Отговори
# 675
  • София
Дървените играчки винаги са били скъпа придобивка. Първо са еко, второ - здрави, а и да са поочукани/пообелени, са пак привлекателни. Направо са си вечни и с предаването от дете на дете - мнооого ценни. Дървеният автобус го купих за 40 лв преди близо 6 години, и тогава си беше скъпичък, но са едни от най-умно похарчените пари. №2 игра активно с него 4 години и като го види след някой друг месец, пак ще му се лепне. Далавера ми беше дървеният град за 32 лв, 50 части, невероятно красив. Хубавото е и, че имам много близки познати, които се влияят от избора ми, гледат какви играчки купувам и подаряват подобни.

# 676
Coming 2 life, при нас 1-2 от дежурните гостенчета носят хубави и качествени игри, играчки, книжки. Останалите носят дрешки обикновено. Добре поне, че събирам парите на моята част от рода и купувам аз от тяхно име. Сега директно ще си харесвам неща и ще им давам линкове за поръчка.  
Като ходя по рождени дни масово има едни огромни торби от джъмбо. Неопаковани, просто подаръкът ей така в торбата. Гледам да купя нещо интересно, качествно, дори то да бъде малко поради финансови причини. И винаги гледам да е опаковано интересно. Като опаковките ги правя у дома, имам един шкаф за всякакви материали и винаги изнамирам някоя щуротия да лепна на опаковката. Картичките обикновено са хендмейд от дъщеря ми. То половината чар е в опаковката.

Всички сте на разходка сигурно. Ние ще сме у дома известнов време, че каката вдигна температура през нощта и сега я лекувам.

Дани, все забравям да пиша. Почнах полския милумил  и работата е трагична. Забелязах съвсем случайно, че като не си изядат част от млякото измивам по-трудно шишетата. И какво било- понеже не се разтваря добре сухата част, тя се утаява. И ако децата не изпият всичко, пият по-слаб концентрат, а гъстото мляко го хвърлям. Правя така, както винаги съм правила мляко. Започнах да разбивам доста, но уви не се получава- винаги остава една по-гъста част на дъното. Моля те, обърни внимание при теб как се случват нещата. Освен да го правя, да го оставя 10тина минути да се разтвори евентуално по-добре и тогава да го давам. Но как ще стане това на сутрешното хранене не знам!

Сладкият картоф нали не запича обикновено?

# 677
  • София
Знам ли вече какво запича  newsm78 Шикалката се запече за първи път след въвежданнето на зеления фасул, ама дали от него беше  newsm78 newsm78

Аз съм в чуденка за царевицата. Нямам намерение да слагам царевица в пюретата, защото то ще са едни люспи с пасирането, сигурна съм. Но пък в много от готовите пюренца и каши/кремчета пише, че имат царевично нишесте. Да броя царевичното нишесте за захранване с царивица?  newsm78 newsm78 И това да ми е новото в храната тиези дни?  И да го броя захранване с царевица?  newsm78 newsm78 Или пък да дам пюренце готово, съдържащо царевица, и така да сметна въвеждането на царевица, царевично нишесте и дрън-дрън за отметнато?  newsm78 newsm78 newsm78 newsm78

Егати чесането с тоя пост.

# 678
И ние сме си вкъщи. И вчера цял ден температура, сега май има ама много малко - одеве беше 37.2, сега дремва и пак ще го премеря. Ужас вече, егати ваксината  #2gunfire.
Замислям се дали не е някой зъб  newsm78. На моменти както си стои спокоен и почва да плаче жално. Гледам в устата ама не мога да разбера, има едни леко надигнати, бели чертички  newsm78
Обаче ще трябва да излезнем, че моите мама и тати ще идват и трябва да напазарувам. Мисля до Кауфланд, че има и памперси, не съм стъпвала там от сто години.
Фиона сладкия картоф съм го давала, но не мога да кажа нищо, че нас явно всичко ни запича  hahaha
Хубав кратък уикенд ви пожелавам и да оздравяват всички болни  Hug

# 679
  • София
Mrs.Petrova, да не сте с някой вирус за комплимент? Казвам го, защото ние в 4 от 6 слагания на ваксини сме били до ден след това болни. Да не казвам как сутрин в 2 от случаите, преди ваксина сме се събуждали със съмнение за хрема - хъркащо носле, на ДК доки казва "нищо й няма" и до вечерта сме си с откровена хрема и всичко произтичащо от съотвентия вирус през следващите дни.

# 680
Личната винаги ме пита как е минало след предната ваксина- температура, писъци. Какви са тия писъци и защо всеки път ме пита недоумявам?

Чудя се за картофа дали мога да дам картоф с ориз?

# 681
  • София
Личната винаги ме пита как е минало след предната ваксина- температура, писъци. Какви са тия писъци и защо всеки път ме пита недоумявам?

Чудя се за картофа дали мога да дам картоф с ориз?

За можене, можеш. Но защо не го дадеш с морков, пащърнак, тиквичка. Много сухо иначе.

# 682
Фиона, аз имам опит от ха млякото - същата работа. Стои си на граниулки вътре, но това не е проблем. Обаче гранулките се утаяват ако млякото стои по-дълго време. Затова винаги разбивам допълнително непосредствено преди да дам млякото - така по-тежките части, които са се утаили, се връщат в млякото и ги изпива. Под разбивам имам предвид, че разклащам бутилката енергично с кръгови движения. Но пък, понеже е гъстичко, ще пробваме днес да минем на биберон с по-голяма дупка. Май нещо се дразни, че твърде бавно тече. Иначе аз съм доволна, пие си млякото в повечето случаи, което с аптамила не беше така. Явно му е по-вкусно.

