Баба Марта се задава, здрави бебчета през ЮНИ обещава! - тема 9

• 31 286
  • 703
  •   1
Отговори
# 105
# 106
  • Варна
А какво е биофизичен профил?  newsm78
Аха, отговорих си Simple Smile

И да се похваля, че си взех парочистачка и великото чистене започна.

Последна редакция: чт, 26 фев 2015, 15:19 от Emily_D

# 107
Здравейте момичета! 😊
Тъкмо и аз това щях да попитам? newsm78
Комарник имам и го ползвах много първото лято,следващото по-рядко,ако сме навън и стане време за сън,най-вече заради мухи,оси и т.н. Не мисля че запарва,той е като тюл.
Венците ми кървят рядко,първия път през цялата бременност.
Правихме очистителна молитва на 40-тия ден,само аз,бебе и таткото. Погача не съм правила,не зная дали и сега ще правя.
Усмихнат ден!   bouquet

# 108
  • athina
До колкото си го обяснявам аз това е нещо като ходене за тонове в България.На мен ми обясни,че се ходи при специалист занимаващ се само с това-както бях писала по-рано имат си специалист за всичко,дори преди малко слушах по телевизора че има специалист ФМ за едно бебе в корема и специалист ФМ за близнаци и повече бебета в корема.Та отиваш на този специалист той те връзва с някакви колани с които следят тонове,движения,приток на кръв от майката към бебето и разни такива медицински чудеса в рамките на 1час и ти казват как се чувства бебето дали му е добре или вече се "мъчи"защото му е тясно или плацентата вече не го изхранва и т.н.-това ми обясниха когато попитах.Дали ще го направя в България не знам-когато се прибера и си избера лекар ще разбера какво се практикува в 9-ти месец.Раждалите мамчета-споделете вашият опит.

# 109
Комарниците са много полезно нещо. Имам 2 по 4.50 лв от ДМа. Единият за травел кошарата, другият за количката. В ДМ имаше и шалтета за зимен кош с УВ покритие, които не овхващат напълно коша, захващат се за гюрука и дръжките. Със сигурност са по-удобни от пелена и по-сигурни. Май бяха ок 10лв. Мисля да купя. Не си спомням някой да ми се е завирал в количката. Явно си гледам лошо и ги пропъждам     Mr. Green

# 110
  • Helsinki / Sofia
Jana Ina,   202uu

Аз твърдо съм си решила, че докато е малко бебето не искам нито да ми го гледат като се разхождаме навън, нито да ми го гушкат, лигавят и прочие. По този повод съм си купила вече две покривала за количката, така че хем да не го пече слънце, хем да не го гледат и да не се врат разни любопитни Гани.

За молитвата на 40-тия ден чух наскоро покрай моя приятелка, която роди декември и тя прави такова нещо. Сега като знам, ще го направя.

Относно погачата, аз също знам, че момичетата, които чупят погачата и момичето, което държи кърпата под нея, трябва да са неомъжени и с двама живи родители. Въпросът е, че в днешно време има много неомъжени момичета, които обаче живеят на семейни начала и вече имат деца. Та не знам те квалифицират ли се или не Simple Smile От друга страна, на моята възраст като цяло трудно ще намеря приятелки, които хем да не са омъжени, хем и двамата им родители да са живи. Та ми е малко казус. Това с разчупването на питата от свекървата за сефте го чувам. Но пък не искам тя да ми я чупи. Може да е смешно, ама се притеснявам да не ни урочаса. Даже се надявам за погачата да не е в БГ Simple Smile

А относно кръщането, ми се иска да го направя колкото се може по-бързо. Ще видим какво ще се получи. Трябва и таткото да е в БГ, отделно трябва да си избера кръстник/кръстница. Ще видим. Има време Simple Smile

# 111
  • на пясъка при черупките от миди
За погачата явно има различни методики, а и с времето предполагам, че се променят. На погачата, на която аз бях я чупи кръстницата  Peace

# 112
  • Варна
Само аз ли не искам да кръщавам? За питки и други поверия се чудя, но сигурно и тях ще откажа... не ми се нравят много. Както и не ми харесва всякакви близки, познати и непознати да гушкат, глезят и лигавят бебето  Crossing Arms 
Отстрани сигурно звуча като някой социопат, но помня колко много ме гушкаха и щипеха, като малка, разни баби... и още ми е неприятно като си помисля  ooooh!

