През февруари няма скука - АПРИЛчета ни радват тука! - ТЕМА 15

• 28 790
  • 747
  •   1
Отговори
# 690
Аз последните пъти почиствах пералнята с това:
http://images.wogibtswas.at/data/image/250x250/201/w5-waschmasch … 94428-1004391.jpg
От лидъл.
Хаха welinity тя къде го складира всичко това толкова години тази твоя свекърва Simple Smile Не и се връзвай. Аз също си пазя една плетена пелена от мен, но по мое желание.
Аз да питам, че утре мисля да отскоча. В икеа има ли повивалници, но не като мебел, а тази меката част за отгоре (ако ме разбирате)  Embarassed

# 691
Би трябвало да има,влез в сайта им.В Аико също има такива и в Хиполенд и навсякъде.
Рози мерси за Импресана.

# 692
  • Пловдив
welinity аз имам инструкции от мъжо - да взимам каквото ми се дава, пък после ще му намерим място да го приберем  Laughing След оборката се оказа, че са малко тези фрапантни неща, но определено има една такава торбичка с "много хубави и полезни неща" Grinning

# 693
  • София
Ek_velika - знам, там са уж най-добрите, ама винАги има опашка до небесата...
Хубаво е че всичко е наред. А опашка има защото са добри и е безплатно. Аз само там водя Марин при проблеми.
И аз да не обидя никой взимам всичко, пък после ги преподарявам Simple Smile

# 694
То с обидата няма лошо, ама аз нито имам мястото къде да ги складирам, нито има вероятност да ги подаря на някого, те просто не стават за носене, най-много някой клошари да си облекат детето особено с "чувалчето"-губер...

# 695
  • София
Sun мисля че няма в Икеа такова нещо. Ние взехме мебел + на лорели си поръчах допълнително мека част

Велини моето свеки пък е на другия полюс, не дава нищо старо или подарено за бебето да взимаме. Ние пък взехме и не и казваме. Wink отидоха сега с ММ за да купуват дрешки. Simple Smile

# 696
  • София
Kalitarka, от сантимент й се виждат красиви, не че се стиска за бебето. И на мен такива ми предлагаха. Имаше 1-2 сполучливи и толкова.
А свеки за първото бебе беше оплела терлици, жилетки, панталон даже! Ама ония модели, с които 3-4 поколения са гледани. Освен една шапка нито едно не облякох и тя се отказа да плете. Пробвах да й покажа каталози с актуални плетени дрехи, разни жилетчици, суичери. А тя на каталога на Mothercare възкликва: "У-у, какви са грозни. Как да ги сложиш на дете!" И то, щото са примерно в ярки или тъмни цветове, а не онези белите бабешки плетки. Аз полудявам от мисълта в 21-ви век да си облека детето като прабаба му в бебешките й години Laughing Та така де, тя не ми схвана намеците и се наложи по грубия начин да й напълня дрехите в една торба и да й ги дам за другото внуче, като подчертая, че и без това са съвсем нови.

Последна редакция: сб, 28 фев 2015, 15:23 от Мohita

# 697
# 698
Мислех да ви разкажа перипетиите с каката като си седна на компютъра, но вися на една пейка в зоологическата, и чакам мм и детето да разгледат. Та докато гледам патиците, ще ви драсна няколко реда;) Мерси на всички за включването по моя въпрос. Ние с мм сме станали половин лекари, само дето със стетоскоп не можем да слушаме Simple Smile На своя глава пуснахме пкк и crp, както и гърлен секрет. Но педиатърката доста ни стресна, и тъй като й нямам доверие, отидохме в 1dkk, та по този повод сега сме в Зоо! Доволна съм, прегледа ни детски пулмолог, каза че детето не е за АБ, но изписа доста сериозни сиропи, които сме ползвали преди да минем на хомеопатия... Като фен на по-природното лечение, не горя от желание да ги дам, но при положение че не мога да разчитам на хомеопатката ни, ....Като цяло обаче съм доволна от клиниката и прегледа, и ще ги имам предвид за извънредни случаи.

Съгласна съм с Mohita за сантимента, не се връзвайте толкова на бабите. Припомняйте си като им се ядосате, че го правят от добри чувства.

Да ви разкажа как счупих един стол у свеки. Направо го разполових, добре че се свлякох бавно, и другите се стреснаха повече от мен, хихи! Малко ме досрамя, че съм станала слон и и счупих марковия стол, но той ако не беше калпав, нямаше да се счупи, нали? Е, свеки не се сдържа да каже, че ако не съм се била облегнала и изкривила стола, нямало да се счупи, но няма да се връзвам! Като цяло е много добра жена и ни помага с каквото може!

