най добре , но пък там е най трудно .Става въпрос за Швейцария .
Как успяват тези швейцарци винаги да си останат , като остров на стабилността и
спокойствието ...

Само си мислиш. В Швейцария е пълно, п ъ л н о с емигранти. Черни влизат на тълпи от Франция и Италия.

А и ми се струва, че друг път съм говорила с теб точно на тази тема. И веднъж вече ти писах, че от клас с двайсет турчета, няма как да се пръкнат средностатистически австрийци. Точно така е по крайните квартали.

Защо? Не е ли добре да е шаренко. Където са десет-там и двайсет? Гответе се, че те идват ин грейт нъмберс и няма да спрат да идват. А са милиони. Даже милиарди!!!  Скоро ще има закон в клас от 30 арапчета по едно австрийче или българче, за да се интегрират арабите в австрийското общество.
А при тези темпове нищо чудно за 5 години в Австрия да влязат поне 4 милиона и всичките многодетни. Така че няма да отложиш кефа на интеграцията даже за следващото поколение.

Последна редакция: вт, 01 сеп 2015, 12:20 от Герри

# 5 852
  • София - Рим и обратно
  Скоро ще има закон в клас от 30 арапчета по едно австрийче или българче, за да се интегрират арабите в австрийското общество.

Laughing

# 5 853
  • София
Герри, Китай никога не е бил моноетнически. Япония също не е.
https://en.wikipedia.org/wiki/Monoethnicity

Войните се случват основно заради ресурси. И заради нещо, което ние тук в БГ трудно проумяваме, щото религията ни е на 69 място след колорадския бръмбар. Голяма част от войните в световната история са на верска основа. При арабите го има точно този момент - за средната бг домакиня (а и европейка като цяло) е трудно да осмисли факта, че при тях религията е една от най-съществените части от живота им. Неделима е от ежедневието, и в всъщност определя до голяма степен въпросното ежедневие.

В този смисъл християнството е било такова по време на средните векове. Но след Просвещението, нещата се променят..при исляма ситуацията е коренно различна. Живяла съм в ислямски страни и ми е трудно да ви опиша точно колко неразривна и важна част от тях самите е религията им. Тя диктува всичко - Коранът се възприема като чистата истина, сурите се следват и т.н. При това Ирак и Сирия все пак бяха от по-светските държави в региона. В Саудитска е още по-зле.

# 5 854

Китай е де факто моноетническа. Племето Хан е най-многобройно в сравнение с останалите.
В Япония също.

То няма държава която да е 100 моноетническа, но тайната е в процентите.

Станат ли малцинствата повече от 30 процента и почват конфликтите.
Също така Япония и Китай са империи-също има съществено значение.

Но това не им е пречело да воюват една с друга през втората световна ( воюват е силно казано)-японците са се разпореждали просто в Китай. И после с Мао и революцията бая китайци изби.
Да не говорим че Тайван се отделя и пак с война...

Войните и в Китай не са спирали. Просто е голяма страна и няма много естествени врагове.

# 5 855
  • където ми харесва
Прощавайте, ама за втори път го виждам това "араПчета", нарочно ли така го пишете, или не се усещате? Peace

# 5 856
 Голяма част от войните в световната история са на верска основа. При арабите го има точно този момент - за средната бг домакиня (а и европейка като цяло) е трудно да осмисли факта, че при тях религията е една от най-съществените части от живота им. Неделима е от ежедневието, и в всъщност определя до голяма степен въпросното ежедневие.

Религийте са само извинение и повод за започване на война. Иначе войната винаги се води за територии. Кой ще притежава дадена територия.

Между християните е имало много войни, въпреки че са с една религия. И тези войни са се водили във времена, когато християнството е имало също толкова голямо значение за европейците, колкото исляма сега за арабите. Сега арабите не се бият заради религията-религията е просто повод-зарибявка, за глупаците.

