През февруари няма скука - АПРИЛчета ни радват тука! - ТЕМА 15

• 28 795
  • 747
  •   2
Отговори
# 675
  • София
Маце, в клетка живее,в кокосов орех.Гледала съм клипчета как хората ги пускат да им се разхождат из къщите,един път пробвах и такъв филм преживях,че не повторих.

Mohita,какво говориш-аз наскоро така чаках за ТЕЛК,ама едвам стоя права и съм се подпряла на стената и излиза една лекарка и ми казва почакайте ама седнете.Познай дали някой изобщо ми направи място? И да уточня, че аз от болен човек не очаквам да стане,но имаше сумати придружители,които хем ме зяпат в шкембака,хем се правят на ударени

# 676
  • Sofia
swampi, много е готина катеричката.

Честит имен ден на празнуващите!   bouquet

Аз няма да се хваля, просто с облекчение ще споделя, че успях да се наспя нормално снощи. Съжалявам, че за повечето от вас е било кошмар.

kalitarka, дано по-бързо си оправят кашата с болничния. А за опашките и аз имам пресен пример - онзи ден в аптеката още малко щяха да ме бутнат. Не стига, че е тясно, ами отвсякъде ме обградиха. То може лошо да ти стане  ooooh! Оставаше и някой да ми се изкашля и щеше да прелее чашата.... Онзи ден мислех да пътувам с градския транспорт, моят приятел се пошегува да внимавам някоя баба или дядо да не ме изръчка с бастуна да им направя място  hahaha

Хубав ден ви желая  Hug

# 677
Момичета, тия киселини почнаха и през деня, досега бяха само като легна.. И да кажа, че май от всичко излизат. Преди малко ядох вкусни, сладки ягоди и пак имам киселини.. Но пък преди час и нещо пих малко нат сок, може и от него да е..
П.С. Сори, че споменах за ягодите, ако на някой му се дояде  Blush
Kukumiavka, аз имах период от две седмици, през който не можех да задържа храна от киселини+кашлица=повръщане. Понасях само някои сурови зеленчуци - моркови (на сок или цели), червено цвекло (на сок с морковите) и краставици. Нищо киселинно, а толкова ми се ядяха плодове (домати, киви, цитруси). Сега пак от време на време имам такива кризи (киселини+повръщане), но не с този интензитет. Не знам в коя седмица си, аз май съм по-напред, но ако е свързано с периода, може да отмине както при мен. Иначе вчера и аз ядох страшно вкусни ягоди и имах малко киселини, но поносими. Обаче от една бяла халва като едновремешната, която издирвах доста, изядох три парченца и имах много киселини. Аз се шегувам, моя бебо така ми сигнализира да не го тровя с вредни неща bowuu

# 678
Mohita,какво говориш-аз наскоро така чаках за ТЕЛК,ама едвам стоя права и съм се подпряла на стената и излиза една лекарка и ми казва почакайте ама седнете.Познай дали някой изобщо ми направи място? И да уточня, че аз от болен човек не очаквам да стане,но имаше сумати придружители,които хем ме зяпат в шкембака,хем се правят на ударени
Swampi, моите съчувствия Sad В такъв случай аз директно моля да станат. Не смятам, че е проява на егоизъм(преди имах такива угризения), правя го заради детето. След като не се сещат сами, им напомням с надеждата да им стане неудобно, пък дано се сетят следващия път.

