Баба Марта се задава, здрави бебчета през ЮНИ обещава! - тема 9

• 31 271
  • 703
  •   1
Отговори
# 90
Добро утро, момичета! Слънчев и усмихнат ден!

bubentseto, от Елхово съм, Югоизточна България. Аз поне този обичай не го знаех и никой от моите познати не го е правил. Иначе ми звучи интересно Simple Smile.
Да питам - мислите ли да ходите на 3-тата ФМ? Троянчев ми каза ако искам да отида в 32 г.с., т.е. имам още време, ама се чудя дали да ходя  newsm78.

# 91
Добро утро мамчета! Пожелавам Ви хубав ден!
 Аз се чувствам заредена още от рано.....сигурно от слънчевия ден, иначе заспах някъде към 4  часа сутринта. Имам не много силна болка от дясно ниското...какво ли е  newsm78. Притеснява ме цяла нощ....и сега пак продължава.....чудя се дали да отида на лекар newsm78 newsm78 newsm78. Не че е нетърпима....просто ме е страх за бебка.

# 92
Добро утро мамчета! Пожелавам Ви хубав ден!
 Аз се чувствам заредена още от рано.....сигурно от слънчевия ден, иначе заспах някъде към 4  часа сутринта. Имам не много силна болка от дясно ниското...какво ли е  newsm78. Притеснява ме цяла нощ....и сега пак продължава.....чудя се дали да отида на лекар newsm78 newsm78 newsm78. Не че е нетърпима....просто ме е страх за бебка.
Ако не отмине отиди..... Аз заспах към 5,в последно време се будя към 1,2 и заспивам на сутринта.
Вярно Elle,че беше от Елхово  Embarassed Аз мисля да пропусна 3фм,Георгиев ми каза към 30г.с. бях решила да отида,но май не.
Молитвата,да на 40 ден се ходи,не знам дали е за майката,аз мислех,че се чете за детето  newsm78 Ние бяхме с бебо,таткото и двете баби,вечното присъствие  Simple Smile След молитвата знам,че не е хубаво майката и бебето да си отиват веднага в къщи,хубаво е малко да отидат на гости,ние бяхме в съседите,постояхме половин час и се прибрахме.
Кръщенето,живот и здраве мисля да го правим другото лято на село,за да присъстват и тамошните баба и дядо,пък там е и много красиво....

Последна редакция: чт, 26 фев 2015, 09:38 от bubentseto

# 93
  • на пясъка при черупките от миди
Елле , хубаво кафенце за събуждане, но на мен днес кофа ще ми трябва. Цяла нощ не спах от крампи на краката, бебо също остана по- скоро неспокоен. Взимах си душ в 2 часа посред нощ..... търсих какво има в хладилника, че бях освирепяла  Mr. Green , добре че интересните неща вече не ги поддържаме.

# 94
Ооо, такива любопитковци и аз много ги "обичам". Дори обмислям дали да не взема от онези комарници за колички и да слагам в началото, само не знам дали няма да запарват  Thinking. Някой ползвал ли е? А за вадене от количката на малко бебе не бих позволила дори и на близки хора  Naughty.
Същото го мисля и аз. Минене имат такива, тензухени, комарници, но се опасявам да не запарват. Thinking

# 95
Привет мами, и аз да се запиша към будилите се посред нощ и почти не спали...

И така зверски гладна бях тази сутрин, че си препекох 2 филии и си правих сандвич, не можах да мина само със сока първо...след малко отивам на зъболекар и ще докладвам дано е само тази жертва

за ФМ в 32 седмица още не ми е казвала на ЖК, но ако каже аз така или иначе всеки път я карам да ме гледа на ехограф, да чуваме тонове и да оглеждаме:)

Иначе за питките и аз не съм правила. Понеже баткото е зимно бебе и у нас се изреждаше колкото си искаш народ да го види - и то хем се радваш някой да дойде да те види  - и да донесе подарък на бебето, няма какво да се лъжем, близките ни директно ни питаха от какво имаме нужда и така си имаме килимче за активна гимнастика от кумовете например, хем направо полудяваш от вдигане и слагане на маси - не че толкова те обременява финансово, колкото до време да ходиш да редиш, после да вдигаш и така..ама пък е хубаво де като си затворен зимата да имаш компания. иначе сега лятото живот и здраве, освен да се пазаря със свекъра на неговата вила да направя едно барбекю и да посъбера повечко свиждания наведнъж, хахахаха:)

усмихнат ден мацки!

# 96
Добро утро и от мен!
Ellle благдаря за кафенцето. За 3-тата ФМ и на мен ми каза 32 седмица че е хубаво да се направи, но това е защото попитах. Честно казано и аз се чудя дади да ходя, но по скоро от финансова гледна точка се спирам. Ако нямахме такива затруднения бих отишла без да се замислям.
За погачата и тук не е много разпространен обичаят, но в последно време все по - популярно става. Аз ходих преди почти година на такава погача и там казаха че погачата се разчупва от жена със двама живи родители, но не разбрах защо. Иначе смятам живот и здраве сега да направя и аз.
А сега ви казвам чао. Отивам да се срещам с едно племенниче че то скоро на 1г става а аз още само във ФБ го виждам. и за мартенички. Добре че се показа слънчице че да ми дойде малко настроение.

# 97
Здравейте момичета..... Stop
Пожелавам Ви един ден изпълнен с много емоции и усмивки!!!!  bouquet  bouquet

# 98
Момиче с живи родители замесва погачата,а такива които не са омъжени я разчупват,така е по нашия край ,а и навсякъде където съм ходила на погача Simple Smile Но пък нормално на различни места,различно да е
Аз пък все съм мислела,че това си е традиция и за всяко бебе се прави newsm78
Piletta това за барбекюто ми хареса като идея,аз както съм в къща с огромем двор,ще се получи екстра...

