Баба Марта се задава, здрави бебчета през ЮНИ обещава! - тема 9

• 31 287
  • 703
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте юнски коремчета  Grinning Няколко дена ви изтървах и вие сте писали,та писали,че чак и нова тема има и дори на 8-ма страница сте стигнали  Shocked Shocked Shocked
Ellle темата е страхотна както винаги,благодаря за старанието  Hug
Та ще се опитам да се включа долу горе по обсъжданите теми (е,тези които си спомням де  Rolling Eyes ):
Микровълнова и аз от около 2-3 години нямам.Понякога си мисля дали да не си купя,ама бързо се саморазубеждавам и си казвам,за какво ми е като си имам конвекторна фурна и керамични котлони,да си вземам тази не толкова здравословна МВ  Confused Е,вярно е,че малко повече време отнема претоплянето,ама не е болка за умиране,мога и без нея  Wink
От тук следва,че няма как да си взема стерилизатор за МВ,защото нямам такава,а ще се наложи да е електрически,но като ви слушам съвсем спокойно стерилизирането може да се извършва и чрез обикновенно изваряване,както са правили някой от вас,а някой и дори не са го правили постоянно,та се чудя има ли смисъл изобщо да си купувам такъв  newsm78 Мамите с повече опит нека да посъветват  Confused
Същото долу горе важи и за уреда за затопляне на храната след като може спокойно да се затопли шише или бурканче,като се постави в съд със загрята вода,е предполагам,че процеса ще е малко по бавен,ама струва ли си изобщо да се взема такъв  newsm78 Нека и тук мамите с повече опит да кажат,ама така като ви чета ми се струва,че не са вещи от първа необходимост,но аз съм с първо бебче и просто си расъждавам над разискваните теми  Whistling
Относно помпата за кърма все още съм в чуденка да взема или да не взема  newsm78 Много ми се иска кърменето да ми се получи и да не се налага,а и ми се струва голяма хамалогия това с цеденето,замразяване,размразяване,стерилизиране,темпериране,но нищо не се знае все пак,но определено ще си взема по обикновенна помпа нещо среден клас,че 200-300лв. за електрическа ми се струват доста парички  #Crazy
Що се отнася до даването на водичка на бебето,смятам,че няма да навреди,ако след нахранване,но подчертавам след нахранване,му се предложи,а то ако не иска просто няма да пие и аз няма да го насилвам,само ще му предложа възможност за избор Wink Иначе аз също преди бременността не съм била особенна почитателка на водата и повече от около 1л. не съм пила  Embarassed Сега покрай бремеността съм увеличила малко количеството,ама то е и поради по голямото количество храна което приемам,защото аз вода се сещам да пия чак след като се нахраня и може би пия някъде около 1,5л.,ама не съм го засичала точно  Rolling Eyes А някой да ме накара да пия 3л. ми се струва направо невъзможно  #Crazy
За извеждането на детето аз мисля да не излизам преди 40-тия ден,а само по малко постепенно да привикваме на терасата,не че съм толкова суеверна,а просто ми се струва,че е по добре да свикнем първо една с друга и да се нагласим към ритъма си през първия месец,че и без друго стреса ще ми е предостатъчен,че да се притеснявам и за други неща,все пак ще съм мама за първи път и ми се струва,че ще имам нужда от повечко време за адаптация,а не да се панирам допълнително Whistling
Иначе обичая с погачата ми харесва и мисля да го направя,но не точно така,а да е нещо като малко събиране с близки и приятели на питка и гощавка за представяне на бебчето  Rolling Eyes
За кръщенето за сега смятам да не правя.Не,че не вярвам,напротив,изключително много вярвам и дори сега след толкова години неуспешни опити отдавам бремеността си именно на тази помощ и вяра в по висша сила,но си вярвам по свой си начин,вътрешно в себе си,но не съм кръстена в църква и съм доволна от това,защото според мен всеки сам има право да избира в какво да вярва,а не още докато е бебе и дори не осъзнава света,да го приобщаваш към вяра,която то дори не разбира,та камоли да изпълнява изискванията и,а и кой казва,че точно правилата на провославната църква са най правилни,може да са на католиците или пък на протестантите ... именно по тази причина ми се иска да дам възможността когато порасне достатъчно сама да си вземе решение в какво вярва или не вярва  Wink
Та така,общо взето за сега май това си спомням за коментиране по темите Rolling Eyes Желая ви хубава вечер  Wink
П.С. За момичетата,които са от Варна,но не са във фейсгрупата,съобщавам,че в събота - 28.02.15г. - 13.00ч. в Гранд Мол Варна,ще се събираме за да се позабавляваме с коремчетата ни Wink Които прояви желание да се запознае с нас,да ми пише на лични за потвърждаване на присъствието си  Wink

