Баба Марта се задава, здрави бебчета през ЮНИ обещава! - тема 9

• 31 267
  • 703
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте,

Днес тук е мрачно и на мен ми е едно мързеливо. Дано утре има малко слънчице, че планувам разходка.

Ellle да се оправяте цялото семейство.

snowflakely
колко ти е станала шийката. Ако вкъщи няма да те оставят да си лежиш, по-добре влез в болница за няколко дни. Все пак това не е шега работа.  Дано се нормализира дължината на шийката скоро.

Някой беше писал за ФМ ж 28ма седмица. 3тата ФМ се прави между 28-32 седмица и дори да са пропуснати другите, все пак всички органи могат да се видят на този етап.

Момичета наистина напоследък само лоши новини. Дано от другата седмица само хубави новини да има.  Praynig

# 586
Момичета, да наистина черна серия от дни... на всичкото отгоре добавям и варицелата към общото кофти положение.
Искрено желая и се моля в неделя - утре, да затворим неприятната за болните седмица и в понеделник да се похвалим, колко по добре се чувстваме ние и семействата ни.
Елле, не ми каза колко ми е шийката, но така ме прегледа, че със сигурност.я доскъси, направо ми изхвръкнаха очите
Не съм съгласна ,че всички бебешки лекарства са подходящи за бременни. Панадол бебе е с толкова консерванти....а и панадола като формула не е подходящ, доколкото знам. Само обикновен парацетамол, без добавки.

Последна редакция: сб, 14 мар 2015, 18:16 от snowflakely

# 587
  • София
Съботно здравейте и от мен! Чета ви редовно, но вчера и днес ми е трудно да пиша - за захар ми бодоха пръста и сега адски ме боли, а съседното кутре буквално го срязах на рендето Бьорнер, голям зор ми е, защото пиша на десетопърстна, а сега два пръста не функционират... Joy
Елле, стискам палци да започне да се подобрява малкия и то бързо.
Снежинке, дано да можеш да полежиш повече, измисли лежащи игри с малкия.
Стискам палци много на всички болни и кандидат болни.
Парацетамол - до 4 на ден през 6 часа. Добре е да се приема витамин С или лимони успоредно, защото парацетамолът товари черния дроб, иначе е позволен за бременни. На мен по-добре ми действа нурофен, но така и не съм питала дали може.
Аз днес страдам от зверско главоболие и пих един парацетамол, спах доста след обяд и май сега съм по-добре.
Мъчат ме киселини и вече нямам пропуснат ден да не  Sick... Иначе захарта не ми е висока - точно 5, засега няма да правя повече изследвания.
Хубава и спокойна вечер на всички и дано вече да има хубаво време и по-малко болести.

# 588
Снежинке дано да се оправи бързо проблема със шийката.На елле и другите мамчета(болни и с болни близки) също пожелавам да се оправят бързо.Искам да попитам аз съм карала шарка но принципно ако сега имам контакт с болен(дано не се случи де)опасно ли е за мен или бебка.Питам,че ММ не я е карал а негов колега се е ошарил на 40 г и може да я лепне.

# 589
Снежинке дано да се оправи бързо проблема със шийката.На елле и другите мамчета(болни и с болни близки) също пожелавам да се оправят бързо.Искам да попитам аз съм карала шарка но принципно ако сега имам контакт с болен(дано не се случи де)опасно ли е за мен или бебка.Питам,че ММ не я е карал а негов колега се е ошарил на 40 г и може да я лепне.
Варицела ли?!? Ако е тя повтаря.макар и рядко. Но мисля,че е опасно в по ранните месеци.
Еlle  и аз съм против аб,моето дете декември пи за първи път,иначе лекувам с хомеопатия само,но този път се наплаших,не че аб беше много помагащо  Close .... Но знам,че ако се прекъсне преди 5  ден може да се получи резистентност.
За трета фм Георгиев първо ми каза към 28г.с ,после към 30г.с.  аз като цяло мисля да пропусна,но тази седмица ще запиша час за преглед да видим плацентата ми,как е

# 590
Поля, аз сега карам варицелата в 26 г.с., не е хубаво, ама какво да се прави. Надявам се да я мина без усложнения, демек пъпките да са най-страшното, т.е. досадното.Само скарлатината повтаря, другите -не. Нямаш място за притеснение.