# 113
И аз няма.
Дъщеря ми не е кръстена, Не смятам за редно аз да ѝ натрапвам вярата. Тя може да се увлече по будизма, примерно, а и ако пожелае да е християнка, искам това да е нейният избор и той да е осъзнат. По същия начин ще процедирам и за бебето.
Погача не сме правили, макар да не излизахме по разходки преди 40 ден.

# 114
Ами аз кръстих баткото мин година, не съм го правила като малък - искаше ми се да има някакъв спомен сякаш

Всичко мина ок на зъболекаря, имам малко зъбен камък / а по принцип не правя/, но ще го изчистим друг ден, иначе пломбата мина, бебка не се шашкаше от машинките, което е добре

не знаех, че дм има покривала и комарници, ще видя там

днес я ударих през просото - едно слънце е пекнало тук, и аз се поразходих на обяд, и сега ми излиза душата от работа

за гнезденето и мен започва да ме обзема, а по принцип не съм от най подредените хора на света, и като имам енергия все искам нещо да оправя или изчистя

да ви попитам - чантата за количката задължително ли трябва да е една марка с количката?

# 115
http://vitania.bg/bg/news/zdravni-saveti/kak-da-se-preborim-sreshtu-striite- ето какво открих....може и да подейства....мисля да го пробвам но след като живот и здраве мине всичко юни месец  Laughing Thinking

# 116
Emily_D,  не си само ти, и ние няма Simple Smile Причини като при Шушулчето, плюс това, че самата аз, както и таткото не сме вярващи.

Иначе аз не се притеснявам толкова да гледат бебето, не вярвам в лоши погледи и т.н. Разбира се, твърдо съм против да го пипат, не е за вярване но някои хора си го позволяват  #2gunfire Но, така или иначе ще е лято, така че ще е хубаво да има метнато нещо отгоре, за да не влиза вътре слънце. Също така, не ме е притеснявало близки хора (родителите ми, бабите ми, родителите на мъжа ми, брат ми) да я гушкат като съвсем мъничка. Знам, че някой мами не понасят никой, освен таткото да се докосва до бебето Simple Smile

# 117
Здравейте,момичета днес др.ми каза че имам гъби и ми изписа полижинакс,но в листовката пише да не се използва по време на бременност newsm78 и сега не зная какво да правя.За количките,аз съм харесала на кангаро http://www.hippoland.net/catalog/product/view/id/71385/s/cangaro … tegory/123456789/

# 118
GERINCETOVV до колкото знам на всички оволи пише че не се препоръчват при бременност и на моите пише така....аз ползван в момента Гино Певарил и аз съм с гъби.... Shocked

# 119
И аз няма да кръщавам. Не съм кръстена, църковен брак нямаме... Някой ден ако иска ще го направи.

Погача правих, но аз не спазвам всички традиции, просто ми харесва идеята да се съберат жени и да хапват сладичко. Но това до 40-я ден в къщи не съм го спазвала. Излизахме си, може би 2 седмици след раждането. И малко по-рано бих, но се случиха едни непрестанни майски дъждове.

Не си спомням някога някой да ми се е врял в количката, а около нас има доста баби. Щях да запомня, а нямаше и да позволя Laughing Като цяло никога не посягам към чуждо бебе, дори на най близки. Ако ме подканят мога да го гушна. Когато ни идват на гости и примерно си събличат връхните дрехи, питам искат ли да го взема за малко, без да протягам ръце. Ако ми го дадат взимам, ако не, не настоявам. Това си е лично за всеки.

Днес се замислих, колко време е удачно според вас да не ходи малката на градина след раждането на бебето. Може да е глупаво, но за първи път се замислих, че не искам да ходи, защото ще прави контакти с много хора. Ама тя ще е тръгнала на градина месец и половина примерно по рано. Дали няма да развалим адаптацията с дългото и отсъствие? Примерно 2 седмици ОК ли е?

Общи условия

Активация на акаунт