88th Academy Awards OSCAR'2015 - да предвидим ли победителите отсега...

• 41 826
  • 748
  •   1
Отговори
# 225
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Чакаме The Revenant, мисля че там ще цели оскара, а дано  Praynig
Играе с Харди там, според мен цел трябва да му е да не бъде отново засенчен от второстепенен образ.

# 226
  • Живее на Луната
Чакаме The Revenant, мисля че там ще цели оскара, а дано  Praynig
Играе с Харди там, според мен цел трябва да му е да не бъде отново засенчен от второстепенен образ.

Съмнявам се, знам че ти харесваш Харди, но Лео няма кой да го засенчи, човека има 4 номинации за актьорска игра. Когато и да му дадат Оскара, все ще си го е заслужил!
Те са играли двамата в Инсепшън, но не мога да се сетя Харди кой играеше там  newsm78

# 227
Да, точно в Инсепшън Лео бледнееше не само пред Харди. И с това
но Лео няма кой да го засенчи
не съм съгласна, но тази година минахме без леовите спорове, та не мисля да ги започвам сега Laughing

# 228
  • София
Лео лично за мен  е брилянтен актьор , с ужасно пламенна игра, и в никой филм не съм виждала някой да го засенчва  Simple Smile Лично , подчертавам лично  Laughing за мен точно пък Харди му е най-малкият проблем  Peace

# 229
  • В Космоса
Ооо, за Харди имам съмнения, че ще го догони в един момент. Лео е брилянтен, но всеки се изчерпва и ми се струва, че натам е тръгнал. Не може да си на върха безкрайно дълго.

# 230
Филмът се снима в момента и някъде бях чела, че ще се постараят до Коледа да е готов, та ще имаме възможност да видим скоро. Дотогава смисъл от надпиране няма никакъв.

# 231
Айде сега, Джой, Drive ще ми даваш за пример...
Защо, някаква свещена крава ли е?
Просто е неподходящ пример. Надявам се, скоро ще пиша за Drive, но и сега мога да кажа, че за мен това не е екшън, а нещо като градски уестърн. Махни колите, сложи коне - уестърн по учебник. Напомни ми на "Имало едно време на Запад", сега ще се смееш. Не толкова по режисура, колкото по мотиви и сюжет, и цялостното впечатление, което остави у мен. Много съвременен, модерен и интересно заснет, но и "Имало едно време на Запад" е бил такъв за времето си, а днес е класика и еталон. Отстрани всичко от повърхността и в сърцето на Drive остава една архетипна история за няколко мига щастие, смачкани от престъпния свят и опръскани с кръв.
*спойлер за Drive*
Скрит текст:
Като уестърн предполага клиширани образи. Раян не отмъщава за нещо от миналото си, а за героинята на Кери и детето и. Тази героиня трябва да е момиче, което да те подтикне да отмъщаваш за него. Затова е било много подходящо да поканят Кери. Тя изобщо няма вид на майка, а изглежда като по-голяма сестра на това момченце. Мила, сладка, плаха, с големи тъжни очи, съвършено пасивна. Няколко случайни срещи в коридора, един приятен следобед с нея и детето, и после Раян преобръща света, когато това е застрашено.
Кери е отличен избор за тази роля, която уж не предполага достигане на актьорски висоти, но пък и не всеки може да я изиграе. Дженифър Лоурънс не може. Марион Котияр би могла. Не е трудно да се намери заместител на Кери в Drive, но е добре, че са избрали нея.

И Раян е клише, но за него ще пиша друг път, защото се чудя дали нещо не ми убягва. Но помниш ли как премяташе клечка за зъби в устата?  Laughing

Още за Кери  Twisted Evil : в Never let me go направи много силна и интересна роля. Не можеш да я обвиниш в липса на емоция там. Само една сцена за пример: как погледна Томи когато той я покани да идат на разходка. Колко неща се четат в погледа и. Героинята и в този филм не можеше да говори за чувствата си твърде дълго време и единственият начин да ги изрази беше чрез погледа. Мисля, че Кери го постигна.
За мен и другите и роли я представят като добра драматична актриса. Само не и ролите, които изискват от нея да бъде клише.
А актриса с такова лице и такава фигура е донякъде ограничена. Няма как да е хамелеон, няма как да изиграе всичко. Сигурна съм например, че не може да изиграе комедийна роля. Самата тя осъзнава тези неща и е казвала, че иска да излезе от историческите драми. Много умно си гради кариерата, на толкова ранен етап вече е направила куп интересни роли в добри и много различни филми.