# 591
Поля, аз сега карам варицелата в 26 г.с., не е хубаво, ама какво да се прави. Надявам се да я мина без усложнения, демек пъпките да са най-страшното, т.е. досадното.Само скарлатината повтаря, другите -не. Нямаш място за притеснение.
Не е така. Варицелата повтаря,писала съм рядко се случва,но се случва

# 592
Не е така. Варицелата повтаря,писала съм рядко се случва,но се случва
ужас дано се размине.До сега се опазих,без да боледувам,без никакви лекарства.Работех си и колежки се разболяваха около мен и сега като спра работа да се разболея е това вече ще ме срине психически.

# 593
Момичета въпреки че съм минала по пътя на раждалите....колкото повече наближава денят толкова повече  започвам да се страхувам... незнам защо....първият път бях толкова спокойна въпреки че незнаех какво ме очаква..... #Crazy Shocked Shocked

# 594
на болните и мами и деца, и близките им-бързо оздравяване

деси и аз съм като тебе, не знам защо така се панирам този път

вчера гледах, че съм в началото на 7ми месец вече, термина ми е на 12,06, не знам защо съм с усещането, че тази бебка ще иска да излезе по рано /въпреки, че трябва да съм планирано секцио/, та сигурно ще преговарям с лекарите за дата края на май...мн се притеснявах с баткото да не ми изтекат водите или да започна да раждам преди секциото, снощи викам на мъжа ми, че живот и здраве май месец влизам в 9ти месец и мога да родя всеки един ден, и той ми казва - 'да, помня, ще има всяка вечер да ми казваш като предишния път, че имаш чувството, че ще родиш дадената вечер' Joy Joy Joy

днес имам цял ден метален вкус в устата от това желязо...така или иначе ставам посред нощ, вместо като стана, изпих го в 4 през нощта, та да мога да закуся спокойно нещо с млечни продукти и мисля така да процедирам - винаги ставам към 4-5 до тоалетна, че някога и бодърствам- и тогава ще го пия това чудо, поне няма да ми дразни така стомаха мисля си аз....

# 595
Много се притеснявам ..... незнам.... Cry

# 596
Привет и от мен!  Hug
В последните дни бях заета с местенето от Белгия в България и поизоставих четенето тук. Е, сега вече съм на българска почва  Grinning Макар и с около 40 кашона в коридора, които очакват да бъдат разопаковани. А ние дори няма скоро да стигнем до тях, защото решихме първо да прочистим и подредим всичко в дома ни и тогава да разопаковаме. Иначе няма как 2 къщи в 1 да съберем. И така - очертава ми се занимавка за следващия месец Simple Smile Поне ще гледам да е малко по малко, за да не се претоварваме и отегчаваме прекалено с бебка  Wink Така или иначе вече от 3 дни съм в отпуск и не мисля да се връщам на работа преди раждането.
Ел, Снежинке, Бърборанче, прочетох за вашите премеждия  Sad Много се надявам скоро да се види края им и всичко да си дойде на мястото  Praynig Много ви стискам палци.
Кокона 777, видях и твоя въпрос за високото желязо и ниския хемоглобин. Може би момичетата са прави с това, което са ти написали. Само да споделя отново моя опит, който е донякъде подобен. При мен последните кръвни изследвания показаха желязо над нормата, феритин и хемоглобин по-скоро в долната граница. Свързах се с моята хематоложка и тя обясни, че даденият резултат за желязото е фалшив, тъй като с витамините, които приемам, всеки ден взимам и някаква доза желязо. Резултатът е, че желязото е в кръвта без реално все още ефективно да е усвоено от организма е да е отишло в депата. За да бъдат реални резултатите, трябва да се направи пауза (не помня точно - около половин или един месец) след края на приемане на желязо и след това да се направят изследвания. Не знам дали го казах достатъчно ясно, а и нямам представа дали това е и твоят случай. Просто споделям моя опит - ако искаш, за повече спокойствие, консултирай се с хематолог  Hug
Дива, много неприятно се е получило с тази лаборантка. Аз както принципно не обичам да ми взимат кръв, страшно много бих й се ядосала...
Иначе аз вече си видях българската лекарка, при която мисля да раждам и при която е родена Рая. Тя направи ехограф - оказа се, че бебка отговаря на седмицата си по коремче, но изпреварва с около 3 седмици по главичка и крачета. Апаратът показа, че тежи около 1500 кг (в 28 седмица). Лекарката каза, че може да е малко по-мъничко поради изпреварването на краченца и главичка, по които се прави изчислението. При всички положения обаче се очертава големичко бебче. Също така лекарката каза, че не би рискувала с нормално раждане, при положение, че имам 1 секцио и при него е открито срастване на плацента и матка. Обясни ми, че за подобно срастване обичайно причина била особеност на матката, която прави доста по-голям риска да се получи и втори път, което би било много опасно за мен при евентуално нормално раждане... И така - явно ще вървим към секцио някъде последната седмица на май... Важното е да сме здрави с бебка в крайна сметка  Wink Макар че хич не ми се искаше пак да ме режат.
Много  Hug, прекрасна неделя ви пожелавам и само хубави емоции!  Simple Smile

