Отговори
# 405
  • София
Еми от магазин за БИО храни....имаше всякакви брашна и сигурно ще взема и царевично и от проса по нататък....бе всякакви имаше. В Хит първо търсих, но нямаха макар че и там доста брашна имаше.

Да и аз съм ЗА промените на първа страница.

# 406
  • Точно където трябва
Прочетох ви малко по диагонал.
За крокодилките - имам, но май няма да я ползвам. Спомням си, че единия ортопед, при който я водих, каза " да сте виждали някой да ходи седнал"
Много се притеснявам вече от това хранене/нехранене. Като сте приготвили нещо за обед и бебс откаже какво правите? Питането ми май е повече към кърмещите, че там ми се струва по-голям хаос.Не стига, че ми е доста трудно да измислям разнообразно меню /до колко е необходимо да е разнообразно?/, ами и като откаже...Давам и от няколко дни масло към зеленчук на обед. За следобед просто плод, пасиран или настърган/ябълка/. Но обичайно обеда е отказан и си остава с едното голо кърмене. Имам чувството, че ще се кърмим до 5 години. Не че ми пречи кърменето, но нали трябва и някакви полезности от храните да приема?! Т.е. сме си почти само на кърма.
За пиене на вода -само се лигави с шишето. Обаче! Преди малко, като ви четях и се сетих, че трябва да и дам Дентокинд. Разтварям го в маааалко водичка. И за пореден път се удивявам как, като давам лекарства, отваря широко устичка. Налях 30гр. вода и и ги дадох с лъжичка. А аз от 2 месеца предлагам вода и общо не е изпила 30гр. Да не говорим, че не трябваше нищо да дамам. И да питам за Дентокинд. До кога ги давате? Тя нали се беше разсополивила и разкиселила, ама сега няма нищо. И зъби няма. Та колко да ги давам?

# 407
Ама мойто бебе наистина ме пожали днес - легнахме си заедно в 14:30 и още спи    Shocked
Аз се схванах вече, обаче не смея да мръдна  hahaha
Умрях от глад днес - само солети и домашна лимонада.
Лелее наши приятели във Велинград са трети ден без ток, не ходят на работа и стоят на свещи и си пият само  hahaha. Егати закъснялата зима  #Crazy

# 408
Привет!
Днес бяхме на ДК- наддала е 430 гр. и найййй- после си удвои рожденото тегло  Wink. Обаче колко е наддала?! , като преди да тръгнем я нахраних с 80-100мл пюре и като се върнахме напълни памперса прилично, че от 2-3 дни давам банан и явно ѝ действа затягащо /видях иаз най- после пластелинчета  Mr. Green/.  Сложихме 3тата комбинирана ваксина и синфло-то.
ymemansi педката каза, че и неният син е с паренхимен мост. Като тръгвахме обаче я чух, че изкоментира нещо с ЛЛ за един път годишно ехо и стерилна урина, пред мен обаче нищо не каза  ooooh!

Проходилка аз няма да кажа на 100% , че няма да ползва/ според ортопеда на който имам доверие води до проблеми с колената/ от пружиниращите движения/ и създават навик за ходене на пръсти. Ако се наложи ще взема само ,за да е изправена заради рефлукса. Баткото имаше, но я ползвах само докато се къпя да го сложа в нея в банята, защото нямаше кък да го оставям сам.

elliee аз действам различно всеки път. Забелязала съм, че хапва ако са минали 2 часа след последното кърмене, ако е по- рано не отваря уста. Понеже я кърмя само докато спи става много сложно, понякога ако чакам да минат 2 часа и е започнала да мрънка не яде. Варя зеленчуците- пащърнак, морков, тиква/ без картоф/ на пара , пасирам и си ги слагам в 2 кутии в хладилника а третата е за същия ден/ в нея има и картоф/. Преди да дам затоплям в МВ , отделям съвсем малко в едно контейнерче и смесвам до необх. консистенция с кърма. Ако видя, че хапва викам някой на помощ /баба, батко/ да затопли и останалото колич. пюре и да донесе да смеся с кърма. Не го правя на веднъж, понеже кърмата ми е малко/едва изцеждам за да имам и за пюрето и за кашата следобед / и ми е ценна всяка капка. Blush