# 121
  • Пловдив
Мъжа ми също от Кенгуру хареса най-много модела Сара, но не сме решили още. До 500 лв. според мен е нормална цена, защото ни предлагаха някаква по-реномирана марка, която той хареса, но там всеки кош е по 300-500 лв. и отделно рамата е още толкова, т.е. комплекта е над 1000-1200 лв., което според мен, а и според него е много не сме се отказали още и от olx.
Последното ми лечение на гъби миналата седмица беше с Полижинакс. Преди това, както пиках всеки месец съм с различен медикамент - Макмирор, Гиназол. В абсолютно всички листовки го пише това за бременността, но все пак ми ги изписва следящата АГ. Дано ефекта този път е по-траен, че ме хваща яд вече и като гледам как се изписват всички видове /чета и тук на момичетата/ ще взема сама да си изпиша следващите Гино Певарил, а после ще скокна и на един Клотримазол и така  #Cussing out #Cussing out #Cussing out защото май наистина няма никакво значение и се пробват всички подред, то за 2 триместъра могат 4-5 да се изредят при ежемесечни посещения, а аз 3 вече съм ги отметнала.
Аз също съм от тези, които не се навират при бебета, дори да ми предлагат не желая да ги гушкам и пипам. Струват ми се твърде крехки и не желая да нося отговорност пред родителите им, а и да слушам поучения "така го хвани, иначе го подпри, ама не така, по здраво, по-леко и т.н." да си ги държат родителите им, аз ще си държа моето и за него няма поне да слушам безброй забележки, защото аз ще решавам кое е правилно. Този ми абзац прозвуча смешно май, но не обичам лелки и бабки с коригиращо поведение.

# 122
така е пухито, и аз като теб не обичам хора с коригиращо поведение, но една приятелка като взе баткото да й правя снимка с него и той още не му се държеше хубаво главата, а тя не я подпря се изринах тотално....живот и здраве вероятно и при теб ще се прояви това 'орлово' поведение според мен, то е някакъв инстинкт...както животните не обичат да им пипат малките. не знам и другите мами нека се включат с повече деца, аз моя син като беше бебе и някой като го вземеше някой да го гушка или да му се радва...такава ревности изпитвах първите месеци, едно хем давах да го държат, да ме отменят малко, хем ми се искаше само аз да си го гушкам...много смешно

# 123
При мен с баткото беше в началото така...аз разрешавах само на майка ми и ММ да го държат но за около 5 10 минути защото не исках да свиква на ръце от малък... най много се задържаше на ръце когато идваше време за оригването след хранене....нз .... в смисъл да го мачкат и целуват....а той милият сега като вече голямо пораснало дете така  обича да се гушка....

# 124
  • Пловдив
Разбирам родителите, за това и не обичам да пипам твърде малки деца и бебета, които не могат да си тръгнат сами, ако не им е комфортно при мен. Считам, че да се навираш а гушкаш, щипеш и закачаш чужди деца е вид натрапчивост. Други биха нарекли моето поведение коравосърдечно и че не харесвам децата. Харесвам ги, но тъй като не съм убедена, че те и родителите им ме харесват не желая да им се натрапвам. Според мен хората след определена възраст трябва да имат определено сдържано поведение към околните. Никога нормален човек не би се нахвърлил да гледа, гушка, щипе, гали по косата друг човек над 6-7 г. възраст, който не му е близък, но виждате ли, ако другия човек е бебе всичко е позволено. Все едно бебетата и родителите им трябва да са съгласни по всяко време и всеки да им се бута.

