Баба Марта се задава, здрави бебчета през ЮНИ обещава! - тема 9

• 31 284
  • 703
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте мами,

bubentseto, много съм изненадана с тази краста. Направо си мислех, че това е някакъв архаичен паразит, който едва ли не е изчезнал, или се среща по животни по някакви затънтени места. Ама пък и толкова лекари да не разберат...явно и те не са виждали. Едва ли е от метрото, не знам точно как се заразяваш, но ми се струва, че при по-продължителен допир само може. Мисля, че сега след като вече е установено, бързо ще се справите. Жалко само изпитите лекарства и месеци притеснения.

Гъбички задължително трябва да се лекуват, когато се появят веднага.

Малкият е добре общо взето, вчера не е имал температура, всъщност само в сряда следобяд и вечерта имаше, и то не много висока - около 38 гр. Но сме си вкъщи за всеки случай.

Хубав ден ви желая, и само добри новини!

# 541
  • Пловдив
За гъбичките ... Уффф лечение, лечение. След всяка ЖК съм с нови лекарства и нищо.
Скрит текст:
не е само течение, то са си живи парцалчета и бучици, а понякога сърбежа и паренето са адски
За крастата... Предизвиква се от микроскопични крастни кърлежчета тези по хората и животните са от различни видове, т.е. тази по кучетата не е характерна за хората, т.е. заразяването не е от домашни любимци. Когато бях на 10-11 г. ме бяха диагностицирали с краста, а никой от семейството ми не се оплакваше от сърбежи, като мен. Накараха всички (цялото семейство) да се мажем с първобитно приготвеното средство мас със сяра, а и ни бяха ограничили къпането. Беше лято, а ние смърдяхме, като излязли от пъкъла. Цялото семейство ме гладаха на кръв, че съм причина за тези страдания. Имаше и мерки за дрехите ни. Трябваше да ги изперем и приберем в затворени пликове за най-малко 2 месеца да не ползваме тези, които сме носели преди лечението. Резултата: цялото семейство си останаха без сърбеж и притеснения, аз си останах със сърбежи, доктора констатира, че е излекувал крастата, но сърбежа ми (според него нов сърбеж) е от реакция към сярното мазило, изписа ми ново мазило. Сърбежа си остана, а аз забравях да ползвам новото мазило (не е лесно да накараш дете един месец да се мазонти всяка вечер) и после сърбежа си отмина сам. Познайте какво ми е мнението за този доктор, който се водеше един от най-добрите в града, че и беше съсед на баба ми.
Бебето почна да ме подритва доста и то най-вече подритва стомаха ми, при което съдържанието му се качва по хранопровода ми до гърлото и всичко ми изгаря  Sick Това е от обед до като си легна 10 - 11 часа. Убиват ме киселини, почти до повръщане.
От друга страна пък не усещам напрежение за уриниране. Не пия много повече вода от обикновено, а аз обикновено ходя по 2-3 пъти до 00, сега съм ги "увеличила" до 3-4 пъти за денонощие. Няма го признака, коментиран от доста бременни "пишкам през 15 мин" или "ставам по 2-3 пъти през нощта да пишкам". Дали задържам вода не знам (не се усещам подута).

# 542
  • athina
ДОБРО УТРО БРЕМЕНЕЛКИ!!!

БУБЕНЦЕ-хайде бързо оздравяване след 2месеца ходене от лекар на лекар-стискаме палци да ти се размине на теб.
За гестационния диабет знам,че изчезва веднага след раждането,но майката е 5пъти по податлива в по-голяма възраст да се завърне отново,а бебетата родени от такава бременност са с 10пъти по-податливи на диабет в зряла възраст.
За МБ-правиха ми един път в началото и беше чиста,лекарката каза,че от момента в който нямам оплаквания ще трябва да направя 2-ра контролна в началото на 9-ти месец.
Изследването за СПИН тук е задължително и влиза в пакета изследвания които се правят при установяване на бременността.
Моя бебок всеки ден става все по-силен и по-активен.Голямо танцуване настава когато говоря със свекървата по СКАЙП-което се случва всеки ден по обяд.Мисля,че от сега ще му бъде слабост баба ДИДИ.
ПИЛЕТА-чакаме да споделиш резултати след прегледа при хематолога.
ЕЛЛЕ-как е положението при вас?
ХУБАВ ПЕТЪК 13 ВИ ПОЖЕЛАВАМ!!!

ПРОЛЕТТА НАСТЪПВА ВЕЧЕ,РИТА СКАЧА ЮНСКОТО ЧОВЕЧЕ!!!-едно предложение и от мен.

Последна редакция: пт, 13 мар 2015, 09:58 от Geri ATHINA

# 543
  • София
Бубенце, бързо да се оправя детето и ММ, жалко за разтакаването по лекари и за папагалите (ако не греша).
Пухи, нормално е в тези месеци да ти се пишка по-малко - и аз съм така - бебето се е вдигнало нагоре, сега притиска стомаха и затова са тези гадни киселини... аз заради тях си повръщам всяка вечер отново, че понякога и на обяд.
Аз днес давах кръв за изследване на захар, че беба върви три пълни седмици напред, та да видим...

