88th Academy Awards OSCAR'2015 - да предвидим ли победителите отсега...

• 42 743
  • 748
  •   1
Отговори
# 450
Залаганията за актьорските Оскари са отделили лидери и подгласници на този етап.
Ще бъде интересно дали както всички последни години, наградите ще отидат при очакваните заподозрени.

При жените - води Бри, след нея е Кейт, като няколко букмейкъра дори са спрели да приемат залози за Бри, в момента е фаворит, малко след тях е Сайорсе, ще е интересно колко гласове ще вземе тя от предните две и дали няма Харви да го използва

При мъжете - води Лео, плътно след него е Фаса, също като при жените на някои места не приемат залози за Лео, останалите са назад

Поддържаща женска - фаворитка Руни, за нея залозите почти не носят печалба, след нея са Викандер, по назад са Уинслет и Дженифър Джейсън Лий.

Поддържаща мъжка - в момента тук е най-неясно с много близки шансове са Сталоун!, Майкъл Кийтън, Идрис Елба и Марк Риланс?, с незначителна преднина за последния

# 451
  • Ænima/Albuquerque
Стийв Джобсовия филм ще влезе изобщо в наградите? Шокирана съм.  Mr. Green

# 452
  • в морето до колене
Че що? Аз сценария го харесах. Мисля, че има шанс да се намърда м/у адаптираните.

Иначе и аз мисля, че една номинация на Фаса баш за тази роля ще е едно грАнде недоразумение / на Кейт тем паче! ... Нооо какво да ги правим академиците - толкоз им е акълът.  ooooh!

# 453
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Не знам за "Джобс", понеже още не съм го гледала, но Леонардо няма място при номинираните с оглед конкуренцията. Във фейсбук правилно определиха, че ролята му е за награда "Страх"/"Сървайвър", но не и за нещо повече.

От "Карол" също не мисля, че трябва да има номинирани въпреки няколкото добри момента на Мара. Също като Лео по-горе, с всички тези статично застинали кадри се убива усещането за актьорска игра и остава такова за фотография.

И въпросът е- къде са номинациите за момченцето от "Стая"?

# 454
  • в морето до колене
Ето ги номинациите (и наградите) на момченцето от "Стая" - до момента. Предполагам, че няма да останат само тези.
Предполагам също така, че не сте обърнали внимание на номинацията му от актьорската гилдия (както и на Бри), защото тогава още не бяхте гледали филма.
Иначе самият филм (и Бри, и момченцето) са в полезрението още откакто филмът спечели голямата награда на фестивала в Торонто.

Последна редакция: ср, 23 дек 2015, 13:51 от мячик

# 455
  • Ænima/Albuquerque
Иначе и аз мисля, че една номинация на Фаса баш за тази роля ще е едно грАнде недоразумение

Сценария - добре, ма Фаса що? Не показа нищо особено в тая роля.

Къде, наистина?  Tired

# 456
  • София
Лео Лео Лео  Party bowuu
Май, май най-накрая ще го огрее, уфф. А и нещо не виждам много силна конкуренция. Миналата година бе феноменална като ниво на номинираните в категорията главна мъжка роля, така че моя любимец Лео по-добър шанс никога не е имал.
Още не съм гледал филма, никога не бих го гледал на компа. Чакам си премиерата в края на януари.

# 457
Май верно ше взема да му дадат на Лео... както винаги сме спекулирали тук, ще получи за някоя луда роля. В случая, трябваше мечка да го изнасили (почти). На всичко са готови за награда, ей.

# 458
  • Ænima/Albuquerque
Не мога да разбера цялата тая очевидна глупост с "изнасилването".

# 459
Лео Лео Лео  Party bowuu
Май, май най-накрая ще го огрее, уфф. А и нещо не виждам много силна конкуренция. Миналата година бе феноменална като ниво на номинираните в категорията главна мъжка роля, така че моя любимец Лео по-добър шанс никога не е имал.
Още не съм гледал филма, никога не бих го гледал на компа. Чакам си премиерата в края на януари.
Това защото не си гледал филма. От видяните кандидати за главна мъжка роля до момента с ръка на сърцето казвам, че ролята на Лео е най-невпечатляваща (всъщност е адски впечатляваща, но на чисто физическо ниво, и дотам). Много лоша шега му играят и статичните кадри, също като на Бланшет в "Карол"- с такава камера хич не им е нужно да играят, просто трябва да са в кадър.

Лично аз си подреждам така имената при мъжете, спрямо това мен колко са ме впечатлили:
Джейкъб Трембли- Оскар за него, моля!
Майкъл Кейн
Джонката
Джейк в Southpaw, другият му филм не съм гледала
Леонардо
Харди в "Легенда", но само половината на Реджи (ако я нямаше половината на Роналд, щях да го сложа веднага след Джони)
Матиас в "Далече от безумната тълпа"

Том Ханкс не ме впечатли снощи, а Райлънс предполагам отива при второстепенните.

Довечера ще гледам "Датчанката" и ще разположа нейде и Едито Laughing

# 460
  • Ænima/Albuquerque
Джейкъб Трембли- Оскар за него, моля!

Силно се надявам да не го пльоснат в поддържащата категория, истински жалко ще е. Ако изобщо се докопае до номинация, разбира се.  Tired

Едвам я дочаках тази Датчанка, дано не се разочаровам сега.

# 461
О, точно при поддържащите ще отиде, предполагам.

"Момичето" Тина го е гледала вече. Не го оплю мощно, та надали е пълно разочарование Mr. Green.

# 462
  • Ænima/Albuquerque
О, точно при поддържащите ще отиде, предполагам.

Ама не трябва така. Хлапето изнесе целия филм на крехките си къдрици.  Crossing Arms

# 463
Повторих тази вечер "Датското момиче" (много отдавна не ми се е случвало да поискам да гледам повторно филм в толкова кратък период от време) и съм вече абсолютно убедена, че превъплъщението на Еди Ръдмейн е най-финото, нюансирано и чувствено актьорско изпълнение на тази година. Миналата година по точно същия начин ме беше впечатлил и Къмбърбач- с роля без големи фанфари, в която всичко се казва с миниатюрни жестове и още по-дискретни мимики, с поглед и потрепване на деликатна горна устна. Честно казано, леко съжалявам, че Еди е настоящият носител на Оскар, понеже това прави шансовете му да се окичи с много по-заслужена награда тази година точно нулеви.

# 464
Датското момиче е безумно красиво заснет... но аз имам проблем с рижата мома, която ми разваляше пейзажа постоянно. За феновете на Еди, удоволствието ще е пълно. Останалите герои са прекрасни. Не ме жегна много драмата като цяло, защото емпатията се задейства тромаво. Сигурно ми е прекалено "далечна" драмата на Лили, ако ме разбирате какво искам да кажа, без да изглеждам като студена риба.

Общи условия

Активация на акаунт