През февруари няма скука - АПРИЛчета ни радват тука! - ТЕМА 15

• 30 139
  • 747
  •   1
Отговори
# 135
Ние сме съвсем като във 'Всички обичат Реймънд', но и с двете фамилии. В един квартал сме всички -нашите на пет минути пеша, свекъритена десет #Crazy. Аз за манджи разчитам изцяло на ММ, той и сега е главно действащо лице в кухнята. Просто му се отдавана човека Wink

# 136
  • София
Аз пък се радвам, че свекърва ми ще идва другата седмица за цяла седмица. Приготвила съм и дълаг списък със задачи - трябва да се мият прозорци, да се глади, на Марин за рождения ден ще правим питка и агнеси за градината.
Ние не сме привърженици на замръзеното ядене. Не мога никой да накарам да го яде. Готвим по малко за един път. Много обичаме мусака, крем супи и макарони от всякакъв вид.
Никой не ни е купувал нищо, нито ни е питал дали ни е необходимо нещо за бебето. Сигурно ще се активизират след като се роди.
Ние сме направили график, първо ММ 15 дни, после свекървата за седмица, после ако майка ми иска. За нея се съмнявам, че разстоянието Благоевград-София за 10 години го е взимала само 5 пъти.

# 137
  • Пловдив
Свеки купи бая дрешкки, даже имаше един момент в който вече казвах, че няма нужда /тъй като ми и дадоха страшно много, а и тя го знае добре/, но пак от време на време получавам нещо от нея. Не се оплаквам от това,но вече се чудя къде да дяна някои неща. Днес ще подреждам вече гардероба на Бебсън и ще направя лека оборка,че има бая неща от нея, които не ми допадат.
С нашите е по различно. Там е - излизат с мен или ми дават пари, за да се вземе това, което ми харесва и от което имам нужда.
Да ви кажа... до одеве гледах количеството чорапки, които съм събрла  #Shocked аз ще сиимам стоножка хахаха
А за мешеното в гледането... един път чувам разни фрапантни неща на следващия път чувам адекватни... явно на момента ще разбера как ще е със свеки. С майка е лесно... на нея мога да се скарам, изрепча, после все едно нищо не е станало и всичко е цветя, дъги и понита. В случая нашите сана 5мин пеш от нас... свекитата на 15 с кола.. има "ето тя мама е близо до теб, повече ще идва"... което ме дразни. В крайна сметка не са на 3000км отнас и при желание, може и всеки ден да идва /не, че го искам, само вметвам хахахха/. Мислих за помощ в домакинството, но вече имаше едно "метене", което само до нерве нсрив не ме докара.. явно хич не обичам да ми се месят. То и моя като чисти и подрежда, и после откачам Joy прави така, както му е удобно - да ама аз седя в кухнята, той влиза само за едно кафе.. та и след него, все едно съм на чуждо място хахахаах
Леле какъв съм мрънкалник! Joy

# 138
  • Sofia
Привет, момичета!

Ейми, браво на бебето  Hug При нас ситуацията с покупките е следната - и нашите и родителите на моя приятел ни дадоха пари и купихме кошара и количка. Купуваме и дрешки, никой друг досега освен сестра ми не е взимал нещо на своя глава. Явно хората се притесняват. Но аз съм капризна и не съм сигурна дали вкусовете ще ни съвпаднат. Майка ми ме познава и горе долу може да прецени, затова миналата седмица ме попита какво още трябва да се взима и каза, че ще гледа по магазините. Свекървата - тя ме пита жената, но аз не искам да я ангажирам.

Като ви слушам как се опитват да се бъркат родителите и направо лошо ми става. И мен много ме дразни, че ни подценяват, особено като е първо дете, че няма да можем да се справим и някой трябва да ни покаже как става....  ooooh! Искрено се надявам като дойдат за по няколко дни в началото, за да видят бебето, да не стане някоя драма. Мен майка ми ме е родила на 19, сестра ми на 21 - едва ли е била наясно какво да прави, но познавайки я, със сигурност не е позволявала някой да и дава акъли. Ще и го припомня, ако се опита ахахаха  Laughing

swampi, браво на младежа  Hug

Raffi, наистина може да е някаква реакция от това, с което се мажеш. Мен коремът често ме сърби и понякога като се почеша си стават такива точици. Ако няма подобрение посъветвай се с дерматолог. Мен снощи краката много ме сърбяха - може би защото кожата ми е суха. Тъкмо се бях унесла и се събудих от страшен сърбеж....

