Табу ли е третото дете в България и защо?

• 198 291
  • 6 328
  •   1
Отговори
# 6 210
Първо, като дете на разведени родители никога, ама никога, дори не ми е минавало през ум да отида да живея при баща си! Бях на пет когато се разведоха...

Второ, като майка на тийн дъщеря, не мога да си представя точно в тази възраст, когато имат огромна нужда от валидиране на близостта с родителите, да покажа безразличност, под формата на "справедливост" към мненията и чувствата на детето.

# 6 211
  • София - Рим и обратно

Аз затова все пиша ,че разведа ли се с мъжа ми ,друг мъж у дома няма да вкарам ,защото мисля за детето си.
Това е много грешно схващане. Всичко зависи от човека, с който /евентуално/ се събереш. А да отблъснеш един свестен човек и потенциален действащ родител за детето ти, само защото не е биологичен, е голяма грешка и направо глупост. Така лишаваш не само себе си, но и детето си от втори шанс. А никъде не е написано като 100 % истина, че вторият родител няма да се погрижи по-добре от биологичния. Познавам майки, съзнателно избрали да нямат партньор в живота си в името на децата си. Тъжна гледка са. Не само това, те несъзнателно прехвърлят отговорността за това свое решение върху децата си и им се обесват като воденичен камък на шията, дори без да го съзнават реално.

А аз мисля, че Сирената нямаше предвид отиване на сина си при баща му. На 15 те вече могат да решат и да отидат да учат и живеят самостоятелно в друг град или държава. Мисля, че тя говореше за тази възможност.

Последна редакция: пт, 04 сеп 2015, 12:50 от 'Кафе с мед'

# 6 212
аз съм ок с това човек да няма деца, да има едно, две или три. Честно казано повече от три съм против, но само от екологична гледна точка - в смисъл, че планетата е пренаселена и е егоистично да имаш толкова много деца. Кой как ги храни, облича и неглижира мен слабо ме интересува.
Но не виждам защо реални страхове на хората трябва да се изкарват ненормални. И да се бием в гърдите колко сме нормални.
Да нормални сме, докато не се случи на нас.
по отношение на гледането  на децата от бащата - аз смятам, че момчетата трябва да се възпитават от мъже, за да се превърнат в мъже.

# 6 213
  А, значи само момчето трябва да се изпрати при бащата, добре.

# 6 214
Аз лично властни, обсебващи майки, които знаят кое е най-доброто за децата им не понасям.

# 6 215

Това е много грешно схващане. Всичко зависи от човека, с който /евентуално/ се събереш. А да отблъснеш един свестен човек и потенциален действащ родител за детето ти, само защото не е биологичен, е голяма грешка и направо глупост. Така лишаваш не само себе си, но и детето си от втори шанс. А никъде не е написано като 100 % истина, че вторият родител няма да се погрижи по-добре от биологичния. Познавам майки, съзнателно избрали да нямат партньор в живота си в името на децата си. Тъжна гледка са. Не само това, те несъзнателно прехвърлят отговорността за това свое решение върху децата си и им се обесват като воденичен камък на шията, дори без да го съзнават реално.

А аз мисля, че Сирената нямаше предвид отиване на сина си при баща му. На 15 те вече могат да решат и да отидат да учат и живеят самостоятелно в друг град или държава. Мисля, че тя говореше за тази възможност.

И аз смятам, че втория баща може да е пълноценен родител. То и няма значение аз какво смятам, защото това си е истината - хиляди примери има с хора, които вече са пораснали достатъчно, за да могат да оценят това и да свидетелстват какви хубави връзки са изградили, и колко грижа са получили, далеч над възможностите на биологичния родител, в някои случаи.
  Съвсем възможно и нищо лошо няма и детето да живее при другия родител, или пък дори и на пансион, ако щете, отиват по желание някои деца, и то  далеч преди да са навършиили 15-16.

Но крайно изчекната ми се вижда идеята, че в такъв случай това дете трябва да бъде заменено, или още повече - да се запаси някой още преди тази евентуалност с друго дете, та да не остане с едно  Rolling Eyes

# 6 216
Аз познавам реален случай на т.нар. синдром на родителското отчуждение. Ако детето е малко и го обработиш добре нищо чудно да избере другият родител /пък ти нека си добър родител/. Детето остана при бащата / и майка му  Wink/.

