През февруари няма скука - АПРИЛчета ни радват тука! - ТЕМА 15

• 28 987
  • 747
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Някой ползвал ли е крем за зърна или продукти на тази марка Lea Mamma?
http://www.pakostnik.com/bg/customer/account/resetpassword/?id=1 … a88e7ff344d1f538a

Тръгнах да си поръчвам кремчето Лансинох, но това е на половин цена и пише, че е само натурален ланолин. newsm78

Благодаря ви за успокоителните думи за размерите на бебока Hug

Последна редакция: ср, 25 фев 2015, 14:50 от Мohita

# 391
ВЪРТЕЛЕЖКА ЗА НАД БЕБЕШКОТО ЛЕГЛО ?
Някой купувал ли е и каква ? Препоръчайте ми нещо интересно ?

Играчка ли? Това за подарък съм го заплюла от брат ми. Между другото да знаете че не било хубаво да се слага над главата, първо защото е опасно и второ бебето се заглежда назад, хубаво било да е от към краката.

Ооо Гиада обедно време е , всички с киселини и повръщаме няма да казвам нищо хихихи

ще го имам предвид ,оф всички ме нападнаха какви подаръци да ни купили и все се чудя да е нещо ,за което не ми се дават пари  Grinning Grinning

# 392

Ооо Гиада обедно време е , всички с киселини и повръщаме няма да казвам нищо хихихи

Mr. Green Mr. Green

Айде, малко остана! А и като чувам на някои, че им е слязъл корема, май май и ние може да имаме скорошен мартенски бебевалеж  Wink

Последна редакция: ср, 25 фев 2015, 14:00 от Giada

# 393
Шматковел не ме плашиш, спокойно. Първата ми катастрофа откакто имам книжка беше декември. Нищо страшно, беше лека, само дето много ме ядосаха, колко бяха нагли виновниците ooooh!. Ама това го разказвах още тогава май. Не съм сигурна къде точно е проблема с напредналата бременност и шофирането, след като нямам проблем и нищо не ме боли докато карам. Да не взема да родя в колата ли? Защото ако е това, то силно се съмнявам да стане така лесно и бързо Laughing?

Някой беше питал (съжалявам, не помня кой точно Blush) дали в МД дават оборотна помпа - не няма такава или поне аз не съм чула да дават на някой. Аз като имах проблем, понеже моята помпа не ми свърши работа, една от акушерките ми показа как да се цедя на ръка. Честно казано мен това ме спаси след като така и не намерих подходяща помпа за моя бюст Crazy, доста време си изкарах в цедене на ръка Tired

Играчка за леглото - ползвахме от самото начало, макар че не виждах голям смисъл - мина доста време докато почне бебето да я забелязва.

# 394
ВЪРТЕЛЕЖКА ЗА НАД БЕБЕШКОТО ЛЕГЛО ?
Някой купувал ли е и каква ? Препоръчайте ми нещо интересно ?

Това наистина е добра идея за подарък. Хубаво е въртележката да е с червени цветове дори за момченце, защото бебенцата първо виждат червеното. Също така тези с плюшени играчки по тях за мен не се добър вариант, защото трудно се почистват, докато пластмасовите са готови след едно забърсване с влажна кърпа.
В началото бебетата не могат да фокусират много надалече -около 20-30см само, колкото е разстоянието от очичките им до лицето на мама, когато сучат. Затова за в началото е добре и играчките да не са много нависоко, както при повечето въртележки, а по-скоро опънати от единия край на леглото до другия, като тези за количките. Така те са близо до бебенцето и то ги вижда, важно е да има още от началото, за да си развива зрението. Също както Мацето май писа според мен е добре да не се слагат точно над главата му, а малко по-напред, представете си вие като лежите погледът ви не е точно нагоре над лицето, а идва най-естествено по към корема.

# 395
  • София
Мohita линка не ти се отваря. Аз си купих Лансинох голямата опаковка за 20 лв. от Ремедиум. Предния път я ползвах почти 7 месеца. Сумарно не излиза скъпа, но голямата. Малката определено не си струва.

# 396
  • София
Аз още си шофирам, ама защото карам детето на градина и в рамките на 2-3-5 км макс. Не ми е проблем към момента. Предната бременност ЖК ми беше на 30 км и сама си шофирах до там до края и дори на предния ден преди секциото. Е, взимах с мен придружител, не-шофьор за всеки случай, но се чувствах добре.

Въртележката над легло засега е безмислена, поне на 1 месец да стане бебето, идеална е за подарък на питата Simple Smile

Карамел - и при мен има сърбеж, основно по краката, основно вечер, ама то е нещо средно между сърбене и боцкане и мравучкане и нервички и след душ и мазане с някакъв овлажняващ крем се подобрява.