# 125
не знам дали е орлово поведение и не знам преди или след раждането се придобива,ама на мен хич не ми се нрави някои да ми пипа детето  въпреки че ще ми е първо  Crossing Arms смисъл да го щипе по-бузките,да му се лигави и гушка.не бих го дала и за 2 мин.  дори   Naughty освен на ММ или някои от бабите или дядовците ,ама пак за кратко.по-скоро съм склонна на ММ да го оставя за повечко време,отколкото на някои друг.не мисля че е точно ревност ами по-скоро е чувство,че трябва да пазиш детето нещо такова  newsm78

# 126
   Това с питата за 40-тия ден и молитвата също се практикува в  Пловдив. Молитвата е за бебето и майката. Нали 40 е символно число за Християнството и до 40-дни не е било позволено никой да освен бабата да влиза в стаята, където е родено детето.Считат се за критични дни. Затова тази молитва на 40-тия ден приветства и въвежда майката и детето в обществото.
    Иначе моята баба прави и други различни ритуали за новородено - на 3тия ден, на 9тия. Едното е натрошаване на хляб, объркан със захар или пудра захар, може и ядка. Тази смес се раздава на съседските къщи, за да хапнат. С цел да се подсладят "орисниците" (,които са невидими), които идват и орисват детето. Да хапнат сладко, за да му отредят добра съдба.
   Общо взето на разлика 20км от селище до селище се срещат всякакви ритуали, не само за новородени, а също и за сватби кръщенета и погребения. Знаете това са основните моменти в живота на  фолклорния човек.Така,че като му дойде времето - харесвайте си това, което ви се струва най-уместно и го направете.
     Кръщаването на детето сигурно ще го комбинираме с първия рожден ден. Така стават 2 повода наведнъж с 1 почерпка. И двамата ми братовчеди постъпиха така с дечицата си. Но ако се заречеш, че ще е по-рано е хубаво да го спазиш. Naughty Naughty Naughty
piletta Чантата за количката трябва първо да ти е удобна, после да ти харесва. Или обратното, както решиш  . Тогава е важна марката. За тези неща няма "трябва" - взимаш каквото ти харесва и ти удобно. Но доста от количките, които са 2в1  и 3в1 предлагат към комплекта и чанта в същата цветова гама.1stroller
milady M Нека дойде бебето и времето да е хубаво  и съм сигурна, че няма да издържиш 40 дни вътре. Като влезеш в ритъм - максимум до 20 ден, и после ще знаеш, кога за колко време можеш да излезеш и после кога да се прибереш. Аз също ще съм за първи път мама, но тези 40 дни ми се струват голям период. А и навън бебетата спят по-добре, слънцето, ако не е силно е хубаво и за тях. А и в крайна сметка бебоците ще ни покажат кое как!! newsm30 А и слънчицето успокоява и нашата нервна система, която сама каза, че е подложена на изпитание   Nature Sunny
poohito Гадни упорити гъби!!! smile3516 Дано утихнат вече!!
И моето отношение към малките бебчета е сходно с твоето. Така, че коравосърдечните ставаме 2!! cheers
shinzou Аз пък приемам всички извън този изброен кръг, като полепнали с микроби и бактерии. И изобщо много ме дразни някой като се разлигави и се бута в малко детенце.

Аз да ви кажа, че след урокултурата и поглъщането на около 3л. дневно - резултатите са супер. Без бактерии, но пък само с една единствена гъба  Candida (нещо си). Звъннах на доки притеснена , той вика, изследванията са супер. И аз: - Ама как ,докторе, има нещо там за гъбите. Той ме успокои, че 1 не е изобщо фатално и да продължа с водата. В сряда съм си на редовен преглед при него и ми иска още една урина, но да е стандартна. И все пак от това, което прочетох в нета -  ще намаля сладкото, за което се настървявам напоследък, също било добре да поемам кисело мляко, което обожавам, и сок от грейпфрут. Все прекрасни неща, които развалят благоприятната среда за развитие на тия гадости.

# 127
  • София
Добро утро, момичета! Ха, честит ни петък!!!

Арлина, с ходенето на ДГ мисля, че в началото няма да имаш проблем. Още повече, че е лято, а така или иначе после има период на сборни групи, местят ги в други градини и тн - тогава можеш да я спреш, иначе аз не бих спряла детенце от ДГ точно лятото. Вярно, ще е в контакт с много хора, но сезонът е такъв, че не е много бацилен, а и в началото бебето има доста от твоя имунитет. Според мен проблемът е повече в месеците ноември-март после, но това е лично мое мнение. Моето второ бебе е септемврийско, не съм спирала каката, така и не се случи тя да донесе вирус, той на година тръгна на ясла и тогава вече беше ясно - все тая кой на кого - винаги се разболяваха поетапно и двамата.

