През февруари няма скука - АПРИЛчета ни радват тука! - ТЕМА 15

• 29 163
  • 747
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Това със запушения и кървящ нос и венци е от хормоните. Както всички лигавици и те набъбват и се кръвоснабдяват по-добре. Затова е "виновен" прогестеронът, без който бременността би била невъзможна. След раждането нивата му се нормализират и всички подобни неразположения изчезват.
П.П. и за потенето е виновен пак той. Повишава базалната температура и затова тялото се охлажда с повишено потене.

# 181
  • Бургас
Ние ще вземем само шишета и биберон. И нова кошара. Козметика и веро за миене на шишета. Може и някоя дрешка.

# 182
  • София
Ние купуваме отново повечето неща. Първо защото сега чакаме момиченце и второ защото при нас минаха 7 години и повечето от бебешките неща отдавна са или раздадени или изхвърлени. Имам стъклени шишета обаче от баткото, но са стар модел и вече няма биберони за тях и купих нови. Единственото нещо което може би ще влезе в употреба е един термометър за вода, който майка ми беше купила розов, без да иска и на скоро го намерих Simple Smile А и бебешките ванички от баткото пазим, те са две. Едната е анатомична със стойка и с него хич не ми беше удобна, а другата е обикновенна.

# 183
  • Под кленовите дървета
Не мога да не споделя, не е по бебешка тема обаче.
И нямам идея как да го сложа в скрит пост.

Тази сутрин разбрах, че съм спечелила дело срещу бившите си работодатели. Едно от малкото спечелени или прецедентно на основание НЕУВАЖЕНИЕ ЛИЧНОТТА НА РАБОТНИКА И ПОСТАВЯНЕТО МУ В ОПАСНИ ЗА ЗДРАВЕТО СИТУАЦИИ.

Имам фобия от паяци и бившата шефка започна да ги поставя по бюрото ми и навсякъде, едни изкуствени, гадни тарантули, с косми, като истински и накрая метна един по мен. Прединфаркно състояние, болница, последвано от паник атаки и се наложи да постъпя на лечение в Психодиспансера, като лудите...дневно само, да ми дават успокоителни, че бях тотално неадекватна...заради работодателска "шега". че накрая ме уволниха и поради неизпълнение на служебните задължения. Опитаха де, сега май ще го поправят в книжката.

Та така, момичета, търсете си правата в малка България. Работодателя беше заплашвал и адвоката ми, сега ще плаща двоен хонорар+моето обезщетение.

# 184
  • софия
Здравейте!Днес бях на втори очен преглед ,който беше доста обстоен.Каза,че няма противопоказание за естествено раждане и съм объркана.Първият път по тази причина родих секцио.Сега трябва пак да отида при първата лекарка и тя да оформи окончателното становище.Според вас ако кажат естествено трябва ли да отида до Шейново предварително с документите и те да кажат.Наистина се обърках , а и се притеснявам все пак първото ми секцио е точно заради проблем с очите.

# 185
  • София
И при нaс минaхa 7 год., но пaзя почти всичко. Товa което бях рaздaлa ми го върнaхa. Подaрихa ми вaничкa със стойкa и помпa меделa. Искaх дa питaм от къде дa й купя тръбичките дaли ги продaвaт кaто aксесоaр? Имaте ли идея и силиконовите зърнa дaли сa годни след толковa години?

# 186
Извинете за отклонението, но открих бодита с къс ръкав и копчета отпред. Вече не помня кой търсеше такива, че беше отдавна. Не са нещо особено, но отговарят на изискванията Simple Smile
http://www.minimod.bg/%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%B5%D1%81?page=9

Ето тук има резервни части за помпи Медела
http://www.babylifemalechko.com/index.php?sa=1&m=907&lan … 5&category=89

Последна редакция: пн, 23 фев 2015, 18:53 от Бенджи01

# 187
  • София
jasmin_veni Браво! Честита ти победа, много се радвам когато разбера за такива спечелени битки, защото съм преживяла тормоз от работодател и знам какво е. Крясъци, скандали, обиди, биеше майка си в офиса, заключваше ни и ни замеряше с каквото му попадне. Минала съм и през терапия с психолози и хапчета и какво ли не, щастлива съм че това остана в миналото Simple Smile

Относно резервните части за помпи медела - повечето магазини където продават помпите, продаватхи резервни части. Има също и в интернет.

