Табу ли е третото дете в България и защо?

• 198 472
  • 6 328
  •   1
Отговори
# 6 105
  • София
Не знам дали вече е факт третото дете на Сирена, или е в процес, но от всичките й постове в какви ли не теми, за себе си вече съм изградила една представа в която мъжът й малко я е позабременил с трето без много да я пита и сега сме в терапията й по приемането на фактите.

# 6 106
Може ли да спрем да коментираме Сирена/Мамасита/Гуруто-джедай или там както се казва понастоящем? Благодаря!

# 6 107
  • София
Може ли да спрем да коментираме Сирена/Мамасита/Гуруто-джедай или там както се казва понастоящем? Благодаря!

Разбира се  Embarassed

# 6 108
  • София
Аз лично намирам за невъзпитано да питам когото и да е (освен дъщеря ми) дали планират (още едно) дете. Докато една бременност не е факт, всякакъв вид "незабременяване" има вероятност да се дължи на стерилитет, за който питаният едва ли има желание да говори. //Изкарах дъщеря ми от "списъка", защото на нея при такъв проблем бих могла да помогна, най-малкото с финансиране на АРТ опити...//

# 6 109
Не знам дали вече е факт третото дете на Сирена, или е в процес, но от всичките й постове в какви ли не теми, за себе си вече съм изградила една представа в която мъжът й малко я е позабременил с трето без много да я пита и сега сме в терапията й по приемането на фактите.

Е, поне да сме полезни нещо.

# 6 110
  • София
Не виждам тук майките с 3 да убеждават останалите как истината е в повече деца. Родили са си толкова, отглеждат ги, възпитават ги - това си е техен избор, не са го наложили на никого. Приемат преспокойно идеята, че изборът на другите е 1 или 2 деца. В обратната посока обаче се налагат стереотипи - майките на  3 деца били предимно от малцинствени групи,  нямали време за себе си, не работели и  не можели да направят кариера, били нервни и истерични, децата им били лишени от полагащото им се  внимание, не били такива дами  в мир със себе си и избора си и затова се оправдавали тук. Нямам каквато и да е нужда да се оправдавам...

# 6 111
Прекрасно ,радвам се за вас. Не споменаваш нищо за работа ,nursery или детегледачка .

Аз винаги съм искала три деца .След като проимахме едно се почувствах завършена като личност и майка и засега не ми липсва нищо повече. Мъжът ми много иска поне още едно дете .

Но и двамата напоследък се заговорихме ,че уж и искаме и не искаме ,но в момента ни е много добре така и защо да го разваляме ?!  Но пък никога не казвай никога ,нали ? Simple Smile

Peace

Хахахахах, позната история! Мъжът ми в началото искаше много деца, сега май и едно му е много.

# 6 112
  • София
Аз направо бях полудяла с идеята за второ - имаше един досаден роднина, пък и други хора, които непрекъснато ме подпитваха. В същото време аз се борех с моите проблеми и ми идеше да им изтръгна гръкляна!

В това отношение е добре, че третото дете не е популярно в БГ, та никой не ми говори повече за това.

# 6 113

Кой е казал, че не се ограничавам? За да изядеш такова количество, значи ще компенсираш с по-малко количество в друг ден. Дали съм дебеличка е съвсем друг въпрос, но на дебеличките жени не им се виждат толкова кокали и мускули. Нейсе, вей си младата красота (все по-малко млада)...

Не знам... Когато някой се похвали, че не пази диети, не полага усилия, не се ограничава и пр., очаквам най-малкото над средностатистическото да изглежда, за да си струва хвалбата. Аз лично уважавам резултата, а не усилията, или тяхната липса, за постигането му. Ако някой е с посредствена фигура и външност, слабо ме вълнува с колко точно усилия я е постигнал.

Аз пък винаги уважавам усилията, защото при човек, който е положил усилия, "под капака" се крият неподозирани ценности, за разлика от хората с хубава фасада, за която не са се трудили. Мислех, че умница като теб вижда поне малко отвъд повърхността. Да не говорим, че въобще не се борим за фигура и външност, а за доста по-важни неща. Между другото, ако горното е вярно, то би следвало да уважаваш моите резултати, въпреки че ме критикуваш, че са постигнати с недостатъчно гърч...в тоя ред на мисли, би ли уважавала колежка, която е постигнала повече от теб, но по въпросни пътища, докато ти си се мъчила да научиш и постигнеш нещо реално?