# 597
Здравейте пиша за 1ви път и аз в тази тема,макар да не съм включена в списъка на 1ва стр. Simple Smile Четох само досега мненията ви .. но и при мен това е 1ва бременност и имам мн.въпроси и непознати за мен неща... и разни болежки и неудобства,..а съм 6ти мес с термин  юни и ми се струва че остава още дълго и най трудното предстои ,незнам дали е така Sad А днес ходих да си нося на АГ-то ми 2-рите подреед кр.изследвания, за да ми каже желязото нормално ли е ..и от мн.високо (32) предни я месец ,сега изведнъж е 7,4 (малко ниско според него) при реф.ст-ти 6,6-26 ....? Уж трябваше да го свалим и спрях едни витамини и сега е ниско ..а сега ми каза 4е трябва да го покачим...?? не разбирам аз нещо ли ,.. спомена ми и за някаква анемия  май си мисли че имам ....и май само предполага .А иначе веднага ми изписа да пия желязо - Мaltofer х 2 на ден да дъвча сутрин на гладно (било гадно май ) Някоя от вас пие ли го или да го е пила досега и има ли промяна след това , а негативни последици за организма има ли от него ...? Thinking Чудя се дали да го взема или да пробвам с разни храни богати на желязо ... За хемоглобина ми нищо не каза ,а пише че е нисък -HGB - 118G/L (Low) при стойности 120-160 ...  Та ме обърка още повече и не ми обясни нищо както трябва при вас как е ?... Дайте мнения в тези седм.24-27 ма нормално ли е това и дали бебчетата си ги усещате така силно и рязко да шават (както аз моето ) и с болки под ребрата особено вечер и будейки ме сутрин ....   newsm78 до скоро от мен и лека вечер и почивен ден утре Simple Smile

# 598
еmiliq86 Добре дошла!
Доста мами тук пият Малтофер - вярвам, ще ти подскажат за него.
За шаването на бебетата - определено напоследък са се засилили. Моята госпожица като усети, че сутрин съм станала да пишкам и после не ме оставя да спя - ако съм надясно рита там, ако съм наляво там, а аз по гръб не мога да спя - та ставаме, колкото и да не искам. Дори и два пъти я засичах да хълца. Голям екшън са тия бебета. Не се тревожи обаче, ако има дни, в които не е толкова подвижно бебчето. Не всеки ден са игриви и диви, понякога им се дреме повечко!
За хемоглобина - опитай с повече мръвки да го вдигнеш!
Катериче   Ухааа! Вярно голямко бебче!!! Вярвам всичко ще мине нормално!

# 599
  • София
добро утро и хубава неделя....

И мен започва да ме е страх от края... след две раждания, сега ме гони дива параноя...
piletta, и аз съм с термин 12 юни, но доки в четвъртък каза, че едва ли ще удържа до тогава и да се настройвам за края на май - даже на майтап подхвърли - виж 24 май е една хубава дата... Засега ще си раждам нормално.

Общи условия

Активация на акаунт