За гушкането - аз много мразих като малка, да дойдат гости и всеки да започне да ме мачка, гушка и облизва... Най-демонстративно повтарях "Не ме пипай, ще ме изцапаш"... много разочароващо се държах и за двете страни и за родителите ми и за гостите. Сега не давам да ми мачкат децата, ако те искат се гушкат, като бяха бебета давах до оригване, за да ги сложи някой в количката, докато аз си обувам обувките и си измия ръцете примерно. Но когато бебето си е спокойно да позволя на някого да го гушка, само защото на него му е кеф - не е истина - ставаше революция с дъщерята - после вече знаеха, че съм зла и не се и опитваха. Аз не посягам към чуждо дете, ако ми предложат да го гушна, ще го гушна с удоволствие, но иначе не бих и поискала сама. Така уча и децата - бебето се гледа от количката, не се пипа бебе, освен по крачето и то когато играе, а не като спи... не обичам и невъздържани деца, които след като те видят с количка на разходка търчат гласовито и умират от желание да пипнат бебето, това да не е играчка. newsm78

Милейди, като за първо дете и аз мисля, че няма да издържиш 40 дни в къщи и на терасата, особено през лятото, но ти ще си прецениш най-добре когато дойде моментът. На мен лично ми беше тежко с първото дете да си напасна режим, но и в къщи за 20 дни полудях... С второто вече ми беше по-лесно, не го приемах толкова тежко седенето, сега имам чувстото, че не ми пречи, мога и по-далече от двора да не отида цяло лято и няма да ми е проблем.

За стерилизатор и уред за подгряване - и с двете деца не съм ползвала. Изварявах. За подгряване на котлона на водна баня, по трудно е, когато се храни бебето с АМ, но малкият е само кърмен. Уред ще трябва според мен за пътуване и ако бебето е на АМ. Помпа за кърма ми е трябвала винаги, особено първите 5-6 седмици, докато се напасне режима и се урегулират количествата с нуждите на бебето.

Последна редакция: пт, 27 фев 2015, 08:13 от magi_sveta

# 128
  • athina
ДОБРО УТРО БРЕМЕНЕЛКИ!!!

ПИЛЕТА-напълно съм съгласна с теб за животинският инстинкт и орловото поведение.Бях така с близначетата.Майка им тръгна на работа когато бяха на 40 дена и естествено когато липсваш всеки ден по 8-9часа от вкъщи се отдалечаваш от ежедневните навици на бебетата.Въпреки че са близнаци те си бяха две съвсем различни деца със съвсем различни характери и навици-на единият му харесваше едно,на другият съвсем друго.И тя като човек свикнал да командва парада и да става това което тя иска се чувстваше като в небрано лозе с малчовците.Постоянно се разстройваше и казваше-тези деца ме мразят,те обичат само теб.Мен естествено това ме притесняваше страшно много и се стараех да и показвам на кой какво и как му харесва за да не се чувстват зле и двамата.Тук идва и заключението,че човек който не е постоянно с бебето не може да знае какво и как го иска.Трябва или майката постоянно да дава наставления-и получава отговор от рода-МЕН ЛИ ЩЕ МЕ УЧИШ АЗ КОГАТО ГЛЕДАХ ДЕЦА ТИ ХОДЕШЕ ПРАВА ПОД МАСАТА.Или да не позволява на никой да пипа детето и при което пак става лоша.Когато се роди моята племенница и отидох за първи път да я видя питам снаха ми как да я гушна а тя ме гледа опулено и ми вика-добре де деца гледаш не знаеш как да гушнеш едно бебе?Казвам знам как се гушкат бебета-не знам ТВОЕТО бебе как обича да бъде гушкано.И наистина моята племенница не можеше по никакъв начин да е гушната в легнало положение винаги трябваше да е изправена и да гледа на пред а не към човека който я е гушнал.
За детската градина-нарочно не бяхме пуснали баткото на градина точно за да не носи разни болести и да не се разболяват и малките.Пуснахме ги и тримата заедно и естествено няма да описвам за какво боледуване и редуване 1,2,3,че и тримата заедно и по отделно Ноември-Март беше ад,но това само първата зима.От тогава се разболяват само веднъж и то леко.Тази зима даже въобще не са се разболявали-трябва да кажа обаче че откакто малките навършиха 2г ги водим всеки ден-лято-зима на открит басейн и са много калени.