# 679
То всеки е толкова вглъбен в себе си, че не забелязва дори. Онзи ден една направо ме сръчка и то в корема. Като и се развиках почервеня и почна да се извинява, не била видяла, защото бях с черна блуза и не личало...ама как не личи...аз съм като балон Simple Smile Както и да е, просто избягвам повече талпи и толкова. В университета е добре, колегите са много съобразителни, въпреки че са доста по- малки от мен, но отварят прозореца, оставят място около мен да дишам, даже предлагат д ами вземат яке, чанта..кой както може.. Grinning

# 680
ada_smiles именно това казвам и аз - ти отричаш лошите очи, а аз имам право да вярвам в това, нали?Още повече,че до преди година аз бях човека,който абсолютно не вярваше на такива неща, за съжаление се убедих.Както аз приемам твоята гледа точка, така трябва и ти да приемеш моята.А по отношение на "натякването"...дори не смятам да го коментирам.Последното, което съм си мислила когато го написах, е че трябва да натяквам и да убедя някой във възгледите си.Та аз съм най-толерантният човек на света  Mr. Green Приемам всичко и всички, стига да не ми се бъркат в личното пространство и да не ме поучават кое как трябва да се случва!

# 681
Проблема с лошото спане частично го реших със изфъшкване на мъжа ми да спи на дивана  Mr. Green ,
Между другото и аз веднага заспивам след като ММ стане сутрин за работа ...  hahaha
Карамелче, дано няма връзка с това и да е просто от бременността!  Peace

# 682
  • София
Swampi - тази катеричка е страхотна! Много е сладка;) Сетих се за the chipmunks;)

За опашките - на мен, учудващо, ми правят място навсякъде от самото начало. Чак не ми се вярваше. Даже след първата ФМ, ням да забравя, с Мм сме в метрото и държа снимка от прегледа, нямах корем още а и бях с палто. Седим си прави и една жена стана и дойде да ме помоли да й седна на мястото:) Все в метрото обаче ми се е случвало това.
А оня ден, благодарене на огромния корем не се редях на опашката в общината. Видях я и отидох да попитам човека всички за едно и също ли чакат всички и той направо си ме заведе на гишето.

Мда, и точно се "хваля" и ме изгониха от Токуда. Буквално. Унг-то била приключила преди 2мин и не пожела да ме прехледа, въпреки измъчения ми вид.... Звънях във Вита - там пак била до 12:30 и сега си вися в Исул.,,

# 683
  • София
РоЗи в ИСУЛ са много добри специалисти. Кабинета е денонощен. Успех Simple Smile

# 684
http://akushirai-trudno.blogspot.com/2014/06/blog-post.html?m=1
Една полезна статия на български за втората фаза от естествено раждане. Има малко научни термини, но като цяло се разбира.

# 685
Относно сумата ,която излизат покупките на бебето,аз мога да кажа следното.Дрешки,чаршафи,козметика и всички дребни неща ,без мебели,количка ,столче и др. ми струваха около 600лв.Количката,столчето за кола,матрак за леглото и чанта за количката са около 1300лв,но моят матрак е от познати,които правят матраци и ми взеха само 20 лв.В тези суми не се включва протектор - около 20лв,леглото(от приятели),памперси,помпа и стерилизатор,както и бебефон.Не съм взимала и слинг и комплект чаршафчета за количката,но тези неща ще са подарък,както и играчката за леглото.
Извинете ме ако някъде сте писали,но не си спомням с моя бременен мозък.Къде се продаваше препарата за дезинфекция на пералнята и как му беше името,че не мога да намеря в предните постове.Нещо с И беше ,ама...............Умна работа.Хахах.
Абе момичета,четох ,че консултантките по кърмене се включват по някое време в темите,но чето и на мартенките и по назад и никъде не видях да са се включили.Когато стане време трябва да си влизам в темата за кърменето ли?Все се надявах,че тук ще има от тях.

Шльоки_Пльоки да не наближава момента,че ти май си най - напред в седмиците.Да не родиш на 01 някой Мартин или Мартина.Това в кръга на шегата разбира се.Когато му дойде времето ,тогава.

