Баба Марта се задава, здрави бебчета през ЮНИ обещава! - тема 9

• 31 288
  • 703
  •   1
Отговори
# 135
Аз харесвам традициите, или по-точно повечето Simple Smile На сина ми правихме погача и  първа среща с "църквата'' точно на 40я ден. Кръстихме го на годинка, но първото ни излизане от къщи стана на деветият ден след раждането. С него взехме участие в малък купон по случай 1-ви май, които се състоя под един дървен навес. И после като ни тръгна на едни разходки на чист въздух....  Joy
Имали сме случаи в които детето не искаше да заспи в стаята. Слагахме го в кошчето и на терасата заспиваше за 5 минути Simple Smile))

# 136
Писах, писах и всичко се затри! #Cussing out Няма да пиша отново, но ви пожелавам един слънчев и усмихнат ден!   bouquet

Елле, честит ви нов юнак в семейството! Да са живи и здрави, и много късмет на новия човек! newsm67

# 137
Здравейте, момичета!!!

Толкова бързо ги изписвате темите, че нямам време да ви изчета  Simple Smile

Моля да ме впишете и мен на първата страничка.
Катрин 25г. - първа бременност с близнаци - момчета   Heart Eyes

Благодаря, връщам се назад , за да прочета какво сте споделяли

# 138
Ellle Честит ти племенник  Hug Дай боже на всяка от нас безпроблемно раждане и здрави бебчета през Юни.

Относно разходките се надявам да излизаме преди 40ти ден. Все пак времето ще е хубаво дори и за 30минути в квартала ще ни действат ободряващо.

Относно обичая на 40тият ден мисля да го правя, присъствала съм на няколко и много ми хареса. В крайна сметка е едно събиране на жени с хапване на сладко, кафенце, малко се радват на бебчо и подаряват подаръци. Има много усмивки, бъбрене по женски и нещата по обичая са няколко изобщо не отнемат много време.

За кръщене наистина може би е добре на годинката. Хем ще е хубаво времето, хем само един разход, защото от приятели съм виждала, че тия партита като са на детски кът / а то е наложително като нямаш къща с двор и апартамента ти е малък/ струват луди пари - хем децата, хем залата, хем анимация и накрая и родителите си похапват иииии става .... ама само да са живи и здрави бебоците ще се оправим

Аз днес се събудих със свито сърчице и искам да ми минава вече, дано и всичко е наред.  Praynig

# 139
Ей, пак ми излязоха левкоцити в урината  smile3511 smile3511
В сряда ще си пусна пак, за да ги проверя дали не съм ги изчистила. На някой случвало ли му се е урокултурата да му е чиста, а после пак левкоцити. smile3516 smile3516

Elle честито бебе във фамилията! Да е здраво и щастливо!! И ти покрай него! А ние покрай теб!
ketity123 welcome welcome Дано юни финишираш с две пухкавки  и много сладки юначета!

# 140
  • София
Честит племеник Elle, да е жив и здрав!
Добре дошла, ketity123!

Както вече съм споделила, сега в Сф живеем във ведомствено общежитие и ще изкараме лятото тук. Миналата година се роди бебче на колега на Бабинден, и когато навърши 2 месеца (точно на първа пролет, беше прекрасно време) те направиха барбекю и поканиха всички (тогава обитателите бяха само 20 апартамента). От тях барбекюто, пиенето, торта, от нас салати, питки, гризки, кой каквото му е на сърце + подаръче за бебето. Всички навън в градината, децата се набесняха, мъжете заедно пекоха, пиха и хапваха на барбекюто, като не пропускаха и другите гладни, жените около масите да доприготвяме, а бебо крокто си спа цял ден (с прекъсвания за хапване естествено). Мисля и аз да направя нещо подобно след 40тия ден живот и здраве да е само. Сега сме двойно повече обитатели, но пък тогава е отпускарски сезон и пак няма да се съберат повече хора, не е огромно като разход, защото е при домашни условия и се понася, даже си мисля, да поканя и по-близките семейства, които не са от Сф и който дошъл - дошъл, от там нататък на кафе, други гости мисля да не посрещам (дано не ми излязат криви сметките, че имам много познати, които само чакат повод да ходят някъде на гости  Joy).

# 141
  • Пловдив
Доста от Вас коментират Гино Паверина,моя доктор ми го изписа преди 2 седмици,защото съм с усилено течение.Каза до края на осмия месец по два пъти седмично,след това всеки ден,за да е подготвено влагалището за евентуално нормално раждане.Определено ме хващат нервите от тези свещички,защото на следващия ден съм постоянно мазна отдолу  Sad хич не е комфортно,но като трябва да се слагат,ще търпя  Laughing
Кръстена съм още като дете и смятам живот и здраве и моето дете да бъде кръстено.Мисля,че е хубав обичай.Ако някой ден реши,че не иска да бъде християнка,може лесно да смени вярата си  Peace
Никога не пипам деца,ако не съм подканена от родителите.Искрено се надявам,че и моето дете няма да бъде "месено" от всеки който ни види иначе  #2gunfire
За мен беше ново това за молитвата на 40 ден на бебето,ще го спазя.За погача незнам дали ще правя,има време да мисля  Laughing
За излизането на бебето,мисля поне първите 10 дни да не излизаме,а след това ако всичко е наред с бебето  ще пада голямо обикаляне   newsm68 1stroller
ketity123  welcome
Честит племеник Elle   bouquet

# 142
  • Helsinki / Sofia
Ellle, честито ново попълнение в родата Simple Smile  newsm67

Това с погачата още не съм го измислила как ще бъде, но предполагам, че ще направя нещо, дори и да е в много тесен кръг. Най-вероятно ще помоля братовчедка ми да направи питката, защото е голям майстор Simple Smile