# 544
Да папагалите за съжаление Sad
Ми принципно е от много близък контакт,носене на чужди дрехи,спане в едно легло/освен мм да има любовница  Joy /  но никой от двамата не е обличал чужди дрехи или е спал другаде  newsm78 . Та помислих ако мм е по кекав Simple Smile че може допир в метрото. Важното е,че вече знаем и се лекуват и тази нощ от много време двамата спаха,без сърбежи.
А за уринирането,при мен си е доста често още

# 545
И аз не пишкам толкова често като изключим фактора оводняване при мен. Само една вечер ми се случи за 30 минути да пишкам към 6-7 пъти. Изобщо не ми е досадно, защото до момета съм свързвала честото пишкане с цистит и болка за минимум количество.Търпимо нещо си е.
Както bubentseto каза сега бебетата са по - нагоре. Снощи, както си лежах на дивана и гледах Мастър Шеф и се закашлях и едно като задух ми стана.Явно Ягодка ме е натиснала на дробовете и се наложи да стана и да се разходя, за да поплува в друга посока.
За гъбите и течението - правих си МБ - чиста, но течение си имам.Частния док. Е спокоен и нищо не ми изписва. Явно е нормално, а онзи по ЗК квото и да имам ( лоша урина) - дава Макмирор.Ма аз не ги взимам.
За крастата зная, че е добре да се изперат в мнг гореща вода всички дрехи и чаршафи на заразените. И да се спазва стриктна хигиена, за да не оставят микроорганизми из жилището и да не се получи затворен кръг. Една приятелка имаше краста и за около 15 дни й минаха и пъпчиците и сърбежа. Успех!!

# 546
bubentseto  да се оправяте по-бързо и аз знам , че всичко трябва да се извари -дрехи, чаршафи.
Реших да се кача на кантара и най-накрая видях цифрата която много не исках да виждам скоро щеше ми се да е поне след месец ама какво да се прави ще го преживея

# 547
Привет, мамчета!

Бубенцето, и аз си мислех, че тази диагноза е отживелица, но важното и да се оправят мм и детенцето и ти да се опазиш.

За гъбичките особено при нормално раждане е важно да са изчистени, но аз в 27 г.с. имах оплаквания и резултатът показа кандида - изписаха ми Ганизол еднократно и ще видим при следващата МБ какъв е резултата.

От познати знам, че в Германия също се полагат само 2 ехографа...като цяло се твърди, че ултразвукът няма лошо влияние върху плода, но също така не е доказано и обратното. Моят наблюдаващ е в МД и там наистина ми казаха, че се полагат само 2 и после по 35 лв.

Цените, които споменавате направо ми изглеждат привлекателни...в майчин дом за 35 лв те гледат на апарат, който сигурно е мой набор. В частния на наблюдаващия е 50, но уж е дори доплеров, а при израждащия е 60.

Аз в рамките на две седмици - след миналия четвъртък ултразвук при наблюдаващия ... в идния понеделник съм на късна ФМ - та два пъти ще го гледаме бебко, но поне на ФМ искам да ми кажат колко тежи.

Хубав петък и уикенд на всички.

# 548
Добро утро бременелки!

Пожелавам Ви хубав и усмихнат ден!

# 549
Ооо и днес няма да мръдна от нас....много е мрачно навън!!! Crossing Arms

# 550
Geri ATHINA, все същото е положението при нас.
Скрит текст:
Вчера цял ден се борим с Т над 39. Сваля за 4-5 часа с Диалгин и пак 39 на горе. Сутринта в 5 го усетих, че пари - 38.7. Този път дадох Хюмексгрип и започнах компреси със сапун. Към 6 беше смъкнал на 37.8, сутринта като станах - 37.1. Повече лекарства не съм давала, но преди малко беше пак 38.1. Сега пробваме само със сапунени компреси. Ако до 17ч вдигне пак към 39 мисля да го водим към Ямбол. Достатъчно изчаках АБ да си свърши работата, днес е 3-ти ден от както го пие  Confused. Дръпнах му един хубав рев сутринта. Знам, че няма да помогне на никой, ама много ме беше напушило... На всичко отгоре ММ днес също е болен - тръшнат на легло с висока Т ...
bubentseto, важното е че имат диагноза и могат да започнат адекватно лечение. Бързо възстановяване. А за папагалите нещо съм пропуснала, какво е станало?
До 00 и аз не ходя много често по малка. Вечер най-много да стана веднъж, но не винаги.
Хубав ден на всички!

# 551
Geri ATHINA, все същото е положението при нас.
Скрит текст:
Вчера цял ден се борим с Т над 39. Сваля за 4-5 часа с Диалгин и пак 39 на горе. Сутринта в 5 го усетих, че пари - 38.7. Този път дадох Хюмексгрип и започнах компреси със сапун. Към 6 беше смъкнал на 37.8, сутринта като станах - 37.1. Повече лекарства не съм давала, но преди малко беше пак 38.1. Сега пробваме само със сапунени компреси. Ако до 17ч вдигне пак към 39 мисля да го водим към Ямбол. Достатъчно изчаках АБ да си свърши работата, днес е 3-ти ден от както го пие  Confused. Дръпнах му един хубав рев сутринта. Знам, че няма да помогне на никой, ама много ме беше напушило... На всичко отгоре ММ днес също е болен - тръшнат на легло с висока Т ...
bubentseto, важното е че имат диагноза и могат да започнат адекватно лечение. Бързо възстановяване. А за папагалите нещо съм пропуснала, какво е станало?
До 00 и аз не ходя много често по малка. Вечер най-много да стана веднъж, но не винаги.
Хубав ден на всички!

Стискам палци. И нищо, че си поплакала, то в такъв момент има нужда. Позволено е!! Айде да минава вече при дребния!! И таткото да се стяга!!

# 552
Да се оправя по бързо дребосъка , това че си си поревала е нормално . Ама тая пуста температура защо не спада .

# 553
  • Helsinki / Sofia
Ellle, по-добре наистина отидете да го видят в Ямбол. Май върлува някакъв грип с висока температура в момента, така че не е добре да не можете да я свалите толкова време. Стискам палци скоро и малчо и татко му да се подобрят, а теб да те подмине.  Praynig

# 554
  • София
Елле,  Hug, дръж се! Стискам палци вече да минава и да се успокоиш.

Общи условия

Активация на акаунт