Рози, ти от Мая от Варна ли си поръча ччанти? Доволна ли си? Аз съм си харесала пуфове за детската, подозирам че става дума за една и съща мацка, защото тази има невероятни чанти.

# 699
Абе момичета,четох ,че консултантките по кърмене се включват по някое време в темите,но чето и на мартенките и по назад и никъде не видях да са се включили.Когато стане време трябва да си влизам в темата за кърменето ли?Все се надявах,че тук ще има от тях.
Доколкото знам, в момента тази практика, с включването на консултанти по отчетните теми, е временно преустановена поради липса на капацитет. Затова при въпрос е най-добре да пишете в кърмаческия или да се свържете с консултант по кърмене на ЛЛЛ или НАПК. Тук също има и майки с опит, които ще се включват с полезна информация, друг е въпросът, че понякога личният опит може да е подвеждащ.

Последна редакция: сб, 28 фев 2015, 16:32 от ada_smiles

# 700
  • София
Giada - радвам се, че всичко с прегледите е свършило с happy end!
Ще имам и аз едно наум, за в бъдеще, с това 1 ДКК, макар и аз откакто живея сама да съм станала айде не половин, ама 1/4 лекар.
Учена съм от баба ми едната, мир на праха й, да разчитам на билки и отвари, но ми е много трудно, признавам си.
И за антибиотиците сега научих от вас това за CRP-то ще го имам предвид. На мен док обикновено ако се съмнява ми пуска антибиограма, но това е в редките случаи, в които ми е изписван антибиотик...

Иначе за чантата, Giada - от Мая, да. Същата тази, която прави и пуфовете Stuck Out Tongue Страхотни са! Две чанти си поръчах и съм впечатлена. Изглеждат доста здраво изработени и тя сама рисува частта от плат, много са красиви.
Аз тук имам една позната, която се занимава също с чанти, калъфи за книги и детски аксесоари - Bina Banbina, но нейните чанти са ми по-младежки и закачливи (не че не съм млада де) и имам само една от нея.

# 701
 Hug Предната тема сте изписали, тази и тя върви към приключване - много пишете!!!  Shocked Grinning

Ние 10 дни бяхме без нашия командирован татко. Утре се връща и нямаме търпение вече. Ще го изненадваме на летището! Хи-хи Каза, че е напълнил куфара с детски и бебешки неща.

Не мога да ви изчета, извинявайте предварително, ако някъде се включа неподготвена или питам нещо, което междувременно сте обсъдили.

Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Гледам, че обсъждате дрешки за бебетата направени от баби и свекита. Моята баба, прабабата на децата, милата е на 76 и оплете терлички и едно пловерче без ръкавки. Специално бях заръчла от памучна прежда, че за началото няма да имаме нужда от вълнени. И тя, милата с такава любов ги оплела. Ходила, съветвала се със съседки, менкали плетки.... Ще ви ги снимам да ви ги покажа.  Heart Eyes Сега съм си поръчала жилетка с копченца и да спира. После чак като застудее.

Исках и пелена да ми оплете, ама каза, че няма да има сила. По бабински се скара за дрехите и пелените дето сме били раздали и изхвърлили на мен и брат ми...  Joy Тя щото така е свикнала - да събира с години разни неща и после да се чуди що й трябва нов гардероб!

# 702
Да се отчета на бързо от прегледа: 35+4 г.с. бебе около 2,600; с главата надолу; плацента 1-ва степен, обаче водите още по-малко Sad , за щастие записа на тонове е добър, така че в петък пак на преглед и запис. Пък да видим, до кога ще я караме така с тия води.

# 703
Здравейте и аз съм с термин април, почти не съм ви писала, но когато имам време ви чета. Имам въпрос към вас, колко килограма качихте до момента и повече ли качвате с наближаването на последните седмици или по малко и също така имате ли апетит или не.

# 704
След голямо чакане днес, доволна мога да дам отчет от днешния преглед... Срещнах се с лекаря при който смятам да раждам и той се съгласи, погледна бебка 2400 гр. застанала в идеална позиция за раждане, но е слязла много надоло и със сигурност няма да изкараме до термин! Каза да я очакваме края на март и ще започне следене за разкритие от 14 март... та сега като си мисля, че вече няма много време почна да ми трепери под лъжичката ...  Joy 

Общи условия

Активация на акаунт