# 143
Честито на леля Ел, да ви е жив и здрав  племенника и много да ви радва...

Как сте с настроението, аз живея с усещането, че съм постоянно все едно с ПМС напоследък, дори преди малко абсолютно непрофесионално заявих по телефона на един от партньорите ни, че съм бременна и само ми създава излишен стрес /което си бе точно така/...не ми издържаха нервите

Отделно снощи така се притесних, като съм свикнала беба да ме рита в 12 и в 3ч през нощта, и тя душишчката снощи реши да спи...ама майка й не заспа от тревоги защо не рита така ускорено както обикновено видиш ли, при все че следобеда нещо ме бе заболял доста корема...За човек който не е притеснителен така се филмирах снощи...че не знам. С първата бременност не беше така, с баткото никога не съм имала такива тревоги. Сега се усещам някак много по неуверена тази бременност, все се следя за какво ли не...а би трябвало веднъж като съм минала да е по спокойно...

Оставям ви, че не съм купила мартенички на любимите си хора, а трябва и колата да закарам на ремонт...а иначе работа колкото искаш естествено...

# 144
дано да се отървем от тези гадове (гъбите) #Cussing out  Ellle честито да ти е жив и здрав  ura baloni ketity123 welcome ppippi профилактично ли?-до края,на мен др ми каза ако се повтори пак да направя 1курс от 12 дена.

# 145
Благодаря ви момичета  Hug. Толкова съм развълнувана, че не мога да работя, а имам толкова много робата ... Снощи пак то 20ч я откарах, предчуствам, че тази вечер пак ще е така  Tired.
Как сте с настроението, аз живея с усещането, че съм постоянно все едно с ПМС напоследък
И аз съм така - дразня се от всички и всичко, вечер не мога да спя от нерви. А тази сутрин такъв скандал си спретнахме с ММ /че и пред детето/, че хич не искам да го виждам  #2gunfire.

# 146
  • София
И аз в този отбор с ПМСто, ама моят скандал с ММ беше вчера по обяд. Добре, че днес е работен ден, че не ми се пречка в краката и на спокойствие си правя картички.

# 147
  • София
Elle, Честит племеник !
Добре дошла, ketity123 - лека и успешна бременност.

Аз не съм писала от доста време, но ви чета редовно и не съм пропуснала нищо Simple Smile
Да се включа за кръщенето - баткото го кръстихме няколко дни след 1вия му рожден ден. Девойката живот и здраве пак ще я кръстим. Аз имам приятели от други религии - католици, мюсюлмани и при тях не стои въпросът децата сами да избират религията си - децата се приобщават към религията на семейтсвото. Друг е въпросът ако родителите също не са кръстени и не са вярващи, не стъпват дори и на празник в църква.

За погачата - аз също се запознах с ритуала, когато дойдох в София - в моят роден град (Ямбол - близко е до Елхово което обяснява защо) не се прави, но се ходи на църква. Аз правих на баткото, ще направя и за малката бубка.

За излизането с бебка - не мога да си представя 40 дни през Юни да си стоя в къщи. Първото ми дете е родено Август и излязохме на разходка деня след изписването от родилното. Естественно беше за 10-15 мин, пред блока, но това скандализира баби и съседи. Сега, когато имам и голямо дете не мога да обрека себе си и него на стоене в къщи месец и половина в най-хубавато време - преди да са започнали големите горещини. Така, че ако сме здрави и всичко мине наред ще излизаме по разходки.

За пипането и гушкането на бебка нямам притеснения, защото на приятели и роднини мога да кажат да не я мачкат.. по сериозните ми притеснения са с "помагачите", които от сега си правят планове за отпуск и са решили да се заселят в къщи и помагат седмици и месеци - визирам бабите и сестра ми. Казвам им, че помощ не искам, но отърване няма. Обясняват ми колко ще ми е трудно в началото и няма да мога да се справям и как имам нужда от тях  newsm78. Но аз представа си имам какво е - все пак едно дете съм изгледала, но лятото няма да има отърване. Свекървата се очертава да остане без работа, а майка ми е учителка и цяло лято почива. Нямам нищо против да помагат за домакинската работа, но когато има човек в къщи аз не мога нито да си легна, нито да си почина, нито да си организирам нещата. Винаги ми е едно притеснено, че трябва да се съобразя с него, да сготвя - да има какво да се сложи на масата.. Яено проблема е в мен, но наистина си мисля че ще ми е по-спокойно сама... но Есента и Зимата ще си почивам от бабите...

Еми това е май засега от мен.. не съм се включила във Фейсбук, защото напоследък ме натоварва ми губи много време и съм си наложила да не влизам често. Пожелавам весели и спокойни празници на всички  bg pregnant

# 148
ketity123 добре дошла и пухкав финал през юни ти желая!
За нервни - май всички сме така....предполагам, че е от хормоните.. Wink

# 149
Elle,Честит племенник!Да е жив и здрав!
Сина ми го изведох на 10-11ден мисля,че беше,най-късно да е бил 14-я.На 40 ден отидохме двамата в църквата попа да ни чете молитва,погача също правих,но не помня точно на кой ден беше,но беше около 40-ят.
Ние с детето сме си в къщи,от вчера е на АБ...Не ни се размина SadНо при положение че не е спрял да ходи на градина цяло лято,не беше боледувал от юни месец,та с чиста съвест му дадох АБ.
Кръщене още не сме правили.Нещо все отлагаме,но  и това ще стане.

Общи условия

Активация на акаунт