# 99
  • Пловдив
Това с погачата съм го чувала и чела. Не съм ходила, тъй като нямам толкова близки приятелки с бебета. Освен това не помня някога майка ми например да е ходила или да е говорила за подобен обичай, когато ние сме били малки. Може би наистина преди време го нямаше в нашия край. По принцип съм от Ямбол, а Елхово не е далеч.
За обичаите и всичко останала от детството ми и сега има и други... особености. От една страна съм от арменски произходи /и двамата ми родители са арменци, но родени в България/, от друга в Ямбол няма голяма арменска общност и винаги сме общували с българи и от тях научавахме разни обичаи и празници, като Сирини заговезни, но ние не сме ги отбелязвали много, много.
От една страна ми се искаше да имаме църковен брак и то в арменска църква, от друга единствените арменци на сватбата бяха майка ми и брат ми и мисълта да се разправям с поп и той да ми се цупи, че кумовете не са кръстени в арменска църква ме спря да организирам това /не ми се искаше да срещам трудности, които да ми помрачават празника/. Мъжа ми е кръстен в българска църква, но не изобщо не е религиозен и дори не познава на елементарно ниво религиозните норми, аз знам някои неща, защото ми е било интересно и то не само неща за християнството, но и за мюсюлманите и юдеите.
Сега и за бебето искам да е кръстено и то искам в арменска църква да е кръстено /глупаво е но изпитвам някакво чувство, че е по-добре/, но как и кога би се организирало такова нещо и как мога да намеря подходящи кръстници, като не общувам с арменци  newsm78
За бебешките обичаи исках да кажа, че майка ми знае някакви, но дори не знам какви са по произход /размити са ми нещата/, когато поникват първите зъбки се вари ориз, за да са бели и хубави и подредени, като оризчета, когато проходи се прави питка за прощъпулник, може да има и други.
Имам си разни планове и желания за бебето ми, които включват и желанието ми да познава не само 1 култура и обичаи и може би дори да ги познава по-добре от мен, но какво ще стане - живот и здраве.

# 100
Вкарахте ме в размисъл с този комарник. Имах и съм сигурна, че го пазя, но се сетих, че не го видях като подреждах бебешките неща. Разрових в къщи, но явно е при нашите и сега само ме чопли имам ли нямам ли Crazy
Аз лично си го носих непрекъснато с мен в чантата на количката, ползвала съм го привечер. Имам спомени, че като стана на 3 месеца малката почна да се дразни, ако е будна и го сложа. Изкарахме едно море затворени вечер в къщи, защото ходихме втората половина на август когато се стъмва по-рано. Беше страшна жега и докато изчакаме да се разхлади да излезем почваше да се свечерява, излизат комарите, аз не искам да мажа тримесечно бебе с препарати, слагам комарника, то почва да реве и се прибираме Laughing

Хваща ли ви вече т.нар. гнездене? Мен от вчера да - всички шкафове ми се струват пълни с непотребни и неподредени неща. А есента правихме освежителен ремонт и пренареждахме, изхвърляхме... изобщо до преди седмица всичко ми беше подредено. Сега се чувствам, че живея в кочина. Чистих пералнята вчера Blush

Между другото, днес съм на отворени врати в Щерев, някоя от вас записала ли се е?

# 101
  • София
Команрикът ми беше нещо като тюл, не знам дали запарваше, аз ползвах рядко. Но докато бебето е малко мятах на коша една тензухена пелена - да не се врат вътре бабите. Не е запарвала, а и не е била плътно прибрана към количката както комарника, идеята й беше повече да подскаже, че там не се пипа и наднича.

Арлина, още не ме е хванало гнезденето, но ми е много познато като усещане отпреди. Иначе сега имам чувството, че не ме лови, защото правим ремонт в другото жилище, където ще се местим от септември-октомври и засега само като срещна нещо непотребно, което не ми се иска да преместя там гледам да го разкарам навреме, за да не опаковам пак всичко и накрая да хвърлям боклуци от новото място.

# 102
  • athina
ДОБЪР ДЕН МОМИЧЕТА!!!!
Да ви се оплача-тази сутрин правих натоварване с глюкоза-тук това изследване се прави задължително на всяка бременна-беше ужасно.Никога не съм си мислила че ще ми стане лошо от нещо сладко.Не стига че ме боцкаха 4 пъти ами на половината време исках да повръщам и лаборантката ми казва-направиш ли го утре на нова сметка пак пиеш и пак боцкаме.В момента мога да кажа че няма да опитам сладко през живота си.Дано само резултатите са добри.
За комарниците-ползвахме и не съм наблюдавала децата да се спарват.
КОКОНА-най-добре се консултирай с лекар за свое успокоение.
ЛЕК И СПОКОЕН ДЕН ВИ ЖЕЛАЯ МОМИЧЕТА.

# 103
А каква е целта на това изследване?

# 104
  • athina
ЗА диагностициране на гестационен диабет.
В България знам че го правят само ако има някакъв проблем,тук го има заложено в пакета изследвания при бременност.Тук например я няма 3-та ФМ-според тукашния план ми остават да правя ДОПЛЕР-34г.с. и БИОФИЗИЧЕН ПРОФИЛ-39г.с.плюс естествено всеки месец ПКК,урина и захар.

Общи условия

Активация на акаунт