Да ви се оплача - онзи ден видях, че гърдите ми леко са се нацепили. Ах, постоянно се мажа, ама явно няма 100% ефект  Cry

Да ви кажа... до одеве гледах количеството чорапки, които съм събрла  #Shocked аз ще сиимам стоножка хахаха

Хахах Шльоки, голям си образ  Joy  Аз пък нямам нито един чифт  hahaha

# 139
Очния преглед не се прави толкова заради диоптера,ами да се прецени риска от отлепяне на ретината при напъване при естественото раждане.
Именно, затова не е достатъчен стандартен преглед. Ти пробвала ли си метод Голдман или друг за определяне на този риск?

В 17 ДКЦ мисля да пробвам при д-р Иванова. Ако и тя ми откаже, ще се запозная и с другите, благодаря ви за препоръките.

# 140
  • София
Привет и от мен   bouquet

Относно покупките и предният път и сега единствените хора, които питат и се интересуват са братовчедка ми и една приятелка. Братовчедка ми още през Ноември ми даде дрешките от племенницата и сме се разбрали какво да ми вземе. От всички други е пълно затишие, даже по-голямата част от роднините се опитват да насаждат някакви суеверия (че са ми малко фобиите дето си ги имам в главата  Mr. Green ) как е рано още, как като се роди има време и те щели да вземат всичко  ooooh!

Относно бабите моята свеки е далече и не сме имали до сега пу пу проблеми, ама ние се виждаме един път в годината. С майка ми сме имали няколко спора, но в общи линии тя винаги се съобразявала с нас и дори и с нещо да не е била съгласна, само го е казвала, без да се налага, ние ако искаме приемаме съвета, ако не не. Дано сега и с бебка да е пак така.

Аз имам подозрение, че корема ми се е смъкнал  Thinking Даже днес ме видя една съседка и вика "ааа момента наближава, паднал ти е корема"  Joy Не знам, ще видим в четвъртък какво ще каже док, то пък този път ми се стори безкрайно това време до прегледа  Whistling

Хайде и аз отивам на разходка  Hug

# 141
  • София
amy_lee и при нас е така, но това е защото ме знаят, че не искам подаръци. Знаят, че не мисля да купувам почти нищо за бебето (имам от каката) и съм сигурна, че като се роди бебето ще дадат пари както по принцип правят. Даже и с каката така, но тя вече е голяма и си чака подаръци. В този случай аз избирам каквото тя/аз искаме, опаковам го и бабите го подаряват (и дават парички де). Така всички са доволни.
За помощ аз не обичам и в домакинството да ми се месят. То и рядко се случва някой да предложи де - свекитата живеят на 300 км и идват 2 пъти годишно, майка ми е на 200 км и по-често идва, но събота идва и неделя си тръгва. Обичам аз да си наготвя, изчистя, простра и др. или ММ. Имаме си специални навици за всичко и предпочитам ние да си го направим отколкото да наставлявам някого постоянно - то не ми е и удобно.. Сега ми е много тъпо, че се измарям повече от нормално и трябва повече ММ да действа. Той милия всичко прави и не се е оплакал веднъж даже.
Много се вълнувам, днес е първото мероприятие на каката в градината с родители - спортен празник. Голямо събитие в нашето семейство. Grinning

# 142
  • София
Хаха, за родителите говорим, свеки преди час ми звънна да ми каже да си пусна канал 1, давали за бебешкото къпане и масажи:)
Шльоки - аз също се сринах веднъж с домакинстването на мама:) Преди две години бях след операция на крака и мама идваше да ми готви и да ми помага, така ми пренареди хладилника... Че почти вдигах скандал;) Съвсем различно ни е домакинстването и направо подивях, но успях учтиво да я помоля да не ми пренарежда нещата. Simple Smile Много добре те разбирам за кухнята, за мен е свято място:)
Иначе и при нас родата е на има-няма 20мин с кола, направо "тръпна"...Simple Smile

Браво на момичетата за страхотните резултати от жк:)

# 143
  • Перник
Свекървата си е взела отпуска от 20.04 ( терминът ми е на 24), за да ни помага. Много се разбираме с нея, защото си казваме всичко, което ни дразни една на друга и няма скрито-покрито, надявам се нещата да си останат така и да не се скараме за някоя глупост. След нейната отпуска сигурно и мама ще дойде да ни помага, а и ММ ще си вземе бащинството, така че вкъщи ще е пълна лудница, дано само след раждането да ми се успокоят нервите, че в момента е страшно около мен, не знам ММ как ме търпи  Blush
за покупките - нашите и свекърите почти винаги ни питат от какво имаме нужда и ходим заедно на пазар или ми дават пари аз да избера нещата. Не искаме да ги натоварваме затова гледаме да вземем необходимите неща без да се затрупваме с едни и същи вещи, които ще ползваме много малко време ( главно дрешки от най-малките размери), въпреки че за някои неща не мога да разубедя свекито, че не са необходими сега като хавлия с качулка, която е подходяща за след годинка например, както и спален чувал за лятото  Crazy , но гледам да не се вживявам много, каквото искат да купуват щом имат желание.  Simple Smile

# 144
За помоща и готвенето няма да коментирам, защото вие сте изкоментирали всичко възможно, че и отгоре Joy
МАСЕ - какво се случва с болничния ти? Има ли развитие?  Между другото твоя вариянт за консервиране на готови ястия ми се струва най - удачен. Твърдо-За.