Колкото до третото дете- ако имаш възможности, раждаш и гледаш, да. Ако нямаш възможности, има 2 пътя, не един: 1. не раждаш; 2. правиш така, че да се сдобиеш с възможности- физически, психически, финансови.

# 6 114
  • На село (близо до Лондон)
... майката не трябва да работи професионално, да е рошава, изнервена и да не знае иманата на децата си. Възможно е и такива семейства да има, но далеч не всички се покриват с тази представа.
...майките на  3 деца били предимно от малцинствени групи,  нямали време за себе си, не работели и  не можели да направят кариера, били нервни и истерични, децата им били лишени от полагащото им се  внимание, не били такива дами  в мир със себе си и избора си и затова се оправдавали тук.

А е за това и аз писах и статистики даже вадих.
Контеса, направила си си живота както ти го виждаш и искаш. А дали някои с две, три деца и повече иска да има време за себе си и тн си е негова работа и приоритети

# 6 115
Пак да задам въпроса относно двойния стандарт:

Защо ако таткото отказва още едно дете, ще му трият сол на главата. Забранено е да кажем, че на някои мъже може да не им се занимава с бебета, а с риболов.

Обаче ако мама не иска- ми нормално е да иска релакс и гримове.

Но само някой мъж да се изкаже, че иска да бачка по-малко и да ходи на риба, вместо да "даде" още едно бебе на жена си...

Не само жените правят велика саможертва. Да кажем, че е една идейка по-дискомфортно, но и мъжът променя и се отказва от много неща.

Иначе абсолютно никоя жена над 22 не забременява, ако не го иска. А да ме забременят без да искам е като да се опитат да закачат звънче на врата на тигър. Става, ако тигърът е добре нахранен и сте се погрижили да е благоразположен и да е на кеф.

# 6 116

Защо ако таткото отказва още едно дете, ще му трият сол на главата. Забранено е да кажем, че на някои мъже може да не им се занимава с бебета, а с риболов.

Защо ще му триеш сол на главата?

Нищо не разбирам от това, което пишеш, оставам с впечатление, че у вас освен да си правите деца нищо друго не намирате за достатъчно смислено и достойно Rolling Eyes

# 6 117
Хайде, не става въпрос само за "у нас". Представи си темите в СО- Той не иска още едно дете, а аз искам. Или по-обичайната "той още не е готов за дете". В повечето случаи защитават жената.

И какво като правим деца? Животът си има сезони, ако е сезон за правене на деца, се раждат деца. След това ги гледаме в добри условия. Правим и още 100 други неща, само че 100-те други неща изглеждат по-смислено в светлината на това, че се случват на семейство с деца. Не знам защо оставаш с впечатление, че двама 30+ възрастни с доста умствен багаж и постижения извън смяната на памперси изведнъж са се превърнали в разплодни животни с едничка мисъл в главата. Мисля, че просто четеш с лека злонамереност и сбърчено носле, иначе здравият разум говори нещо съвсем различно.

Сори, все още никой не ми е обещал да запълня овакантения слот по TLC, та споко, няма да е безкрайно размножаването, нито ще е основна дейност.

# 6 118
  • София

Защо ще му триеш сол на главата?

Нищо не разбирам от това, което пишеш, оставам с впечатление, че у вас освен да си правите деца нищо друго не намирате за достатъчно смислено и достойно Rolling Eyes

Аз оставам със същото впечатление  Laughing

Сирена, не че нещо, ама ти се изцепи няколко страници по-назад, че 80% от майките, които имат само по 1 дете са кифли. Никой друг тук в темата - било то с едно, две, и двадесет и две деца - не е седнал да съди и да се бърка в чуждия живот. Драмата е само в твоята градинка.

# 6 119
Сирена, какви са ти постиженията, които толкова изтъкваш? Не съм забелязала да си направила нещо по - смислено от останалите жени в този форум - учила си, родила си деца, работиш си нещо? По какво се различаваш от масата?

Общи условия

Активация на акаунт