# 397
  • София
И аз днес съм в гадно настроение, особено като ви чета как ви помагат мъжете.. Като се замисля аз правя всичко вкъщи- от водене и взимане на баткото от градина, чистене /всеки ден, имаме куче, което, въпреки, че стои на балкона, пак цапа/, готвене и т.н. И още по-гадно ми става, като знам, че аз съм си виновна, така съм си го научила. А и дори да го накарам нещо да свърши, знам, че ще го направи 5 за 4, и в крайна сметка пак аз ще си го направя. Поне се сетих да му кажа, че бебка като се роди и повечето грижи около баткото /те пък едни грижи../ ще са негово задълждние. Ще видим  Crossing Arms
Вчера минах през Ремедиум на Гео Милев, е няма толкова заредена аптека! Има долен етаж с всичко за бебето- козметика, памперси, кърпички какви ли не, препарати /вкл. Импресан  Grinning /, за майката помпи, подплънки и т.н. Много съм доволна, че има толкова неща на едно място  bowuu

# 398
Аз като ви чета ми иде да си нокаутирам мъжа!!! #2gunfire толкова много неща може да прави, а се скатава и чака на мен! Няма да имам никакви проблеми да отгледам бебе..защото вече си имам едно пораснало!!! Впряга се само когато на мен ми е лошо или съм болна! Сега уж сам кава, че много щял да помага...ама ще го видим!

# 399
    За въртележката - подариха ми, иначе едва ли щях да дам 60 лв. На Фишър прайс е, сложих я на леглото и си я пускам от време на време да ми пее  Joy.
    За шофирането - нямам избор, налага ми се, но не ми е комфортно, когато разстоянията са големи, защото трудно стоя свита, а и колата ни не е първа младост  Mr. Green.
    За ММ - айде да го похваля, че от време на време шпионира във форума, даже и съфорумки познава вече  hahaha нищо не ми дава да правя вкъщи и даже, когато съм свършила нещо безобидно, все ми се кара, защо не съм го изчакала. Ама той работи много и ми е съвестно събота и неделя да го товаря.
    За болничните - още не са ми ги изплатили, но те са от февруари, та явно ще си чакам март... бясна съм на НОИ.

# 400
 Списък за новородено да обобщим :
Ето го моя ,а вие добавете ,ако съм пропуснала нещо

1. Дрешки за изписването ;
2. Легло, сглобяема кошара- Матрак ,протектор за матрака ,спално бельо, Възглавници до колкото знам не се използват веднага ,а след няколко месеца , завивки -тънка и по-дебела ,олекотена завивка ;
3. Количка комбинирана с кошче за новородено ,оделца за в количката , чанта за количка , дъждобран, протектор за комари , чадърчета по желание .
4. Щезлонг за бебе. столчета за кола след няколко месеца ,столчета за хранене след няколко месеца ,
5.Помпа за кърма ,кантар за бебе. шишета малко и голямо ,биберони ,залъгалки, стерилизатор ,
6.Къпане : Халатче ,корито за къпане ,шампоан ,крем за подсичане ,лосион за масаж ,клечки за уши с ограничител , нокторезачка;
7. Прах за пране за бебе ,ютия който няма ,плот за гладене ,ако нямате ,
8. Аспиратор за нос ;
9. Дрешки за новородено : Ританки цели с комченца отпред ,камизолки ,бельо, бодита с къс ръкав ,блузки с дълъг ръкав, пижамки ,шапчици ,ръкавички ;
10 .Дрешки за навън - Якенце ,елече,жилетка ;
11.Дрешки след няколко месеца -зависимост пола на детето = роклички ,полички , т.м
12.Плот за повиване и смяна на памперси ,
13. Бебе фон
14, Висулка за над леглото
15 .Играчки .
16 .Обувки за прохождане
17.Паяк -проходилка
18. Детска стая и т,н  
19. Лампа
20. Край

Последна редакция: ср, 25 фев 2015, 15:45 от Ани Иванова_429091

# 401
  • Бургас
Уж списък за новородено пък има обувки за прохождане и проходилка.  newsm78 В тоя ред на мисли не видях и стол за хранене

# 402
  • София
 newsm78

Цитат
столчета за кола след няколко месеца

защо след няколко месеца?

# 403
Аз уцелих май някаква промоция от НОИ с този превод.  Joy

Въртележката ни е в комплекта с обиколника т.н. за кошарата. Аз знам, че е добре да се слага на задната страна на кошарата, някъде в среда. Както Мацето е писала да не му е точно над главичката. Аз мисля пък, че е по-добре с плюшените играчки, първо че се перат лесно, а и ако случайно нещо се откачи и падне няма да го удари. Но аз по-принцип не съм фен на пластмасата, ама трябва да свиквам с играчките.  hahaha

Ани Иванова, този списък много странен с тези, неща за след доста месеци. Чак и детска стая има в него, вече по отделно ли ги продават.  Joy

# 404
  • София
Да, и аз исках да помоля за подробен списък. Нищо, че съм с второ, не си пазя списъка от първото и си търся обобщен да почвам да действам малко по малко, че да не пропусна нещо.

Общи условия

Активация на акаунт