Сега малко да сменя темата   .  Има ли майчета от тук, които ходят , са ходили или ще ходят на медитация?  И какво ви е мнението?

# 145
  • Варна
Pepit0, Giada, Mohita, Kalitarka и всички, които се отзоваха - благодаря ви за предложените бързи яденета.

Бенджи01 - това ядене с цялото пиле и чесъна ми изглежда интересно - ще го пробвам.

Цитат на Ро3и:
Pakris- ако под бързо разбираш малко предварителна обработка и повечко чакане - ние много често пъхаме всичко в плик и във фурната.

отг. - да, точно това ми беше мисълта. За малко време като подготовка на продуктите, а после колко ще се готви, нз.
А за пренареждането на кухнята и направо на целия апартамент ....да не отварям темата. Бабата беше дошла, излязохме на разходка и катоо се върнах, не можах да си позная апартамента. Е - това не е човешко!

За замразяването - аз като замразя нещо с картофи, после наистина няма вкус.

Ани_С - какъв късмет с такъв мъж дето да ти готви, пу-пу. Simple Smile

За свекито и майка ми - ами да, на майка й се карам...такава съм много открита, на свекито с по-умерен тон, но много ми помага и накупиха 100 неща. Аз само казвам какво имам и от какво имам нужда и те търчат. Много съм доволна.

Маце - за колко време ги слага във фурната и на какви градуси?

# 146
Привет момичета, днес тук така вали, отиде ми разходката.
За бързото готвене мога да ви дам една идея (открих я наскоро и много ми харесва), брускети, но основата е от кори за баница. А отгоре може да се сложи каквото искате. За мен ми си ги правя с чери домати, маслинки и босилек. Но правя и някои с нещо по-месно.  hahaha

А аз да попитам някой беше споменал за термалната вода за бебета. Има една на Avene, но не намерих отзиви за бебешката козметика на Avene. Някоя мама с по-голямо детенце дали я е ползвала?  newsm78 Аз съм фен на Avene и използвам доста от продуктите им.

# 147
  • София
Свекито пазарува при нас дрешки, тя се кефи, аз не мога да излизам, за сега има един фал едно гащеризонче с брокат хахахаха ама призна си го тя, аз не се цупя за такива неща, и него ще му го сложа някой ден, голям праз че не ми харесва, то па за по вкъщи ще си ходи накичен  Joy

Ох с тоя болничен, ще убия някого, оказва се в крайна сметка че е занесен на 06.02 чак. Работата е там че заплатата на цялта фирма не минава през един отдел, а на мениджърите е през друга фирма, и те го забавили. И отгоре на всичко някаква декларация объркали. Само дето храних Нои тук. Там сагата продължава... Та утре щели втория да плащат а първия ще го оправят.

Swampi браво! И твоето момче върви на кг като нас по учебник! А на док никой да не и е позволил да се разболява аа?! Аз съм там понеделник. Wink

# 148
Pokita аз да не те излъжа, ама до колкото си спомням тоя метод на Голдман беше за глаукома. Чрез него се определя вътреочното налягане. Имам спомен само за поставянето на местна анестезия, не за разширяване на зеници(с едно като сонда докосват роговицата и гледат при какви стойности се изглажда). Да не говорим, че при бременноста наред с другите тъкани отичат и тези и вътреочносо налягане се увеличава.При нормалното раждане основен проблем би бил отлепяне на ретината. Затова и се пави офталмоскопия, която установява има ли дори и микро отлепяния, които биха били противопоказание за нормално раждане. Не съм очен лекар, но това са моите спомени. Аз бих се консултирала с друг лекар.

# 149
Аз си мисля, че за сега нямам проблем с родителските тела. Свекървата има 2 внучета вече, дъщеря и е много остра и добре я е обучила да не се бърка. Не е купила нищо, каза ти си избери какво искаш, но казаха,че ще платят стволовите клетки, което според мен е повече от достатъчно. Все пак са доста пари. Нашите ме питат какво искам и аз си поръчвам. Харесах си легла, казах колко излиза комплекта с матраче и спалните комплекти и те на другия ден бяха превели пари. Ние всичко друго сме си купили. Даже не знам, почват да ме питат какво искам за подарък, а то вече няма какво да им кажа, та ще предлагам пликчета с пари -да ги ползваме по натам.
У нас никой не идва без покана. И не минават да ни видят и разни такива. Ако ги мпоканим -добре. Ако не
просто ги няма.  Whistling    

Общи условия

Активация на акаунт