Ние днес сме планирали малко пазар, а после ще засиля дреб със свекърите на разходка и ще чистя вкъщи. У нас е тесничко, така че досега спахме в една стая с малкия. Но в момента правим реорганизация - местим се в хола на дивана, а спалнята ще бъде изцяло бебешка стая. Нямам търпение да наглася всичко както го мисля! Дано и дреб одобри Simple Smile

Дописвам: аз разбивам млякото първоначално, като затворя бутилките с капачките, които имат под бибероните, и тръскам здраво. Обаче става доста пяна. Другият вариант е да се стопли повече водата и да се разбърка с лъжица. После трябва да се охлади малко под студена вода. Ти как разбиваш? Аптамила по принцип много по-лесно се разбива от милумила или ха.

# 683
Мами,сори ако не съм видяла,но от къде може да купя такива цветни дървени играчки(конструктори)за малкия???

# 684
Cimung to life ако е вирус, той е само температурен. Няма хрема, сополи, не киха, не кашля, яде си добре, не е сънлив  newsm78. Иначе нямаше да се чудя от какво е Т. Само мрънка и е крив. Ако има пак като се приберем след малко (че заспа в колата), ще го водя ЛЛ да го види.
А каква жега е навън, най-накрая, ехаааа  Party

# 685
Coming 2 life, като сложа млекце си става редичко. Исках ориз, за да използвам последната оризова каша, която имам. Както и да е, аз вече дадох. За всеки случай съм им запарила сухи круши за следобедна закуска.

Голям успех имах с "десерта"- цял морков, разполовен по дължина. Всеки получи по едно парче и дълго си ги облизваха, даже с усмивка и радостни възгласи.

danny_p, стоплям вода, получава се топла към гореща, добавям млякото, завивам биберона с капачката и започвам да разбивам като в шейкър. Във всички посоки и така докато стигна до стаята, даже и малко пред тях разбивам, защото им се радвам какви ги вършат при вида на млякото. Аптамилът наистина по-лесно се разбиваше, но и немският милумил също. Просто и двете полски млека имат по-едра структура и може би трябва по-дълго време да стоят във вода, за да се разтвори. Немският вариант и на двете беше по-фин като стрия малко между пръстите. Както и да е, на мен най-вече притеснението ми е, че може и да има промяна в състава на млякото и качеството.

gretalinka, ако си прочела моя пост за дървените играчки, едната от подчертаните думи е линк към магазин, за другите съм обяснила в самия пост.

# 686
  • София
desimira, ако още искаш Cosatto Supa, сега е моментът (има един момичешки модел) Peace - и аз моята си я взех на такава цена, с намалението от Хиполенд.[/color]
Благодаря, ще погледна.   bouquet

Ние последно отложихме ваксината заради лека хрема (хъркащ нос). Сега уж няма, ама направо не смея да я водя тази седмица. А ще трябва, че после идва ваканцията на големите и ще ходим в провинцията за Великден. Иска ми се да сме минали ваксината и няколко дни след това поне. Че имам чувството, че и ние няколко дни след ваксина сме болни. Дано този път е изключение.

# 687
Момичета как въведохте глутена - с каша ли? Каква? Предстои ни скоро и понеже следобед хапва кашичка мисля да го въведа както с пюретата 1-2л. първия ден и така до седмица цяла порция, но се чудя- да правя само глутенова каша да опита и додавам  някоя, която яде в момента? Лимец с глутен ли е?  newsm78

# 688
Привет! Много имам да чета, направо си изпуснах темата.
Големите се пооправихме вече, обаче малкия закъса. Пак е с бронхиолит и слава Богу го хванахме веднага, та тоя път да не стане пневмония. Даже и в болница ни пратиха, но от там ни върнаха да се пробваме с домашно лечение, та сега сме си поне у дома. Май вече се повлиява от лечението, дано! Разказахме му играта на това хлапе. Пореден антибиотик приема.
Реших да спра каката от градина поне за 2 месеца, че и без това от Декември насам ходи по една седмица и се разболява и после поне 2 седмици лечение и разбира се малкия не може да излезе от порочния кръг.
Захранването забоксува и днес съвсем спря. Отказа ми да яде категорично, близо беше до повръщане от гадост. Аз докато бях болна не можех да му правя ядене и не му предлагах нищо, та си е няколко дни вече на кърма само. Поне нея не отказва.
Надявам се скоро да се нормализира ритъма и да мога да се включвам отново редовно, липсва ми ежедневната раздумка.
Писна ми от бърсане на сополи (моите и на още двама), даване на лекарства (на всички подред), инхалации (първи, втори, трети...)... Въртя се в омагьосан кръг и не виждам как ще изляза от него. За капак и Роби Уилямс реши да идва точно това лято! Да му се не види!

# 689
 ymemansi и ние сме нещо подобно на вас-за седем месеца бебето изкара пет хреми сега пак е болно този път ми се вижда най-зле.Но аз не мога да спра баткото,че тримата в къщи не се търпи просто.
Надявам се поне до градината имунната му система да е свикнала с всички възможни вируси и поне там да не боледува много..мечтиии.
С какво го лекувате?

Общи условия

Активация на акаунт