Новости на книжния пазар: скоро очакваме.../наскоро излезе...

• 189 700
  • 661
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Днес в книжарницата видях, че Жанет са преиздали "Аз, Анна Комнина".

Спомням си, че имаше много положителни отзиви за нея във форума и ми е в списъка за четене отдавна, не можах да я открия навремето. 😊

Аз бях много впечатлена като я четох преди 7-8 години. Но не мисля, че имам емоционални ресурси да я препрочета.
Препоръчвам я без уговорки!

П.П. Бях сигурна, че съм я номинирала за Книга на годината, но не помнех за коя година.
Сега проверих - за 2015г.

Последна редакция: вт, 04 юни 2024, 22:46 от Happy Mijjj

# 481
Хепи, благодаря за препоръката
Скрит текст:
и още повече за предупреждението 🤗❤

# 482
Миж, и аз не съм сигурна, че в момента съм на такава вълна, но мисля, че трябва да я имам Анна Комнина в библиотеката си. 😊

# 483
  • София

Нова книга от любимката на мнозина тук - Лиза Сий Simple Smile

Завладяващият исторически роман на Лиза Сий, вдъхновен от „Разнообразни записки на жена лекар“ от Тан Юънсиен, изобразява Китай през XV век. С изкусно вплетени детайли, ярки герои и увлекателен стил Сий представя един свят на благоприличие и жестокост, като размишлява за несъответствието между живота на мъжете и жените и как жените – независимо от тяхната класа – се третират като притежание на мъжете.

Как жена като Юънсиен успява да разчупи традициите, да продължи да лекува жени и момичета от всички слоеве на обществото и да води такъв необикновен живот, че пет века по-късно много от нейните лекарства все още да се използват? Дали силата на приятелството подкрепя или затруднява тези усилия? „Женският кръг на лейди Тан“ е история за жени, които помагат на други жени. Романът е и преоткриване на живота на една жена, забележителна по времето на династия Мин, и която би била такава и днес.

# 484
На 28 юни излиза

Първата част беше много добра 🤩

# 485
  • Пловдив

❄️ „НЯКОЙ ВИЖДАЛ ЛИ Е ШАРЛОТ СОЛТЪР?“ ❄️ Книга 1️⃣ от нова криминална поредица за детектив Мод О’Конър 👀 от британското дуо Ники Френч. 😱

👇👇👇
🥂 През декември 1990 г. в малкото градче Гленстед рожденият ден на Алек Солтър е белязан от началото на мистериозни събития. Четирите му деца заедно с двамата синове на семейство Акърли с неохота помагат за организацията на голямото празненство, на което присъстват всички поканени... с изключение на един човек.
😳 Шарлот Солтър я няма.
😲 В началото никой не забелязва отсъствието на съпругата на Алек в шумотевицата освен петнайсетгодишната ѝ дъщеря Ети. А когато палтото на Шарлот е намерено до реката, притеснението на момичето се превръща в паника. След няколко дни същата тази река разкрива зловеща гледка. Мъртво тяло. Но това не е Шарлот Солтър.
⌚ Всички я чакат да се върне.
🎙 Повече от трийсет години по-късно три от вече порасналите деца Солтър се завръщат в Гленстед при баща си, с когото никога не са били в добри отношения, за да уредят преместването му в дом. Братята Акърли също са в града и са решени да направят подкаст с интервюта за събитията, преобърнали животите на двете семейства.
🤐 Отдавна заровени тайни подновяват разследването.
🕵 Когато в Гленстед се случва още едно жестоко убийство, лондонската полиция изпраща инспектор Мод О’Конър да поеме случая. И сега тя няма да се спре пред нищо, за да открие престъпника и да разбере каква е връзката със случаите, които са се смятали за приключени преди три десетилетия.
🫣 Този роман от царете на трилъра Ники Френч ще ви потопи в опасен емоционален водовъртеж и ще ви остави без дъх... докато очаквате Шарлот Солтър да се върне.
Повече за книгата 👉 https://amgbooks.bg/produ…/nyakoy-vijdal-li-e-sharlot-soltar

# 486
От Лемур очакваме:

Скрит текст:

От Емас ще издават нова книга от Сьорен Свайструп - “Count to one, count to two”, както и “Стъкления човек” от Андерш де ла Моте.

От Бениториал
Скрит текст:

Очаквам повечето от Бениториал.

Последна редакция: пн, 03 фев 2025, 19:37 от LieToMe

# 487
Очакваме:
В новата си книга Дан Браун ще разкрие Тайната на всички тайни

Авторът е опредили за дата на излизане на  "The Secret of Secrets" -  9 септември и смята, че това е до момента най-амбициозната му книга.

За пореден ще се срещнем с Робърт Лангдън – професор и специалист по религиозна символика.  Основният град, в който се развива действието този път е Прага, където авторът напоследък изкарва дълго време, за да го проучи.
Героят му  - Лангдън е в Прага, за да посети лекция на Катрин Соломон, с която има любовни отношения. Самата тя е специалист по ноетика – умението на човешкото тяло да се самолекува. Катрин обаче изчезва, а Лангдън е преследван от загадъчна организация.

