Табу ли е третото дете в България и защо?

• 198 386
  • 6 328
  •   1
Отговори
# 6 150
  • София
Цеце, накратко: Сирената заяви, че тук всички сме омъжени за Голямата Любов. Аз отговорих, че не съм. В следващия си пост веднага ме квалифицира като омъжена по сметка.

Явно съществуват само тези 2 положения в житието и битието човешко  Crossing Arms

# 6 151
  • София
Таис, благодаря за приемането  Hug

# 6 152
Кифлеенето не е само с високи технологии.

За поколението на бабите ми например повод за гордост е била наредената къща. Та знам за доста, останали с 1 дете (вкл. и баба ми) в името на това да им е по-подредено.

Кукумицинка, важното е, че който трябва, ме е забелязал. Все пак не сме на по 22, да мислим за това как изглеждаме за непознатите.

Таис, тая думичка "квалификации" е от ония, дето се използват, за да спрат мисленето. Никого не квалифицирам, просто коментирам, че щом моето не е истинска връзка, а "връзване" с дете (независимо кой-кого, според Кукумицинка аз него, според други той мен), то останалите са в някакви космически измерения на любовта.

# 6 153
  • София
А какви са тези космически измерения на любовта?

# 6 154

За поколението на бабите ми например повод за гордост е била наредената къща. Та знам за доста, останали с 1 дете (вкл. и баба ми) в името на това да им е по-подредено.

нали, а друго си е наоколо да тичат десетина сополиви по ризки.

И моята баба е с едно, това е семейна традиция.

# 6 155
  • София
Ние пък по семейна традиция сме с две - първо момиче, после момче.

# 6 156
Хм, поколението на бабите ми вече живееше в апартаменти, тия с 10-те по ризки са поне едно поколение назад. Ама и там им е била подредена къщата- просто не са пускали децата в официалната част за гости, а само в кухнята и по леглата.

Бабите на моето поколение вече са градски кифли, с кристал и плетени покривчици.

Но иначе там е имало и фактор нежелание от страна на дядото, може би по финансови причини, знам ли и аз. В крайна сметка животът показа, че имането на едно дете накрая нямаше чак невероятно отлични последствия за това въпросно дете. Добре че не са решили да продължат традицията и да съм единствена дъщеря, това щеше да е ад.

# 6 157
  • Куциндрел
Че нудълите са диетични! Особено ако са оризови със зеленчуци.
Опа, пак се отклонихме от темата.
Да де, ама 2 порции една след друга не мога да нагъна. А ми се иска.... Flutter

Таис, тъй ще е. Кифли омъжени по сметка. Гледай как навързваме титла след титла. hahaha hahaha hahaha
При мен е хем любов, но не голяма, хем любовта ми се оказа заможна, хем ме търпи, хем и аз не знам какво още. Joy Joy Joy

# 6 158
  • София
Ма божке, вие за едното кифли се хванахте! Явно не сте чели констатацията на Мамасита, че жена с едно дете е половин майка. Това с кифлите си е направо комплимент  Heart Eyes

# 6 159
  • София
Ма божке, вие за едното кифли се хванахте! Явно не сте чели констатацията на Мамасита, че жена с едно дете е половин майка. Това с кифлите си е направо комплимент  Heart Eyes

А преди да роди второто, яростно защитаваше обратната теза. Вече толкова ми е писнала, че не и обръщам внимание, даже да си промени мнението. 

# 6 160
  • Куциндрел
Да, а Мамасита ще е с 2,5 деца.  Mr. Green

# 6 161
  • София

Верно, Бърди, бях забравила  ooooh! Ма то е бисер след бисер, начи  Joy

# 6 162
О, фигурата на Сирената/Мамасита - легендата на Форума!
Чак вчера на басейна се замислих за нея. И се сетих, че вероятно не съществува, тъй като никой не я е виждал. smile3534

Аз пък кифлея и пускам постове във ФБ от басейна. Grinning

Хаха, че аз целия август и половината юли се скъсах да пускам плажни снимки, начи съм кифла и 3/4-ти  Laughing Контесата може да потвърди, виждала ги е  Flutter
Потвърждавам .Нека все кифлите да са като теб и светът ще е едно по-добро място  Hug

И Сирен съм виждала и има добро тяло ,но аз не съдя само по тялото на някого .Важни са ми думи, постъпки, човечност, мироглед . А и давам доста дълго време за да опозная някого и все още не мога категорично да се изказвам .

Доста от схващанията на Сирен ги споделям ,но някои от тях оспорвам и дискутирам като несъгласна с тях . Това за половината майка е доста нелицеприятно и грубо и реагирах на него .

Другото...всеки си подрежда живота както му е угодно или както обстоятелствата му позволяват. Важното е да е щастлив , да има баланс и да не прави децата си нещастни  Peace

# 6 163
Просто това с половината майка се приема твърде лично. А всъщност е прозаично- отнася се главно до логистиката и възможностите след това пак да излезеш сред хората и да отделяш време за занаята си. Повечето писателки са с по едно дете. Така че откъм емоции и грижа си е цялата работа, но в житейски и организационен план (и сама го усещаш, Контеса, и много пъти си писала- работа и логистика) с едно дете ангажиментът е много по-малък.

С две вече направо няма измъкване. С три и нагоре вече имаш извинение ако не искаш да се занимаваш с друго и до 10 години. Но с едно...ако си останеш у дома като мама на пълен работен ден и това продължи много време, вече е странно и изглежда несериозно.

# 6 164

С три и нагоре вече имаш извинение ако не искаш да се занимаваш с друго и до 10 години.

А-хаааа! Joy

Последна редакция: чт, 03 сеп 2015, 17:28 от Iris04

Общи условия

Активация на акаунт