Новости на книжния пазар: скоро очакваме.../наскоро излезе...

• 188 844
  • 654
  •   1
Отговори
# 600

„Изповедите на авантюриста Феликс Крул“ е последният роман на големия германски белетрист и нобелов лауреат Томас Ман (1875–1955) и само формално изглежда като първа част на по-мащабно произведение, обещаващо продължение. Писателят започва работа по него в младостта си, но го завършва едва в края на живота си. Според изследователите му, ако се търси прилика между автора и неговите герои, то тази с Феликс Крул е най-голяма.

# 601
Много ще е интересен романът на Ман да се види как са се променили възприятията и мненията му през десетилетията...

# 602
Здравейте, книгата не е нова, но тъй като се появи съвсем за кратко, аз си я броя за нова. Става дума за "Медноглавия демон", от издателството лаконично ми отговориха да следя фейсбук страницата. Някой има ли желание да се раздели с нея или да знаете кога все пак ще бъде налична?

# 603
За панаира през декемвеи би трябвало да има тираж, така поне ми казаха на щанда на летния фестивал в Бургас.

# 604
  • София
Аз за мой срам я имам "Медноглавия демон" и ми отлежава от Пролетния панаир  Joy
Уж щях да я чета през отпуската ... Ама е тухла и не ми се мъкнеше с мен.

# 605
Ето и предстоящата книга на Маргарет Атууд:
https://www.orangecenter.bg/bulkata-razboynitsa-margaret-atuud-i … 86191712137.html#

# 606
  • София
Пак добре, че не е 55лв. както ще е тик-ток или не знам-си-каква сензацията "Алхимизирани"..

# 607
За феновете на "Преди кафето да изстине" на Тошигазу Кавагучи, втората част излиза на 24 октомври:
https://www.colibri.bg/bg/shop/toshikazu-kavaguchi-predi-kafeto- … ne-novi-istorii/5
А за нас, феновета на Харуки Мураками, на 10 октомври излиза новият роман:
https://www.colibri.bg/bg/shop/haruki-murakami-gradyt-i-negovite … nesigurni-steni/2

# 608
А за нас, феновета на Харуки Мураками, на 10 октомври излиза новият роман:
https://www.colibri.bg/bg/shop/haruki-murakami-gradyt-i-negovite … nesigurni-steni/2

Колибри как успаха да пуснат тази корица...

...за сравнение изданието на Пенгуин:

# 609
Повечето корици на Колибри са си направо отблъскващи.

# 610
  • Пловдив
https://www.bard.bg/book/?id=2981

Новата книга на Дан Браун се очаква на 24.11

# 611
  • Пловдив

👑 Новият роман на Краля на скандинавския ноар Ю Несбьо „Кръвни връзки” вече е наличен за предварителни поръчки само на нашия сайт. 📖 Вземете с 🔟% отстъпка 👉🏻 https://emasbooks.com/product/kravni-vrazki

А ако не сте разбрали, норвежецът ще посети София на 15 ноември, за да представи книгата си и да се срещне с вас! Повече за събитието можете да научите  от Скандинавската крими звезда Ю Несбьо за първи път в България. 🫡

🤫 Семейството стои на първо място… Но на каква цена?

🧔‍♂️👨‍🦰 Братята Карл и Рой Опгор могат да се нарекат успели. Доколкото, разбира се, може да е успял човек в малко селце като Ус. Карл е управител на луксозен спа хотел, а Рой държи бензиностанция и планира да построи увеселителен парк със скоростно влакче. По всичко изглежда, че животът им върви право нагоре. 🔝 Само един човек е в състояние да спре възхода им: ленсманът Курт Улсен. Техен заклет враг, той усилено търси нови начини да докаже, че двамата братя стоят зад няколко убийства. 🔪 Карл и Рой обаче са свикнали да прикриват следите си и не се боят да си изцапат ръцете, за да опазят всичко, за което са се борили. Сякаш нищо не е в състояние да разколебае братската им преданост… 🧬

👩‍🦳 Появата на специална жена в живота на Рой обаче го тласка към горчиви размисли. Наистина ли кръвната връзка е по-силна от всичко друго? 🩸 Или пречистващата сила на любовта ще успее да разкъса невидимия обръч, пристегнал двамата братя в гибелна зависимост един от друг?

👁️ Проницателен, разтърсващ и напрегнат, „Кръвни връзки“ е многопластов криминален роман за лоялност, предателство и за невъзможните избори.