⭐За новата The Secret of Secrets издателите казват, че е по-заплетена от всяка друга книга на Дан Браун, но същевременно с това и по-забавна. Вълнуващият сюжет разкрива самата Прага по неочакван начин, а романът се превръща в поредица от находки за читателя.

Очаквайте "The Secret of Secrets" с логото на издателство "Бард"

# 488
  • Пловдив

От benitorial
Няма лесен начин да умреш...
Когато тялото на деветнайсетгодишната Лили Юстъс е намерено голо в планината, полицията смята, че момичето е замръзнало до смърт. Не е ли обаче всичко нещастен случай, докато някой не се разрови в детайлите?
Инспектор Люк Каланак и наскоро повишената в главен инспектор Ава Търнър все още не знаят, че си имат работа с хладнокръвен престъпник. Докато и двамата разследват тайно случая със самоубийството на бившия им шеф – Джордж Бегби, убиецът набелязва следващата си жертва.
Той действа по възможно най-прикрития и пресметлив начин – отнема живота бавно и болезнено, чрез отрова, за която никой не подозира, докато не стане твърде късно.
Манипулативен, красив и чаровен, убиецът знае как да отреже връзките към себе си, за да се наслади спокойно и отдалеч на съвършената смърт. Това, което не предполага обаче, е, че Търнър и Каланак ще предприемат невъобразими действия, за да спасят максимално много хора, дори и разгадаването на случаите да изглежда почти невъзможно…

# 489
  • град Варна
В сайтове, като Озон често правят изложение на нови книги, освен това има и в Сиела. По-рядко в Стор.бг.

# 490
  • София
Очаквайте психологическия трилър „Приготви се да боли“ от Стефани Робел на 28 февруари! 🤘

Работохоличката Натали не е виждала хаотичната си и емоционална сестра Кит от месеци. Двете жени са белязани от травматично детство – под контрола на свръхвзискателен баща и с майка, която по-късно губи битката с рака – но това мъчително минало им се е отразило по различен начин...

Един ден Натали получава анонимно писмо от програмата за самоусъвършенстване, в която се е записала Кит. Мистериозният подател обаче не информира за състоянието на сестра й, а заплашва, че ще й разкрие тайна, пазена от нея цял живот... Ще се окаже ли изолираната на самотен остров програма „Уайзууд“ – за която светът знае подозрително малко – неочаквано опасна? И ще съумее ли Натали да получи прошка от Кит... и да я спаси? Младата жена поема към непознатото, решена да предотврати семейната катастрофа, задаваща от сенките на миналото.

Макар и привидно жанров, романът умело разкрива тъмните страни на себепознаването, на коучинга, на живота между страха и обожанието, между подчинението и амбицията...

Много ми хареса "Злодеянието"!
Надявам се и тази да не ме разочарова Simple Smile

# 491
Съвсем наскоро излезе от печат третата стихосбирка на Р. Кукушев  - "Завръщане в Александрия".

Ето част от коментарите:

Скрит текст:
Поезията в книгата на Росен Кукушев е ярка, чувствена, ерудирана, движи се свободно между времена и пространства. Сърцето отпива от света с хедонистичната страст на вярващия в живота, на прощаващия на живота, откривайки необятни нюанси. Любовта, болката, радостта се сливат в общ вкус, в който може би не е нужно да ги отделяме една от друга. „Завръщане в Александрия“ е пътуване без крайна точка – всяко пристигане води до нови пътища и ни оставя надеждата, че имаме още поне един шанс да преначертаем границите – безмилостно и нежно.

Виолета Кунева

Росен Кукушев умело създава своята поетическа действителност от исторически алюзии, литературни реминисценции и споменавания. Това са стихове, написани с невероятна свобода при използването на поетическия материал, те свързват в неочаквани възли световни и вселенски посоки, литературни и библейски реалии. Впечатляващи картини, създадени с максимална психологическа концентрация. Доста скоро разбираме, че пътуването с помощта на поетическото въображение носи освен философски внушения и огромен литературен товар.

Палми Ранчев

„Завръщане в Александрия“ е книга не само за завръщанията, но и за пътя като начин на живот. В полето на поезията, географията се превръща в условност. Росен Кукушев ни повежда през тесните улички на градове, в които винаги сме мечтали да бъдем, омайва ни с аромат на доминикански пури и ни казва – животът е тук и сега, невъзможната любов е възможна, стига да имаме смелостта да си я позволим. Седем години след предишната си поетична книга, Росен се завръща в своята Александрия, още по-зрял и цялостен.

Владислав Христов

# 492
Някой знае ли кога излиза тази книга на Рута Сепетис на български?
Няма дата в сайта на Сиела, писах им, но не ми отговориха.

# 493
Бас ловим, че не можете да познаете какво се задава следващия месец;) Бард. Предполагам 3 та част

Последна редакция: чт, 27 мар 2025, 22:00 от pirin2019

# 494
Аз съм най-големия фен на ведически книги, като разбира се моята любима Бхагавад Гита и Махабхарата. Взимам го от https://vedabooks.bg/

Общи условия

Активация на акаунт