Чай или вода пие не повече от 30 мл. на ден/ едва- едва с биберон/ и понякога с лъжичка. Вчера обаче всичко повърна след като изпи 10 кафени къжички чай  Confused
ижинка струва ми се, че ти беше писала за каша на Холе, откъде я купи? Беба нещо поседните дни е по- зле - рефлукса я мъчи/вижда се направо/, венците и те са оточни. Съветите на гастрото аз ги пресявам, не съм съгласна с всичко. Още мисля дали да не я водя при Лазарова този път/ тя подкрепяла кърменето/. Искам да чуя от такъв човек има ли нужда от добавка. Проблема е и как ще я давам, защото може и в пюре и каша да усеща горчивия вкус и да не го яде. За Мастицка пък чух две положителни мнения точно от майки на деца с АБКМ  Crazy ...и така- триумя се при кого да я водя?  Crazy

# 409
  • София
малииии ами ако си с бебе три дена без ток...не знам направо....не е като да имаме печка на дърва и въглища....но пък едва ли в СФ ще се случи толкова дълго...

оправяй се бързо .....като мами нямаме право да боледуваме дълго Stuck Out Tongue

Сега по идея на ymemansi разглеждам в ASDA-та пюренцата и да ви кажа доста са по-изгодни....май като се видя в пари накрая на месеца ще направя поръчка...то ние нали сме на домашно основно, но не е излишно да се позаредя за зор заман и за пътувания. Пюренца 200гр - 12 броя са 6 лири...става дума за Хип, Хайц и някакви други. Хм дори с транспорта смятам, че излизат около лев и петдесет на бурканче. Егати.....

# 410
  • София
Mrs. Petrova, каква е тази домашна лимонада - с лимони и захар ли? Аз знам, че като си с трискане и повръщане не се пият такива неща. Дано скоро се оправиш!

Бебочка е със запек, май трети ден - ака пластелинета, не е като нищо, ама и нищо не е  Joy Къшейчета, не можеш никаква скулптура да направиш с толкова малко.  hahaha Пюре от сини сливи не харесва, май кисело й идва, а аз като го сложа към каша - най ми се връзва към каша от овесени ядки за разхлабване, май няма кой знае какъв ефект. Днес размразих домашна круша, тя си беше една такава кашава, та съвсем се втечни, но си я хапна детето с лъжичката, изсърба си я. Ще видим дали такова ще помогне.

Аз с 2-3 въпроса за захранването:
1. Като се захранваме с месо, всеки ден пореден ли го ядем, както при захранване с 1 вид зеленчук? Защото е месо, май не се ядеше всеки ден, или беше само когато се редуваше със зеленчуково пюре с жълтък  newsm78
2. Като съм захранила с глутен, давала съм вече овес, пшеничена каша, давам коричка хляб и т.н., грисове, мрисове водят ли ми се въведени? А? Че има едни готови пюренца - грис с нам-кво-си, мисля да ги опитаме готови, а после аз да правя вкъщи, или пък в обратен ред, не е важно.
3. Има разни готови пюренца по магазините на най-различни марки, десертни, водят ги от 4ти есец, с разни "млека в канички" на етикетите. Те дали са АМ или кравешки? Зачудих се.

Аз като ви казвам, че трето дете не се гледа като първо и второ, не ми вярвате! Бели петна, неувереност при вземане на прости решения... Какво да ви разправям?

# 411
Ние без ток и един ден ще го закършим, не мога да си представя три! Ужасно е...

За пюренцата и аз бях гледала по английските сайтове, но за малките зеленчукови нямаше чак толкова разлика в цената. Обаче като минем на по-големите май ще е доста по-изгодно да се поръчат. Ще погледна и аз май.

Дребния доста се кефи на пюрето от сливи и май само то го разхлабва. Слагам в кашата и яде доста охотно. По другите въпросо не знам, утре ще питам. Ама къминг, при теб е минало повече време, нормално е да си забравила Simple Smile аз каъто не съм знаела никога нищо давам смело Simple Smile

# 412
  • Точно където трябва
mama irina , то ако яде е ясно и аз добавям. Но ако не иска? Оставате си само на кърмене ли? И така до кога ще я караме  Thinking

# 413
Comubg to life пия нарязани лимони във вода с малко мед. Аз знам, че киселото помага - майка ми като малки с лимонтозу ни лекуваше - от една лъжица се оправяхме. Температурата ми беше 38,8 преди малко  #Crazy Sick