# 612
  • София
Хубаво, ама "ленсманът Курт Улсен " ? Joy
Вероятно "местният полицейски началник Курт Улсен" им се е видяло прекалено семпло...

# 613
Вълнувам се,като видях,че издателство "Ентусиаст "ще преиздават две(надявам се по нататък и други книги) книги от Юкио Мишима.И това са:
Морякът, комуто морето обърна гръб

„Морякът, комуто морето обърна гръб“ ни среща с Нобору - тринайсетгодишният син на овдовялата Фусако, който „членува“ в безжалостна момчешка група и определя света на възрастните като илюзорен, лицемерен и сантиментален. Когато майка му започва да се среща с помощник-капитана Рюджи, той и приятелите му първоначално го издигат на пиедестал; не след дълго обаче отсъждат, че същността му е обидно мека и романтична. За тях разочарованието от постъпките му е чисто предателство. И плануваното за това предателство възмездие е ужасяващо.
И:
„Златният храм“

Златният храм ще изгори. И вече нищо не ще застане между Мидзогучи – главния герой – и живота.

Когато заекващият, изолиран млад аколит прекрачва прага на Златния храм в Киото, той не открива покой, а потъва в обсебваща мания. От малък завижда на съвършенството на храма и е измъчван от собствената си незначителност, а като поклонник поема по мрачен път към безумието.

Вдъхновен от история по истински случай, майсторският роман на Мишима „Златният храм“ изследва ужасяващата сила на красотата и човешкия порив да унищожим онова, което не можем да притежаваме.
Също тала се вълнувам за друго предстоящо заглавие,този път от издателство Колибри и то е:
„Хурии“  от Камел  Дауд

Зора е млада алжирка, носеща следите на войната за независимост, която не е преживяла, и оцеляла като по чудо от гражданската война от 90-те години. Нейната трагедия е изписана върху тялото ѝ чрез белега на шията и унищожените гласни струни. Тя мечтае да върне отново гласа си, но сега може да разкаже своята история само на дъщерята, която носи в утробата си. Ала има ли право да задържи това дете? В страна, където жената е обречена на незавидна участ и чиито закони наказват всеки, дръзнал да спомене гражданската война? И Зора решава да се завърне в родното си село, където всичко е започнало, защото само мъртвите могат да ѝ дадат отговор.

Изследвайки травмите на мрачното десетилетие, сполетяло Алжир, чрез своята документална правдивост „Хурии“ на Камел Дауд поставя сериозни въпроси за миналото и бъдещето на цяла една нация.

# 614
  • София
Ох, "Морякът , комуто морето обърна гръб" толкова да не ми хареса, че изтръпвам от ужас при спомена си за нея!  Сложила съм я в списъка "Защо изобщо четох това?" и няма и да я преместя оттам!
Разбира се, закичила съм я с 1*!

Новина от изд. "Кръг":

Вълнуваме се да споделим, че след броени дни на български излиза „Отломките“ – най-новият роман на световноизвестния Брет Ийстън Елис, добре познат с „Американски психар“, „Лунен парк“ и „Правилата на привличането“! 😎

Брутални убийства, графична сексуалност и безкомпромисно потапяне в една попкултурна възхвала на 80-те – американският писател се завръща към литературата с може би най-личния си и мащабен текст.

„Отломките“ отвежда читателя в Лос Анджелис в наглед мечтан богаташки свят на привилегии, колежанска дързост и натрапчиво усещане, че всичко е позволено. Но в сенките дебне мистериозен сериен убиец... Историята разказва седемнайсетгодишният ученик и прохождащ писател Брет – алтер его на самия Ийстън Елис. Дали обаче обърканият младеж описва всичко точно така, както е, или идиличният му живот плавно се разпада под тежестта на неговото силно въображение, параноичната му подозрителност и тайните, които пази?

Докато смесва реалност и кошмар, мемоарност и фантазия, хумор и погнуса, в несъмнения си шедьовър „Отломките“ Елис представя злокобна и завладяваща одисея към онзи преломен момент, в който губим невинността си завинаги. В отровно-омайната атмосфера на 80-те и картографираните градски пейзажи писателят затвърждава статуса си на един от най-разсичащите литературни гласове на съвремието ни.

Книгата се очаква на 22.10.2025г.

Общи условия

Активация на акаунт