# 188
  • Варна
jasmin_veni, честито за победата. Според мен бившата ти работодателка е за психодиспансера Crazy.
Бърза манджа - плочка сирене, отгоре резенче масло, отгоре домати на шайби, няколко капки зехтин и запечено в парти грила или във фурната на горен реотан.

# 189
  • Под кленовите дървета
Където ще, там да ходи! Толкова момичета изтормози тази жена, толкова ги третираше като боклуци...тъпото е, че като потърсих момичетата за свидетели, вече напуснали и те. не им се занимаваше да си търсят правата.
Да са живи и здрави всичките, Бог да ги благослови, пък дано бившата шефка си промени отношението към работниците.
jasmin_veni, честито за победата. Според мен бившата ти работодателка е за психодиспансера Crazy.
Бърза манджа - плочка сирене, отгоре резенче масло, отгоре домати на шайби, няколко капки зехтин и запечено в парти грила или във фурната на горен реотан.

Аз го правя същото и понякога сместо домат и босилек, слагам малко мед и орехи. Става разкош Simple Smile

# 190
  • София
Бенджи01  и doly_dog благодаря за информацията.
jasmin_veni честита победа. Да си изхарчиш обезщетението с кеф и удоволствие.
А това със сиренцето и домата звучи много добре, утре ще го пробвам.

# 191
  • София
Бенджи, мерси, аз търсех бодита:)

Жасмин, честито!!

Диляна, според мен в болницата ще те посъветват. Преди време четох интервю с д-р Богословова, голямо име е. Та тя разказваше как в цялата си практика е имала само един случай на отлепена ретина при раждане. Т.е. рискът е нисък.

# 192
Здравейте!Днес бях на втори очен преглед ,който беше доста обстоен.Каза,че няма противопоказание за естествено раждане и съм объркана.Първият път по тази причина родих секцио.Сега трябва пак да отида при първата лекарка и тя да оформи окончателното становище.Според вас ако кажат естествено трябва ли да отида до Шейново предварително с документите и те да кажат.Наистина се обърках , а и се притеснявам все пак първото ми секцио е точно заради проблем с очите.
Kакви точно проблеми имаш с очите, защото и аз имам и не знаех, че двама различни офталмолози могат да дадат различни мнения специално за раждането. Мислех да ходя при някой случаен  Rolling Eyes

# 193
  • Перник
jasmin_veni, честита победа! Много се радвам, че хората вече започнаха да си търсят правата, макар че не винаги печелят делата. Работодателите трябва да се научат, че и подчинените им са хора не по-малко от тях и това че са на по-висок пост не им дава право да унижават и обиждат, който си пожелаят!
Аз може малко да досадя с въпросите си, но пак да питам - някой може ли да ми припомни как се казваше прахчето за дезинфекция на пералнята?  Blush

# 194
Извинете за отклонението, но открих бодита с къс ръкав и копчета отпред. Вече не помня кой търсеше такива, че беше отдавна. Не са нещо особено, но отговарят на изискванията Simple Smile
http://www.minimod.bg/%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%B5%D1%81?page=9

Не помня дали съм питала тук, но и аз търсех, така че благодаря! От този магазин съм си харесала доста, скоро родителите ми ще ходят към Стара Загора и имат задачка да ги видят на живо и да ми накупят разни неща.
Щях по интернет да си ги поръчам, но ме издразниха - беше намалена помпата, която искам, поръчах я, потвъриха ми, че е приета поръчката и след малко звънят - еми вече не е намалена, още ли я искате. Мерси от такива!

Общи условия

Активация на акаунт