Новости на книжния пазар: скоро очакваме.../наскоро излезе...

• 189 676
  • 661
  •   1
Отговори
# 360
ИК Колибри ще ни зарадват с нова книга на Итало Калвино:

# 361
  • София

"Евангелие на отровното дърво" от Барбара Кингсолвър - любопитна книга, която минава психологическата ми граница по отношение на цена, но все пак ми изглежда много интересна семейна сага. Пък и "Ерове" не издават случайни книги Simple Smile

"Евангелие на отровното дърво“ е история, разказана от съпругата и четирите дъщери на Нейтън Прайс, ожесточен мисионер баптист, който отвежда семейството си в Белгийско Конго през 1959 г. Те носят от дома си всичко, което вярват, че ще им потрябва. Но скоро разбират, че донесеното – от градинските семена до Светото писание – се трансформира пагубно на африканска земя. Следва напрегнат епос за трагичното разпадане на едно семейство и забележителна реконструкция на постколониална Африка в продължение на три десетилетия.

# 362
Нова книга на Олга Токарчук, която е интересна не само с темата си, но и с графичното ѝ представяне:

Всички познават Господин Изразителен. Има красиво лице, разпознаваемо. Снима се в реклами, обича да си прави селфита и се опива от красотата на собствения си образ. Един ден обаче, докато се любува на себе си в огледалото, забелязва нещо обезпокоително: неясно петно върху съвършения релеф на лицето си. Размиване на чертите, смътна сянка. Изразителността на господин Изразителен намалява с всяка следваща снимка.

Ще успее ли той да си върне изгубеното съкровище – безупречно красивото си лице? Ще намери ли помощ в затънтеното предградие? Ще спечели ли обратно възхищението на околните? А струва ли си...

Тандемът Олга Токарчук и Йоанна Консехо, който познаваме от въздействащата притча  „Изгубената душа“ , ни отвежда в един въображаем свят, който толкова напомня на света от днес – eгото, качено на пиедестал, лъскавата коруба на илюзията за щастие, плъзгането по повърхността. Ще оцелеем ли в този свят? „Господин Изразителен“ е книга-бижу, илюстрирана от Йоанна Консехо, лауреат на специалната награда „Рагаци“ от Болоня и с текст на една от най-награждаваните и популярни полски писателки Олга Токарчук, носителка на Нобелова награда за литература.

След „Изгубената душа“, „Господин Изразителен“ е втората книга на  Токарчук , предназначена за всички възрасти, включително за тийнейджъри. Графичен роман, в който визуалните и словесните послания се допълват.

# 363
Лабиринт преиздават Джонатан Стрейндж и мистър Норел - мисля да си я взема, защото я нямам на хартия (четох от нета и нямаше откъде да я купя, поради изчерпан тираж):
https://www.facebook.com/photo/?fbid=494592179546471&set=a.478530477819308

# 364
Много се зарадвах на новината, че ще се издаде скоро книга на Хенрик Фексеус - “Изкуството да четем мисли” :

https://www.colibri.bg/knigi/2227/henrik-fekseus-izkustvoto-da-chetem-misli

# 365
В нова публикация ще е, тъй като в предната нямам вече достъп за редакция -
Най-накрая са качили в сайта си като предстоящо “Трудни любови” на Итало Калвино.
Намерих и един цитат от книгата, който много ми хареса, толкова е вярно - за съжаление:

“Древната красота не може да направи нищо срещу една нова грозота.“

https://www.colibri.bg/knigi/2225/italo-kalvino-trudni-lyubovi

(Позабавиха се спрямо първоначално съобщената дата за издаването, но и не виждам някъде нова точна дата.)

# 366
Здравейте,
Днес завърших поредицата "Самодивски сезони" на Искра Урумова, като съм прочела и 4те книги.
Има ли някаква информация, дали се очаква продължение?
Много ми допадна и тая надежда, че ще има и 5та книга поне. Simple Smile

# 367
В сайта си изд.Колибри са анонсирали като "далечни предстоящи" издаването на нов роман на Маргарет Мацантини - "Утринно море". Сигурна съм, че има доста фенове авторката, преди години нашумя с "Да дойдеш на света". Аз харесах много и нейната "Прелест".

https://www.colibri.bg/predstoiashti/580/utrinno-more

# 368
Чудесна новина за почитателите на Олив Китридж - "Кръг" са постнали във ФБ, че Е. Страут е одобрила корицата на "Олив Китридж отново" и скоро ще четем романа и на български ☺

# 369
Урааа! ❤️

Нова книга и от Джон Бойн:

# 370
  • София
Още една всепомитаща литературна новина от вселенски мащаб  Joy
Налична вече за приордър:

# 371
В скоро време ще излезе "Сетният й дъх" - втората книга от поредицата за Трейси Кросуайт на Робърт Дъгони, след "Гробът на сестра ми":

# 372

Срещу скромната сума от 30 лева?? НАПАДАЙ НАРОДЕЕЕЕ Joy

# 373
  • Крайбрежен район
При нас е 23€ с меки корици. Не бих я взела и да ми я подаряват. Sleepy

# 374

Ето, че не се казва В сянка, както я бяха нарекли в един епизод на Стани богат! Не знам на кой умник му беше дошла тази идея и го беше написал във въпроса.

Общи условия

Активация на акаунт