# 414
  • София
Astined, то килимчето готино, само да можеше и господинчото го харесва... задържа се на него точно 10 минути и започва да мрънка, че си иска горе на дивана... Между другото, ако мислиш да поръчваш от гросърито на ASDA, виж и BOOTS - и те имат доста бебешки пюрета. Аз онзи ден натоварих една количка там и за сега отлежава, ще видя кога да я пусна.
Mrs.Petrova, бързо се оправяй от тази гадост  bouquet
mama irina, да, взела съм на Холе каша просо, и пюрета. В Ремедиум има доста от кашите им и някои от пюретата. Мен мъжът ми ме вози до Ремедиум на ул. Гео Милев - там много ми харесва, че има цял отделен етаж само за бебешки продукти. Иначе в Слатина (около кръстовището на ул. Слатинска с ул. Г.Милев) имало някакъв детски магазин, добре зареден с Холе. Това е сайтът им (според него и до нас има техен магазин, ама няма, защото явно сайтът от към контакти не е обновяван отдавна).
Coming 2 life, по 1. - аз първата седмица давах всеки ден месо и после през ден. по 3. - би трябвало да са с преходно мляко (както са кашите), едва ли са с обикновено краве мляко, но най-добре си е да се чете съдържанието с 4 очи. А ти какво пюре от синя слива й даваш, та не й харесва? Аз съм давала 2 марки купено и това е едно от любимите му неща.

# 415
  • София
Добавям 4-ти въпрос, към горните ми: жито. Прияде ми се, варя си го сега и ще си го хапвам ан закуска с мед, орехи, стафиди, дъра-бъра. На бебочка само сварено и пасирано и с плод към него? М? Подходящо ли е? На няколко места в интернет срещнах използването на "жито" в смисъла на "зърно", та се зачудих - нали захранено дете с пшеница е ОК с житото?

# 416
Доколкото знам жито е синоним на пшеница, така че след като е яла пшеница може да си хрупа и жито Simple Smile всъщност аз май не съм виждала пакет с надпис "жито", ами грухана пшеница. Може и да имат разлика, но тя вероятно е в обработката, не в началната суровина.

Мрс. Петрова, лимоните наистина запичат, но не и другите видове цитруси, имай го предвид! Ако можеш директно да хрупаш лимони най-добре. Успех с преборването на болестта, със сигурност е ужасно. И аз бях болна преди две седмици и ми беше много трудно. Завиждах му на мм, че той си страдаше на спокойствие, а аз като се разболях той беше на работа и нямаше как и аз да страдам Simple Smile

# 417
Голямо мълчание днес! Ние се върнахме от дк и резултата е 200 гр и 2 см отгоре. Обаче ни питаха какво яде, защото малко е наддал. Отложихме ваксината за следващата седмица, защото скоро бяхме болни. Казаха, че между втория и третия прием не трябва да има повече от три месеца. Сестрата намери белега от бцж, така че сме ок. Започваме и ние месата през ден, първо пиле, заек, пуйка. След две седмици слагаме по четвърт жълтък в зеленчуковото пюре. Стандартно. Казаха обаче, че жълтъка се смесва с малко пюре, за да може да го изяде, и след това се дава останалото зеленчуково. Глутен - след месец, месец и половина. Тоест тогава ще даваме попара сутрин, което сигурно включва и млечните.

Това от нас засега, хубав ден на всички!

# 418
   Simple SmileЗдравейте и от мен,рядко имам възможност да ви чета,затова й досега не съм писала,надявам се д ме приемете.Все още не сме се захранили,само се кърмим,а вече навършихме 6 м.Научих много полезни неща от вас за което ви благодаря Grinning

Последна редакция: ср, 11 мар 2015, 12:34 от mm2222

# 419
danny_p, на мен не ми се струват толкова малко 200гр., но щом док е казал... Беше споменала, че бебо е почнал пак да си търси шестото хранене. Когато малечка започна да го прави й увеличих количеството на порциона и се нормализираха нещата. Може да опиташ да вдигнеш малко, но ти си знаеш най-добре.  Simple Smile
Малката нещо се спече от ориза, нищо, че го давам с ябълка, а в зеленчуковото пюре задължително присъства и нещо разхлабващо (като тиквичка). Днес ще въведа и круша, ако до два дни няма подобрение ще вкарам и слива.  Laughing
Май fanito01 питаше за чушка, ама не знам дали някой ѝ отговори... Другата седмица (по план  Joy ) трябва да въведа и това. Първоначално мислех да е бяла/жълта и да е на пара като всичко останало. После обаче намирам рецепти само с печена чушка (а имам само червени замразени). Какво да правя? Ако е печена е ясно, че ще е по-вкусна, ама червените да не я алергизират нещо?  newsm78

ММ се смее, че това със захранването е почти като да изкараш едно висше образование.  hahaha
mm2222, добре дошла!

Последна редакция: ср, 11 мар 2015, 13:32 от LiNa07

Общи условия

Активация на акаунт