ХУБАВ ДЕН ПОЖЕЛАВАМ НА ВСИЧКИ ВИ!!!

Последна редакция: пт, 27 фев 2015, 09:09 от Geri ATHINA

# 129
  • в матрицата
Добро утро и от мен. Аз децата си не кръщавам, смятам ,че това е исконно право на всеки да си избира в кой или какво да вярва. На щерката и погача и направих и поп и пя на 40-ят ден. Погачата беше мнго яка, събрах всичките приятелки у нас една събота на обед и откарахме до вечерта в сладки приказки. Мисля пак да направя живот и здраве, стига да има хора, че се пада отпускарски сезон. Както и мисля веднага след изписването да съм на вън с ецата, да седя 40 дни затвротена посред лято - нито виждам смисъл, нито начин да се случи. Щерка ми е зимано бебе, изписаха ни на 31 Дек, на 1 Януари обикаляхме софийските улици на - 15 С, нищо му нямаше на детето  Peace. Айде чао за сега  Wink

# 130
Добро утро и от мен!
Днес въпреки слънцето и предстоящите 4 почивни дни ми е много крив ден  Confused. Искам да убия някой и знам точно кой. На всичко отгоре май започвам да се разболявам сериозно, а мислих, че ми се е разминало Tired. Единственото, което ми повдига духа е, че чакам братовчед ми да ми се обади да се похвали с първородния си син  Heart Eyes. Сега стискам силно палци на мамчето, защото след малко ще започне секциото  Praynig.
milady M,  и аз си мисля, че няма да издържиш в къщи 40 дена. Аз много исках пролетно бебе точно заради разходките. Сина ми се роди лятото и ако не бяха разходките щях да превъртя в къщи с ревящото вързопче. Навън бебето си спеше спокойно и на мен ми беше приятно сред хора. Но ти ще си прецениш като му дойде времето  Peace.
Арлина, не знам какво да те посъветвам за каката, но си мисля, че ти сама ще разбереш как да действаш като дойде времето. Зависи как детето ще се адаптира, ще боледува ли много, как ще приеме раждането на бебето и т.н. Аз сина си бих го спряла, защото по принцип е много болнав и постоянно носи вируси в къщи. За това се радвам, че на 01.06 им е изпращането от градината и до 15.09 ще си е в къщи. На училище се надявам да боледува по-малко  Rolling Eyes.
Сега като написах, че изпращането на баткото ще е на 01.06 се сетих, че секциото ми най-вероятно ще е в края на май /живот и здраве/ и се замислих дали ще са ни изписали до тържеството. Дано не съвпаднат нещата, че малкия ще е много разочарован ако мама не е там  Rolling Eyes.

# 131
Хайде привет и от мен.
Направих един кекс за закуска на малкия и сега мога да пиша.
Аз не знам,как бих реагирал,ако се навират да гледат бебето. С баткото месец даже повече не съм излизала когато се роди,нямах количка и ми бе невъзможно да се разхождаме,стояхме само на двора. Но мразя да ми се целува детето,направо бих убила
За ДГ ,както писах и във фб групата,детето го спирам принципно още от 1 юни,лятот не ходи на градина,кара си ваканция. И аз съм била дете и знам,колко ми е било хубаво лятот да съм си в къщи,ставане по късно,лягане по-късно,игри на воля,плискане в басейна,разходки Simple Smile

# 132
Добро утро на всички!
Дъщеря ми я кръстиха на 39-тия  ден и аз не присъствах, само кумата и кума бяха в стаята, защото всичко това ставаше в къщи....така ми каза попа, че трябва.......сега ще направя същото.....ще кръстя бебка колкото се може по-рано живи и здрави само!
От една страна се чувствам добре заради предстоящите почивни дни, но от друга-не, защото започва ремонта в къщи.
Относно излизането и аз мисля, че няма да издържим 40 дни в къщи.....може би някъде около 20-25 максимум.
Пожелавам Ви хубав ден!

# 133
Имаме си бебче  newsm44! Братовчед ми се обади преди малко - малък юнак, да им е жив и здрав  newsm76! Ох, много се развълнувах ... след 3 месеца и нас това ни очаква  Party.

# 134
Ellle честито! Да им е живо и здраво бебчето! Ама как няма де се вълнуваш - това е страхотна новина!

Общи условия

Активация на акаунт