През февруари няма скука - АПРИЛчета ни радват тука! - ТЕМА 15

• 29 151
  • 747
  •   1
Отговори
# 570
Ама не се престаравайте толкова Simple Smile те бебетата няма как да живеят в стерилна среда постоянно. Чета тука, калцуни чак. Точно тази сутрин гледах в сутрешния блок, че все пак е добре децата се сблъскват и с някакви микроби, което според мен е и неизбежно.
Пупи, изпери което можеш, другото на ръка или с мокри кърпи повечко избърсваш, ако още те притеснява сложи в началото някоя тънка пеленка.
Ани Иванова, то това с парите за бебе е много относително. Има колички по 100лв има и по 2000лв. това важи за всичко, а ти както ще си с две после може да обзаведеш направо 2 приятелки с неща за техните бебета Simple Smile
Аз не пазя нищо от моето дете, че мина доста време и раздадох нещата. Но сега едната ми приятелка ми прехвърля почти всичко и ми е екстра, като знам и че доста от нещата не се ползват кой знае колко.
Да се оплача и аз, че котарака е омирисал пак коридора  #2gunfire Напоследък му се дразня повече, ама се надявам да ми мине Simple Smile Периметъра му обаче с разрешената територия все повече ще намалява ми се струва. Хубав ден на всички, ние днес сме решили дружно да чистим, че има нужда

# 571
Sun.
А дано се появят бебета ,докато вземат нещата да ме ми трябват вече като гледам моите познати хич не бързат да имат деца ,нищо ,че са и по -големи от мен на години  Grinning ,и аз не мисля да вземам много неща ,ама то като сложа пак всичко по две ,ще зарина поне 2 майки с дрехи като вземат да му разбират  Grinning Grinning Grinning Grinning Grinning Grinning Grinning .Ако се метнат на майка си ,капризни ще трябва магазин за дрехи да отворя  Grinning Grinning Grinning Grinning Grinning Grinning
Таткото да му мисли с 3 жени вкъщи ще му побелее косата преждевременно  Grinning Grinning Grinning Grinning Grinning Grinning

# 572
аз уж не съм от тези, които се залежават ама нещо определено взех да се уморявам, а пък и тея хормони ще ме довършат с тия топли вълни Grinning

Пловдивските мами  и околията няма ли пак да направм една среща, че скоро ще започнете да раждате Stuck Out Tongue

Оооо това с топлите вълни и при мен е така, климатика вече е спрян от седмица, и чат път като ме хване топлата вълна пощурявам и оставам по потник..... Shocked Rolling Eyes Такова чудо не ми се беше случвало, аз съм ужасно зиморничава...
За кафе може другата седмица, ще се разберем във фейса, то верно, че ще започнем живот и здраве....пу пу..без изненади дано...

# 573
И аз съм за кафенце, ама пишете тук, че във фейса ме няма. Ами на мен това с калцуните много добра идея ми се видя, както и за дезинфектанта. За марка мога да препоръчам на живасепт има течен 1л., който ползват в болниците. Другата седмица ще се заредя. Благодаря за идеята   bouquet

# 574
Не прекалявате ли малко чак пък калцуни и дезинфектант малко в повече ми се вижда  newsm78 Все пак това дето няма да живее под похлупак  Thinking Колкото по -малко миризми има вкъщи и препарати е по-добре ,ама не ма разбирайте погрешно не казвам да живеете в кочинка  Laughing .Мисля си ,че и с една влажна кърпа стига да се забърсва навсякъде  Simple Smile

# 575
Ами поне докато укрепне имунитета мисля да го пазя. Не съм сигурна хората, какво са пипали с ръцете си преди да дойдат и как да ги подканя - ами измий си ръцете. По-дискретно ми се вижда да им кажа, че използваме дезинфектант и ние и да ги подканя да го пробват. А за калцуните - не обичам хората да се събуват у нас и затова по-лесно ще почиствам, ако не вкарват калища отвън.

# 576
А, аз чак такова пране не планирам. Сега кошарата ще изпера, че е от братовчед ми и е стояла половин година в един килер, и пак ме е страх да не вземат да ръждясат металните й части, че не е 20 градуса на вън, но няма как ще се пере. Количката като я купим нямам намерение да я пера, най-малкото което е няма да я сложа бебето директно в нея. Из къщи максмално ще изчакам да наближи термин и килима (имаме само 1) ще занесем да перат, а по меките мебели съм с едни промазани калъфи, заради котките , които гледах преди, и тях дирекно в пералнята ще изпера. Те са най-малкия проблем. Но като цяло мисля да не се престаравам, да сваква с микробите от малък, че после много алергии се обострят. Мен от хорските бацили и хигиена ме е страх, не от тези из къщи ама ще се справим някак.
Отиваме сега с ММ на лекция в болницата "Грижи за новороденото" да видим какви бисери ще има.  Sunglasses

А и да ви се похваля - тази сутрин докато се радвахме на надупената поза на малкия в леглото, ММ каза, че иска да присъства на раждането, а не да чака отвън. Толкова мило ми стана  Heart Eyes

# 577
puppii
Те хората не би ли трябвало сами да се сещат за такива работи  newsm78 newsm78 Или само аз така си мисля  newsm78 newsm78

# 578
  • София
Добро утро! Simple Smile

И ние вчера взехме количка, и съм много доволна! Изглежда лека и повратлива вътре, надявам се и на вън да се справя добре!