Има една книга-история на войните-там можеш да прочетеш, че войните не са само Първата и Втората световни. Войните не са спирали още от Древността. Сега за европа спряха реално за 50 години, но явно няма да е още дълго този мир дори и за нас.

# 5 857
Е те в Азия са се драли доста, ама говоря за сегашната история- намерили са си занимавка. Поне в следващите десетилетия ще си кротуват.

Ако стане сериозен световен конфликт и ти спрат ключови доставки до Австралия, ще се чудиш как да оцеляваш от местния климат, флора и фауна.

# 5 858
Защо? Не е ли добре да е шаренко. Където са десет-там и двайсет?

Ако някой пита мен, Герри (но никой не го прави освен в Бг-Мамма и в приятелския кръг Laughing), бих разпределила всичките новодошли чужденци без познания по езика във всичките класове. Знам за частни, които приемат такива деца като знак на добра воля, но нямам никакви цифри в момента. Но никога не бих допуснала да има силна група примерно половината в класа с един език и култура, различна от местната. Защото това за всички е опасно. Нито ще има някаква синтеза, нито местните ще се чувстват облагородени от чуждата култура.

Скрит текст:
Между другото попадала съм на рожден ден, където сърбите почти всички казваха най-открито, че гласуват за FPÖ, местната дясна партия, която е известна с тъпите си и примитивни избиратели. И като ги питаш защо, казват, че са станали много (от едновремешната Югославия). Та по-скоро чужденците ще тряснат вратата на другите под носа.

# 5 859
Прощавайте, ама за втори път го виждам това "араПчета", нарочно ли така го пишете, или не се усещате? Peace

Архаична форма. Буквално значи "негърчета", или от по-черните афро-арабски племена.

# 5 860
  • София
Напротив, не са само за територии. Точно на верска основа са. Християните също се избиват едни други заради религията си - кой е бил по-по-най, чие тълкувание на Библията е най-истинно, различни секти, които са бъркали в здравето на папата и католиците, като първият е пращал войски, за да ги пометат. Във Франция войната между католици и протестанти, и още, и още.

За войните в древността знам достатъчно. Учила съм 2 години гръцка филология, няма да ти обяснявам какви тухли трябваше да четем по древна история, не само старогръцка, естествено.

Войни винаги е имало, и винаги ще има. Заради ресурси и религия.

# 5 861
  • София - Рим и обратно
Не си ли чела нищо от български автори от миналия и по-миналия век?

# 5 862
Е те в Азия са се драли доста, ама говоря за сегашната история- намерили са си занимавка. Поне в следващите десетилетия ще си кротуват.

не го вярвам това.
Технологиите в средата на миналия век се развиха, стана възможно да се произведе много хранителен излишък, и този излишък, заедно с масовите ваксинации и напредъкът в медицината,  се трансформираха буквално в експлозия на населението на тези изостанали страни.
Сега ,обаче, се стига до момент, в който технологично не може да се направи подобен скок и хранителния излишък вече не може да поддържа това постоянно увеличаващо се население. САЩ и Европа почват да имат проблеми и няма да могат да поддържат режимите в тези страни, няма да могат да ги хранят с излишъка си и в един момент войните за ресурси ще почнат -ще се извадят веднага старите етнически вражди и ще почнат да дърпат чергицата един към друг.

Ще дойде момент, в който ще се платят с лихвите всичките тези години мир.

# 5 863
Във Франция войната между католици и протестанти, и още, и още.

Таис-не бъди наивна. Войната между католици и протестанти е точно за власт. Папата не е искал да си остави феода. А протестантите са искали те да бъдат началниците, те да прибират данъците.

Това кой как тълкува Библията е за лапнишараните само... Wink

В Исляма е същата работа. Кой брадатко ще е най-големия шеф. А там, при арабите-шефове да искаш...

# 5 864
  • където ми харесва
Не си ли чела нищо от български автори от миналия и по-миналия век?
Чела съм, но изобщо не зацепих, че се обобщава с тази думичка.

Общи условия

Активация на акаунт