88th Academy Awards OSCAR'2015 - да предвидим ли победителите отсега...

• 41 999
  • 748
  •   1
Отговори
# 120
  • в морето до колене
Мисля си напоследък за оскаровите еднодневки, ама няма да захващам тази тема, че тука има много обидчиви. Пък и както се казва, няма как да сме сигурни за тях все още, нали?  Wink
Захвани я - интересна е такава една тема. Аз си признавам, че не съм се замисляла.
Ама с примери от преди поне 30-40-50 години, за които е сигурно, че еднодневки са си останали...  Mr. Green
Щото иначе нали виждаш какво става - току изскочи някой Кийтън, дет' сме го забравили. Или пък Тарантино се хване да извади някой като Джон Траволта от нафталина.  Wink

# 121
Захвани я, ама с примери от преди поне 30-40-50 години, за които е сигурно, че еднодневки са си останали...  Mr. Green
Щото иначе нали виждаш какво става - току изскочи някой Кийтън, дет си го забравила. Или пък Тарантино се хване да извади някой като Джон Траволта от нафталина.  Wink
Хахах, е, не, нямам чак такива познания в киното Simple Smile Но и наистина такива изненади са супер приятни Simple Smile

# 122
не разбрах защо сценаристът на Кодовете след като разказа за желанието си да се самоубива говореше в женски род?!
проверих го, не е транссексуален
Граматическо е това. Не мога много да се обоснова (ще попитам учителка американка и ще се обадя пак), но съм забелязала, че за думата kid слагат ж.р., също ми е направило впечатление и за бебе, или по-скоро зародиш, когато не се знае пола, отново изпозлват ж.р. Не зная дали е граматически правилно, но съм го срещала така. Ship също получава she.

повече от 20 години чета и слушам на английски и такова нещо не съм срещал  newsm78
питах и приятелка преводачка - изключително непривичен израз e

но наистина съществува този вид изказване

http://www.merriam-webster.com/dictionary/she

used as an alternative to he to refer to a person of unspecified gender allow anyone to do whatever she wants

# 123
Мисля си напоследък за оскаровите еднодневки, ама няма да захващам тази тема, че тука има много обидчиви. Пък и както се казва, няма как да сме сигурни за тях все още, нали?  Wink
Захвани я - интересна е такава една тема. Аз си признавам, че не съм се замисляла.

Личните ми наблюдения са, че обикновено при главните роли рядко има недоразумения като Еди, в последните години се сещам само за Хилъри Суонк и Гуинет. С риск да си навлека гнева на групитата бих сложила Матю и донякъде Дюжарден
пп и Бенини

Но при второстепенните често има странни победители един поглед върху 50-те и 60-те е показателен

# 124
  • в морето до колене
На мен винаги като стане дума за "възкръсване" първо ми идва на ум примера с Джон Траволта.

Той е един от най-младите номинанти - само на 23 години е бил в "Треска в събота вечер"...
И след младежките му роли в музикални филми кариерата му тотално тръгва "на юг"  Sunglasses
Докато 17 години след първата му номинация не се случва Тарантино... и това води до втора номинация.

П.П. Дюжарден може да се нарече "еднодневка", но Бенини си е чисто недоразумение...  Laughing
И пак виновен е Харви.  Twisted Evil  Mr. Green
И в двата случая.

Последна редакция: ср, 25 фев 2015, 18:55 от мячик

# 125
Bradley Cooper, по принцип да, но откакто съм тук (уса) го чувам/срещам често. Снощи писах на учителката на детето, да видим тя какво има да каже. Simple Smile)) Но във всеки случай момчето адаптира сценарии и се предполага да е наясно, та едва ли точно той ще говори/пише неправилно.

По принцип не обичам да жаля за недаден оскар или неномирин актьор, ама да, Джейк биде пренебрегнат.
Всяка година се случва така, все нещо минава м/у капките.

# 126

П.П. Дюжарден може да се нарече "еднодневка", но Бенини си е чисто недоразумение...  Laughing
И пак виновен е Харви.  Twisted Evil  Mr. Green
И в двата случя.