# 686
  • Пловдив
cvety83  майтап да не е.. аз вече съм му дала право да излиза хаха. Харесала съм му една дата, ама той не ме пита мен какво искам. Аз в интерес на истината четох разни неща и точно това бяха написали, че скоро можело да дойде момента  Rolling Eyes Та за това си се жалвам на 18 места  Blush

# 687
  • София
Cvety този дезинфектанта май тиквичката го беше открила. Питай я нея;-)

Шлоки ми вече има зелена карта да се ражда, в 37ма седмица си. Wink

# 688
  • София
Ek_velika - знам, там са уж най-добрите, ама винАги има опашка до небесата... Както И да е, нямам никакво възпалене в ушите, леко запушване на евстахиевата тръба и то идва от носа:(
Тантум спрей ми дадоха да си впръсквам и сега купих нов апарат за кръвното, че като нищо може и кръвно да съм вдигнала снощи:(
Съжалявам че ви надух главата, момичета.

Препарата за пералня е Импресан:)

# 689
Тази нощ ставах само 3 пъти, но много ми изтръпват ръцете  ooooh! Много е неприятно сутрин съм като инвалид, док каза че е нормално, но всяка нощ става по-зле Sad Оплаках се ....
Как те разбирам за ръцете, не мога да си пусна душа сутрин, толкова са изтръпнали...

Калитарка - това с опашките явно е обща болест, как им е приятно да се навират един в друг - незнам, ама аз повечето пъти си казвам, без да съм бременна, че чакам и да не се правят на чукнати. Лошото е, че най-често пререждат хора на възрастта на родителите ни, не тийнеджърите, които биват набеждавани като най-лоши...

Аз да ви се оплача - снощи бяхме в свеки и тя нали все за няква пелена от ММ повтаря, викам й давай да я видя и ако ще се ползва да я вземам като пера другите дрехи и нея.
Скрит текст:
Вади я тя - еми дебела плетена бяла пелена, че й две пелени станаха накрая. Викам си да не я обидя ще я взема, все под/над памучна ако е студена пролетта ще се ползва. Ама тя не спря до тук, да ми покажела какви хубави дрешки имала запазени,вади един чувал, еми хубави били преди 35 години, ММ като е бил бебе, взех от няма и къде 2 комплектчета,а пак с идеята, че те до кожата на бебо няма да се допрат, и в краен случай и голям студ може да се наложи да му се облекат. През цялото това време ММ грам внимание не обръща какво се случва с майка му и мен. Минава 1 час аз обяснявам какво сме купили до тук, показвам й из гугъл варианти, интересува се тя от количката която сме избрали и се сеща че имала чувалче дето било много топличко и като ново. Носи го тя - еми то губер отдолу със изкуствен хастар, ама как топлело, колко хубаво било,аз -  Shocked НЕ стига че е грозно, ами и тия материи.... ужас. Викам то много голямо, вече ми е неудобно да съм рязка, ММ го поглежда без да го види и нищо не казва. А тя почва да обяснява как имала космонафти - викам ама той шушлека преди 1/4 век и повече е един, а сега е съвсем друг, а тя - е кво му има, знаеш ли кви са хубави... Слава богу не ги видях и тях. И най-тъпото е, че тя е от хората, които за себе си купува само скъпи и по последна "мода" дрехи, много обича да се гизди, такива неща яко и предложи някой ще му изсмее. Като се прибрахме викам на ММ виж майка ти кви работи даде за малкия, и още викам 1 чувал абсурди има и настоява че са много хубави, той откачи - как можело да ги взема тия, да й ги връщам... абе викам ти къде бля като ти ги показва и на теб и ти мълча и не обръща внимание!?!?! ТА така наоплаквах се, кви са хората - за тях най-хубавото, ама за нашето дете може и с проядени от молци дрешки да го обличаме....
скрих разказа за свекито че стана дълъг  Embarassed

На лекцията вчера, само масажи показаха, честно останах разочарована, очаквах повече и разнообразна информация от лекция на тема "Грижи за новороденото", а следващата е на 27.03, а аз както искам на 25 да раждам, освен от отделението да сляза за лекцията Simple Smile

Последна редакция: сб, 28 фев 2015, 15:03 от welinity

Общи условия

Активация на акаунт