Сега ни остават матрака, чаршафчетата, шишета и козметика.

Матрак и чаршафи, мисля да взем от Икеа. Матрака няма да пера, при условие, че е нов.
Козметиката ще е минималното - шампоан за коса и тяло на Бюбхен, мляко за след къпане пак на Бюбхен, а за дупето - Судокрем. Филип никога не се е подсичал с него.
Пампресите първоначално ще са Памперс, а после марката на Лидл или ДМ. Мокрите кърпи също.
Шишета, дано не потрябват, ще са д-р Браун.

Sun., съгласна съм с теб. Нищо прекалено не е добре. Не казвам, че не трябва да се чисти, но и пълната дезинфекция не е добре, защото изнежва имунната система и предразполага към алергии. В България малко хора биха влезли с обувки при бебе, тук като цяло гостите се събуват.

Пупу, не ми е било проблем да кажа на гостите да си измият ръцете. И не мисля, че има защи да се обиждат. Скед като идват отвън и са опипали половината градски трансоорт например, е съвсем нормално да се измият. В началото няма да давам почти на никой да гушка бебето. Целувките по лицето пък са забранени поне до 2 годишна възраст.

Последна редакция: пт, 27 фев 2015, 11:58 от Red tree

# 579
А и да ви се похваля - тази сутрин докато се радвахме на надупената поза на малкия в леглото, ММ каза, че иска да присъства на раждането, а не да чака отвън. Толкова мило ми стана  Love

Еххх, че милоооо❤️💕❤️
Аз като споменах на милото, че този път искам да е с мен в операционната , той каза, че лекарите ще са ми по- нужни на мен, а не да се грижат за него😂
Ноооо, имам още време да го убедя

# 580
puppii
Те хората не би ли трябвало сами да се сещат за такива работи  newsm78 newsm78 Или само аз така си мисля  newsm78 newsm78
Повярвай ми има много несъобразителни.И аз го мисля този проблем, но като типична майка-орлица ще си казвам да минават през чешмата с едно сапунче преди да пипат бебка.Пък и то ако човек има най-малките хигиенни навици би трябвало да се сети, че влиза от вън и би трябвало да се измие.Или поне аз съм така дои и на гости да съм-тичам да си мия ръцете, иначе имам чувството, че какви ли не гадини има по тях и не мога да пипна нищо.Другото, което ме тормози е целуването на бебето  Twisted Evil е там ще падам трупове, освен по главичката да не са посмяли да я целуват другаде, защото не отговарям.Есента бях свидетел как свеки целуна право в устата едно комшийско дете аз останах така  #Crazy още тогава я предупредих да си избие от главата, че бебка ще я целува така, потресена бях.Едно, че сумати микроби се предават, друго, че тя пуши-на мен ми е неприятно, когато един пушач току-що пушил ми говори камоли за бебето. #2gunfire
Вече взех малко да се стряскам от себе си каква съм станала претенциозна и как вече обмислям да пазя бебка, още преди да се е родила, пък после не искам да знам каква ще съм, но да се спасяват по единично.Това са наши бебета и ще се грижим и ще налагаме правила каквито сметнем за добре  Crossing Arms
Аз лично ММ не искам да е с мен, когато раждам.Тъй като мисля да си е нормално, мисля да му спестя разни гледки, а и той за нищо на света не би се навил да е в родилната зала, дори и при секцио

# 581
Аз като споменах на милото, че този път искам да е с мен в операционната , той каза, че лекарите ще са ми по- нужни на мен, а не да се грижат за него😂
Ноооо, имам още време да го убедя

Аз честно казано не съм го убеждавала, просто многократно съм споменавала пред него и други хора, как той като е до главата ми, се чувствам по-спокойна, и явно това е дало отражение. Wink

Ей сега ММ му казах, че не е зле да проведе разговор с родителите си относно целувките и пипането на малкия. Само крачета, дупе и така... лицето и ръцете са забранена територия и той - ами ние няма ли да си го целуваме?! Rolling Eyes Викам ние сме друга тема, наште, ваште и разни други хора - НЕ! #2gunfire

# 582
  • София
Филип е на 5 и никой не го целува я устата, аз и баща му включително! Ужасно е!
Принципно е добре да предупредите да не се целува по лице, глава, уста, заради херпесна инфекция. В ранна възраст може да е фатална. Вирусът на херпеса се првдава и когато няма изразена раничка. Аз съм малко фрийк на тази тема и много рязко ги следях всички.
http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=4515

# 583
Мария92
Сванах ви мисълта най-накрая ,явно тука вече опираме до възпитанието на външните хора .Мисля ,че аз като съм научена ,че и всички други хора са така.Що за човек трябва да си да целуваш дете така и да го пипаш с мръсни ръце и то новородено .Взех да се плаша какво ме чака като майка  newsm78.Дано да не се стига до там с моите хора ,че ще фърчат глави  #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy

# 584
  • София
Това с калцуните и дезинфектанта и на мен ми се струва малко множко:)
Който идва у нас винаги се събува, повечето ни приятели даже са си донесли чехли и всеки си има свои:) Всеки е длъжен да си измие ръцете.... Пък вече в началото няма да правим големи сбирки, по един, по двама...
Все пак, особено ако успеем да излезем по-рано, това бебче ще се сблъска с доста микроби навън:)

Само ще моля хората да няма щипкане и пипкане и целуване, че като ги знам половината ми приятелки как тръпнат в очакване да "изям бебето"...Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт