През февруари няма скука - АПРИЛчета ни радват тука! - ТЕМА 15

• 28 972
  • 747
  •   1
Отговори
# 405
newsm78

Цитат
столчета за кола след няколко месеца

защо след няколко месеца?
Ами така си мисля , повечето не ми се виждат подходящи ,защото са седнал вариант или аз не съм намерила подходящ модел.Мислих за използвам кошчето от количката първоначално ,но не знам как ще стане  Laughing

# 406
И аз днес съм в гадно настроение, особено като ви чета как ви помагат мъжете.. Като се замисля аз правя всичко вкъщи- от водене и взимане на баткото от градина, чистене /всеки ден, имаме куче, което, въпреки, че стои на балкона, пак цапа/, готвене и т.н. И още по-гадно ми става, като знам, че аз съм си виновна, така съм си го научила. А и дори да го накарам нещо да свърши, знам, че ще го направи 5 за 4, и в крайна сметка пак аз ще си го направя.

Не се впрягай и моя не ми помага, ама като знам, че ще го направи през куп за грош по-добре да не го прави. Иначе когато мен ме няма всичко може и си прави. Работата ми е свързана с много командирвки вкл. чужбина за повече от месец, винаги се е оправял. Знам, че ще се грижи много за бебка като поотфръкне малко, че в началото и двамата ще се уплашени сигурна съм и ще сме голям цирк у дома хахахаха

Голяма съм кукувица хванах се да чистя основно банята и имам още малко да я довърша, викам си ще го направя преди да взяза в 9 месец, че да не взема да родя Simple Smile

# 407
Забавен списък, има неща за след половин година, а примерно няма нокторезачка.

Аз съм против ползването на кантар, освен при по-специфични обстоятелства. Много психира ежедневното теглене. Също съм против проходилките, вижте за и против, коментирано е в мрежата. Столче, т.е на този етап кошче трябва от day one, дето се вика

# 408

Ани Иванова, този списък много странен с тези, неща за след доста месеци. Чак и детска стая има в него, вече по отделно ли ги продават.  Joy
[/quote]
Ами при мен горе долу така се нареждат нещата ,за тези неща след няколко месеца са ,ако останат пари и за тях от сумата ,която имаме в банката за харчене за бебето ,спестявания  Laughing Laughing Laughing
и детската стая ми се нарежда след всички покупки ,да мисля как ще бъде предвид малкото пространство и за две деца  Laughing Simple Smile

# 409
  • Бургас
Забавен списък, има неща за след половин година, а примерно няма нокторезачка.

Но пък има т.18 Край

# 410
  • София
newsm78

Цитат
столчета за кола след няколко месеца

защо след няколко месеца?
Ами така си мисля , повечето не ми се виждат подходящи ,защото са седнал вариант или аз не съм намерила подходящ модел.Мислих за използвам кошчето от количката първоначално ,но не знам как ще стане  Laughing

Ани столчетата се разделят в няколко групи, има си специални за новордени. Коша за новородено не е подходящ за това. В никакъв случай кош за новородено. Те в корема не са в легнало положение постоянно та да трябва и навън да са така. А и в столчета прекарват няколко часа.

# 411
Всеки сам си решава какво точно му е необходимо. Според мен няма универсален списък, който да важи за абсолютно всички.
Момичета и аз влизам в отбора със скубещите си коси заради болничен  smile3511 Но вината е в този, който го издава. 45-дневния ми болничен преди термин е издаден неправилно и сега въобще не знам дали ще могат да го оправят  Close Даде ми го личната, защото гинеколога ми имал проблем с електронния подпис, а личната ми до сега въобще не е правила такъв. Суетя се над час докато го издаде, отвън опашката и от пациенти недоволства и в резултат сгрешен болничен.  ooooh! защо се нае въобще да го прави. Това си е работа на гинеколога, да си оправя подписа, отдавна знае, че трябва да ми издава болнични. А и той въобще не си и върши работата спрямо мен. Искам да си видя бебето как е обърнато, а той все като искаш следващия път. И така и не ме гледа на ехо. Нищо не знам за бебето си от последната ФМ, която беше началото на януари, за раждането нищо не знам. Вчера ходих на очен, който ми каза, че според него мога да родя нормално. Това което зависи от мен го правя, но няма как сам да си наблюдавам бебето. Пределно ми е ясно, че както и да е застано сега може в последствие да се обърне, но това невидение ме вбесява, а сега и този болничен. Ох, оплакох ви се, но не ми олекна  Tired

# 412
Sladoledche, на първата страница има няколко списъка с необходимите неща, мисля че са добре описани всички неща: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=829042.0;topicrefid=14

Ани Иванова, доста пъти сме ги коментирали столчетата за кола. За мен е 100% необходимо още от изписването, Safety first.  Peace Разделени са на килограми и има точно и за новородени.

# 413
Привет   bouquet
Столчетата за кола може и веднага да трябват, а столчетата за хранене доста по нататък. Обувките за прохождане също. Играчка з кошара имам, но чак след около първият месец, а спокойно може да се мине и без нея. В креватчетата нали спят, шезлонгите също имат такива висящи, активните гимнастики също, та все ще има какво да гледа. Ако имате батко или кака ще вършат също добра работа приказвайки и показвайки им постоянно някакви неща  Laughing
Може без помпа, поне аз мисля да пробвам да мина този път без. Кантара за бебе също е излишен.
Халатчето също за по нататък, сега хавлиика с качулка или обикновена хавлия.
Прах за пране задължително  Laughing а за ютия ми стана странно, че може някой да няма  newsm78
За проходилката също има доста време Simple Smile
Може бебе фон да прибавите.
Еха 11 отговора докато си пиша, ама детето и мъжа ми ме занимават Simple Smile Изпратих ги на вън

# 414
Има колички, на които кошът за новородено става за пътуване. Моята е такава, но въпреки всичко си взех и кошница. Ще ползвам коша само, ако тръгнем някъде на по-дълъг път и то само за презастраховка. Според мен кошницата за кола е доста по-сигурна

# 415
  • Бургас
Здравейте, коремчета! Напоследък успявам само да ви изчета и от ходене по улиците / магазините  Mr. Green не ми остава време да пиша.

Софийските мами да не се скатават, а да кажат как е минала срещата днес, че и ние от другите градове да ви се порадваме  Heart Eyes  

За шофирането - карам си и то активно всеки ден, не ми тежи и даже ми е супер, че не съм зависима от ММ или градския транспорт (такси ползвам само в много краен случай). Мисля да си шофирам до последно или докато ми е комфортно. ММ е много притеснен, че април месец му започва сезонът и ще бъде на 40 км. от  Бургас (което може да отнеме и час-два пътуване в началото на лятото). Аз се шегувам с него, че ако се наложи паля колата и сама ще си се закарам до болницата, какво толкова, при което той става още по-  #Crazy

За задълженията вкъщи - нищо не се е променило след бременността,  но като цяло той и преди си ми помагаше. За сега и аз се чувствам добре и не ми пречи да си се вихря из къщи.

Играчка за над леглото няма да купуваме, имаме един архив от каката. Иначе и аз знам, че след първи месец някъде е подходяща.

За задължителните ваксини аз съм ЗА, винаги има риск от странични ефекти в единични случаи, но според мен е по-добре от болна нация.

Нашите баби най-накрая се активизираха и взеха да питат от какво имаме нужда. То пък ние почти от нищо нямаме, но все пак ми е приятно, че се интересуват.

Моят болничен от 16.01 до 14.02 също е изплатен вчера (включително и частта за февруари). Този път от НОИ направо са се престарали... Едит: съчувствам на всички със сгрешени болнични и закъснели плащания. Много е кофти да разчиташ на тези пари, а да не ги получаваш заради чужди мързел / грешки.

Хубав ден от мен  Hug

Последна редакция: ср, 25 фев 2015, 16:10 от 0033

# 416
  • София
Извинявам се, че пуснах неработещ линк. Имах предвид кремче на Lea Mamma за разранени зърна, македонска е фирмата.

АниИванова, столчето за кола си е задължително по закон дори, не е до предпочитания на родителя. В много държави не изписват детето от болницата без кошче. Има подходящи за новородени, въпреки че са с чупка в средата. Тя чупката е съобразена с анатомията.

# 417
  • София
На НОИ края не можем да хванем, от днес при мен се чудят дали лекаря бил виновен, дали тия дето попълнили декалрацията... Абе каша

Аз шетането и чистенето ви завиждам леко да знаете. Как искам да си сготвя нещо, да си изчистя ваната, да си изгладя пердетата на детската, да изпера дрешките и да ги изгладя, да пазарувам по магазините. Ама нъцки, всеки каквото си няма.... Wink но пък си имам 3/4 пижами и дрешки от прането на ММ и чакам свекито вече един месец да се накани да изглади нещо...

# 418
  • Бургас
...но пък си имам 3/4 пижами и дрешки от прането на ММ...
На ММ съм му забранила да пуска пералнята след като оцвети в розово всички искрящо бели хавлии за банята  Joy Не че нещо ама вече не ми отиват на плочките.

# 419
Споко Маце после ще наваксаш  Simple Smile А има вероятност и като ти разрешат да ставаш и нищо да не се случи веднага и да имаш възможност да си свършиш всичко и преди появата на бебока

Общи условия

Активация на акаунт