Затова разчитам на Харви да изиграе правилно картите за Кейт Бланшет догодина  Peace
Видяхте ли до кого седеше на церемонията  Flutter

# 127
Наградата не се дава, защото играят болни, а защото са ИЗИГРАЛИ болни.  Peace
С риск да се повторя, надали е много лесно здрав човек, с късмет в живота да
изиграе болен човек в най-трудният си момент. От здрав да станеш неизличимо
болен и всички да повярват, че си такъв. Това е част от добрата игра.
А може би физическата част е най-трудна. Доста хора могат да реват, нали?

Не мятам никакви домати, но може да мацна някоя блузка с малко доматен сок  Grinning
Особено за Еди. Приятелят ми също беше за Майкъл, но там той е пристрастен.
Върл фен на Батман... до живот е Grinning

# 128

Личните ми наблюдения са, че обикновено при главните роли рядко има недоразумения като Еди, в последните години се сещам само за Хилъри Суонк и Гуинет. С риск да си навлека гнева на групитата бих сложила Матю и донякъде Дюжарден
пп и Бенини

Но при второстепенните често има странни победители един поглед върху 50-те и 60-те е показателен

Аз ли грешно разбрах или каза, че Хилъри е недоразумение?  newsm78

# 129
и преди съм го казвала Хилъри е най-голямата късметлийка в историята на наградите, за две добри роли, два Оскара. Оттам нататък останалите и роли са пълна плява.

# 130
  • София
И това го казвам с ясното съзнание, че единствената конкуренция за нея в тази категория беше Розамунд Пайк - всичко останало беше плява. (ЕТА - това го махам, защото се усетих, че с Марион случаят не е точно такъв. Но от следващото изречение не се отказвам. Това го мисля и за главните и за второстепенните роли...) Просто слаба година откъм женски роли

+1 на цялото ти мнение.

Джейк Гиленгол трябваше да има номинация, оскарът трябваше да го дадат на Майкъл Кийтън, който е уникален от началото до края в една много сложна и многопластова роля, а женския оскар трябваше да го дадат на Розамунд Пайк. Аз лично никога не съм адмирирал оскарите по заслуги.

# 131
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Хайде сега и Макконъхи бил недоразумение Laughing.

Джулиан си заслужи Оскара тази година. Вярно, че с друга роля, но все пак Mr. Green. И да, изигра болна, при това добре. По-добре, отколкото останалите в категорията изиграха здрави, а това е важното в крайна сметка, нали? Единствена конкуренция имаше в лицето на Котияр, чиято роля беше също доволно подпомогната от сценарни фактори и е от тези, които са награден материал по дифолт- също болна (депресирана), отрудена, измъчена женица. Да напомням ли за каква роля получи Оскар Джулия Робъртс?

Джейк можеше да е номиниран, яд ме е и мен за него. Но за него се пропищя и тук, и по преси разни чуждоземни, а кой плака за Макавой миналата година?

Назад се чу и как се говорело из американската преса колко жадни за награди били британците. Нека погледнем в последните 5 години:
прио мъжете трима победители; при жените една; и при поддържащите двама за мъжете.
Голяма суша ги е налегнала, видно е Laughing

Аз лично никога не съм адмирирал оскарите по заслуги.
Личи си, ти ги раздаваш по харесване Wink

# 132
и преди съм го казвала Хилъри е най-голямата късметлийка в историята на наградите, за две добри роли, два Оскара. Оттам нататък останалите и роли са пълна плява.

2, 2... заслужени са. Какво сега? Да дават Оскар само на тези с дълги и успешни кариери ли?
Трябва да имаш 5 добри филма, иначе не ти дават Оскар...  Mr. Green Що за глупости?
Оскарите зависят от годината и от конкретната роля тази година. Ако е слаба година, слаби
Оскари. Силна година, силни роли и много разочаровани, защото не могат да наградят всички.
Давам ясен пример с актрисата, която играе в "Звукът на музиката". С това е известна. С една
роля. Но всички я обичат и уважават.

# 133
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Джули Андрюс е много повече от една емблематична роля.

# 134
Джули Андрюс е също Мери Попинс!

Общи условия

Активация на акаунт