88th Academy Awards OSCAR'2015 - да предвидим ли победителите отсега...

• 41 993
  • 748
  •   1
Отговори
# 90
  • срещу двата комина :)))
Аз може би съм единствената, която не е завладяна от Boyhood.
Свалям шапка на проекта - сниман 12 години с един и същ каст,
оригинална идея, добро изпълнение.
Но като история е ужасно обикновен... Дори на моменти ми беше скучен...
Но това е мое мнение. Мисля, че трябваше да спечели за режисура.

ооо, аз също съм далеч от завладяна  Joy

# 91
  • В Космоса
Не си единствена. Скучен ми беше и на мен. Само заради Итън и Патриша го издържах до края, че ги обичам. Heart Eyes

# 92
  • Живее на Луната
Въпрос на вкус - аз харесватм такива филми - "обикновени", които те карат да се замислиш за разни неща. По тази причина съм голям фен на Уди Алън  Mr. Green

# 93
Въпрос на вкус - аз харесватм такива филми - "обикновени", които те карат да се замислиш за разни неща. По тази причина съм голям фен на Уди Алън  Mr. Green

Уди има много по-различен стил от това.
Този филм нямаше нищо от чарът на Уди Алън.

# 94
  • Живее на Луната
Не ги сравнявам, просто казвам че харесвам такива филми с много говорене и малко действие  Peace

# 95
  • В Космоса
И аз обичам "обикновени", с много говорене и малко действие  и на Уди също му ги харесвам, но този точно не ми допадна. Филмът с Марион си беше съвсем  тривиален, но страшно много ми хареса.

# 96
И аз съм по личностните драми.
Примерно "Игра на кодове" ми хареса не толкова, заради
историческата част, колкото заради личната драма на героя.
Наистина трогва.
Оф топик: Не знам дали сте гледали "Истерия", но там има
нещо, което прави впечатление. Тук се казва, че много
мъже са "лекувани" от хомосексуализъм или дори вкарвани в
затвора. А в "Истерия" се казва, че преди "болестта" истерия е
водела до крайни мерки - оперативно премахване на матката...
Какви чудеса са се случвали от незнание...  Sad Rolling Eyes

# 97
На мен ми хареса Boyhood.

# 98
Аз може би съм единствената, която не е завладяна от Boyhood.
Свалям шапка на проекта - сниман 12 години с един и същ каст,
оригинална идея, добро изпълнение.
Но като история е ужасно обикновен... Дори на моменти ми беше скучен...
Но това е мое мнение. Мисля, че трябваше да спечели за режисура.
Точно това мисля и аз за Boyhood. Но може би трябва да имаш определена нагласа, за да те накара да се замислиш. В момента не мога да го възприема, ще пробвам пак след време.

Не мисля точно, че трябваше да спечели за режисура, но го очаквах. И в прогнозите го отбелязах.

# 99
За някои филми (както и за книги) си има подходящо време, нагласа, настроение. Мисля, че Boyhood  спада точно в тази категория. На мен ми хареса изобщо идеята за направата на такъв 12 годишен филм, но със сигурност ще го гледам поне още веднъж защото сега не мога да кажа дали ми е харесал или не.

# 100
не разбрах защо сценаристът на Кодовете след като разказа за желанието си да се самоубива говореше в женски род?!
проверих го, не е транссексуален
Граматическо е това. Не мога много да се обоснова (ще попитам учителка американка и ще се обадя пак), но съм забелязала, че за думата kid слагат ж.р., също ми е направило впечатление и за бебе, или по-скоро зародиш, когато не се знае пола, отново изпозлват ж.р. Не зная дали е граматически правилно, но съм го срещала така. Ship също получава she.

Последна редакция: ср, 25 фев 2015, 05:43 от ТинаХрис

# 101
  • Ænima/Albuquerque
Аз пък нося новини около Снайперът. Сигурна съм, че този филм, малко или много, е повлиял на присъдата.

Texas man convicted of killing 'American Sniper' Chris Kyle

A Texas man was convicted Tuesday of killing the US Navy Seal whose story inspired blockbuster movie "American Sniper," according to court proceedings broadcast nationally.

Eddie Ray Routh, 27, was immediately sentenced to life in prison without the possibility of parole for the killings of famed sniper Chris Kyle and his friend Chad Littlefield at a Texas shooting range in February 2013.

Последна редакция: ср, 25 фев 2015, 05:54 от Sarcasm™

# 102
Доста се шуми около Еди. Стената ми е пълна със снимки и новини около завръщането
му в Лондон. Жалко, че има и много негативни коментари. Дори на реакцията му, която
според мен беше много сладка и чиста. Казват, че това доказвало колко отчаяни били
англичаните за награди...  Shocked Много злоба има, както винаги.
Не може всички да са доволни.  Whistling

# 103
  • с трима мъже :)
И аз обичам "обикновени", с много говорене и малко действие  и на Уди също му ги харесвам, но този точно не ми допадна. Филмът с Марион си беше съвсем  тривиален, но страшно много ми хареса.

+1

И към още много мнения се допълвам, например това, че Бойхууд иска време да го осмислиш.
СТранно, но ние с ММ не знаехме, че филмът е сниман 12 г. И всяка вечер гледахме по малко, в продължение на няколко дни. Все късно, заспиваме. И една вечер ми прави впечатление, че децата във филма растат, а Патриша остарява. И ми минава мисълта, че филмът е сниман през години. Проверих и се оказа вярно  Peace
До този момент, обаче, не знаехме и го гледахме спокойно. Много спокойно, вечер, на тишина. И някак си успяхме да се насладим на цялото действие на филма, да го осмислим, да го разберем. Много ми хареса.  Peace По същия начин, по който ми допадна и Два дни, една нощ

И в този ред на мисли: хареса ми и Ида

# 104
  • Пловдив
Доста се шуми около Еди. Стената ми е пълна със снимки и новини около завръщането
му в Лондон. Жалко, че има и много негативни коментари. Дори на реакцията му, която
според мен беше много сладка и чиста. Казват, че това доказвало колко отчаяни били
англичаните за награди...  Shocked Много злоба има, както винаги.
Не може всички да са доволни.  Whistling

Страшно се зарадвах, че Еди спечели Crazy Просто нямаше конкуренция сред номинираните. Аз също прочетох негативен коментар защо бил спечелил той, а не Майкъл Кийтън, и то в български сайт, и след това реших, че няма смисъл да чета други отзиви. Стана ми много тъпо, защото явно публиката е отвикнала да гледа истински качествени филми, които те карат да мислиш и чувстваш и оставят следа у теб, а не на втория ден след гледането на филма да не помниш вече за какво става дума (не искам да обиждам никого, изказвам лично мнение, затова се извинявам предварително, ако някой се почувства засегнат от мнението ми). За мен също реакцията му беше неподправена, а още по-хубава беше при спечелването на наградата БАФТА - ръцете му трепереха много видимо, не знам как успя да върже такава хубава реч.

Общи условия

Активация на акаунт