# 6 217
  • София

То това и без развод може да стане. Дай да раждаме всяка година, та като се изпоизнесат от вкъщи, да си имаме още  Laughing Laughing

Точно пък съдът ще уважи на един пубер желанието да иде да живее при баща си, те съдиите трева пасат  hahaha

# 6 218
Първо, като дете на разведени родители никога, ама никога, дори не ми е минавало през ум да отида да живея при баща си! Бях на пет когато се разведоха...

Хайде сега да подчертаем пак как момичета и момчета имат напълно различна нужда от мъжки и женски модел. Съответно доста по-вероятно е точно момче да поиска да е с баща си, отколкото момиче. Така че преживяването на Софи не е еталон. Също така детето ти е дъщеря. Не е син, нали? Мисля, че се сещаш каква е разликата.

Мда, тук всички са безпроблемни, безстрашни, не искат да чуват, не искат да виждат...като ония три маймунки със запушени уши, очи и уста.

Никой не заменя и не се запасява с деца. Обаче е хубаво бройката на приготвяните порции да си остане по-скоро висока.

Скрит текст:
Друг парадокс на форума: когато аз кажа, че имам проблем, отсреща ми се изреждат с мнения колко им е розово. Ако аз кажа, че всъщност ми е розово и лесно, ще ми донесат от 9 дола вода да обяснят как всъщност точно всички имат проблеми и е невъзможно и аз да нямам.

# 6 219
само от екологична гледна точка - в смисъл, че планетата е пренаселена и е егоистично да имаш толкова много деца.

абе българчета може, че са на изчезване Simple Smile

# 6 220
  • Куциндрел
Не ме блъскат никакви хормони- а и не мога да приема форумските хормонални изследвания насериозно, без да сте ми взели кръв и да има официални референтни граници за тия т. нар. "хормони". То те всяка жена тука я блъскат: ако е на 18- пуберски, ако е на 40- критически, ако няма деца- хормони за искане на бебе, ако има- родилни хормони. Та да приемем, че може и теб да те блъскат някакви хормони, само си избери в коя от групите попадаш.

Защо да е параноя? Това са си вероятности, не мога да си заравям главата в пясъка, само защото ССФ бърчи носле и по принцип няма "проблеми" като другите хора. А иначе човек може да живее и да коментира всякакви въпроси. За мен няма немислими теми, може да има диалог за всичко. Нито пък съм суеверна и вярвам, че ако говоря и мисля за нещо, то ще се случи.
Виж, на всички ни е ясно, че те блъска нещо. Може да не са хормони, но факсове със сигурност.
А може просто да ти е скучно и да ти е малко работата, щото човек като остане без работа и започва да мисли над нещата. Crazy

# 6 221
  • София
Това не е парадокс на форума, Сирена, това е твой личен персонален парадокс. Той се състои в това, че ти имаш толкова силно желание да си различна от всички и всичко, но не си, ни най-малко - затова целиш да създадеш буря около себе си, подхвърляйки твърдения, в които няма капка здрав разум. За които съм сигурна, че и ти самата не ги мислиш, но да измислиш някоя глупост, в която да провокираш, това е твоят хляб с масло, просто не можеш да функционираш по друг начин.

Чисто теоретично, интересно ми е да те наблюдавам, като социален експеримент.

Убедена съм, че нищо ще си дадеш децата на върколаците, за да спасиш брат си; нито че се притесняваш и за минутка дори, че синът ти ще избяга при баща си.

# 6 222
  • София - Рим и обратно
Вие се смеете на Мамасита, ама аз съм чувала от свекърва ми, че я е яд задето не си родила четвърто на по-преклонна възраст, защото сега още (или поне до скоро) щяло да е близо до нея.

# 6 223
  • Куциндрел
Вие се смеете на Мамасита, ама аз съм чувала от свекърва ми, че я е яд задето не си родила четвърто на по-преклонна възраст, защото сега още (или поне до скоро) щяло да е близо до нея.
Такива заключения ръсят доста жени като стигнат преклонна възраст. Давай й по-често внучето. Mr. Green

# 6 224
мен пък най ме е страх децата ми да си стоят залепени до полата ми, вместо да си гледат живота. Около мен все ергени и моми, живеещи с родителите си на преклонна възраст. И им се готви, чисти и дондурка.

Общи условия

Активация на акаунт