Последна редакция: чт, 26 фев 2015, 12:15 от Songes

# 232
  • Бургас / София
Гледах, Теорията много по добър и достоен филм от Бърдмен .

# 233
След като споменахте Кери, очаквам номинации за нея през новия награден сезон за този филм http://www.imdb.com/title/tt3077214/fullcredits?=tt_cl_sm#cast  Flutter

И аз не помня Харди в Inception, освен Лео, помня цъкльо, помня ДГЛ и Кен и Елънчето, но не и Харди, сигурно ролята му е била повече от ключова Laughing

Последна редакция: чт, 26 фев 2015, 12:44 от Бумър

# 234
  • Ænima/Albuquerque
Харди беше comic relief-а във филма, заедно с На Гости На Третата Планета. Имаха си закачка.  Mr. Green

# 235
  • София

Още за Кери  Twisted Evil : в Never let me go направи много силна и интересна роля. Не можеш да я обвиниш в липса на емоция там. Само една сцена за пример: как погледна Томи когато той я покани да идат на разходка. Колко неща се четат в погледа и. Героинята и в този филм не можеше да говори за чувствата си твърде дълго време и единственият начин да ги изрази беше чрез погледа. Мисля, че Кери го постигна.

На мен мнението ми за Кери се промени именно след този филм. Толкова добре си я спомням, толкова ясно я чувам все още докато "разказва" действието и във финалните кадри. Останалите изобщо не ги помня ясно, но я помня нея.

Някой беше питал за Кери като Дейзи. Ами тя Дейзи всъщност е толкова глупава и повърхностна жена, та не знам кое по-добре би я "описало" от празен поглед измежду орхидеи. Много хубав момент и "символ" на нейната вятърничевост са белите завеси, които се веят около нея в началото, когато я показват. Тя постигна това, което иска и биде наказана.

Харди ми е любим, обаче специално гледах Inception заради него и пак не помня в какво точно се състоеше ролята му. Помня Томи от Третата планета по-ясно. Изобщо не искам Харди да се включва в оскарова надпревара. Не защото не е добър, а защото той е Бронсън, той е изпадняка от The Take и не искам лустрото на Холивуд да го замазва. Като Бейн (ах, любов) е абсолютно достатъчен на Холивуд. Но и Бейн е една не съвсем холивудска роля.

# 236
  • Once there was a Hushpuppy...
Ехх, бе като заговорите за тоя Харди така ми става едно мило...та, драго. Няма начин, ще ме изтърпите да припадна поне два-три пъти Heart Eyes smile3544
Свалила съм си Бронсън, защото не го гледах. Тия дни ще се поправя Peace

А, в Inception доколкото си спомням играеше някакъв мошеник Том Харди.

Много ще ми е интересен филм с него и Лео Wink

# 237
Ваня, точно това казах и аз. Дейзи е точно такава, така че добре се справи с ролята.

Относно Лео, сълзи ще лея да знаете.  Grinning
За мен той подбира много добре ролите си. Като цяло преди не ми беше
симпатичен изобщо. Но сега ми е един от любимците. Според мен израстна
не само на години, но и отлежа като актьор. Харесвам го много и съм "за"
Оскара му. Мисля, че е въпрос на време.  Wink

Видях нещо за "На гости на третата планета"? Това някаква закачка с
Джоузеф Гордън Левит ли е? Друго слабо място...  Confused

# 238
Но най-вече е Айвън Лок!!

# 239

Общи условия

Активация на акаунт