Баба Марта се задава, здрави бебчета през ЮНИ обещава! - тема 9

• 31 278
  • 703
  •   1
Отговори
# 600
magi_sveta, аз с това ренде не се разбирам. Мъжа ми го ползва. Гледам колко лесно и бързо реже всичко, а аз като пробвам не се получава изобщо.

За раждането и мен сега повече ме е страх от усложнения, защото знам колко хубаво е без... Но като цяло не мисля много за това, защото най големия ми страх е да не се роди по-рано. По тази причина не съм коментирала раждането с докторката, не съм се видяла с дулата. Мислех към края на март да ги направя тези неща. Дори не знам дали серклажа пречи на нормалното раждане, но мисля че не. Ама как събираш сили да родиш след 4 месеца мързел...

# 601
Добро утро, мамчета! Аз също се притеснявам, макар че термина ми е в края на юни! Все си мисля, че бебо ще тръгне по-рано и когато най-малко очаквам.. А и ми е първа бременност и като знам, че всяка е индивидуална ме знам на фона на 6месечното ми повръщане, /извинявам се/, футболните шутове и куп други дискомфорти, дали пък няма да родя бързо хехе Simple Smile Усмихнат и спокоен ден ви желая, без болешки и скоро да се похвалите, че сте здрави!

# 602
Е, момичета, да не стряскаме тези, които ще им е за първи път, тъй или иначе връщане назад няма   Grinning оттук само напред към прекрасни здрави Юнски Бебоци.
За желязото - консултация с хематолог задължително.
Едвам ще изкарам до утре да се чуя с АГто, да ми каже какво следва оттук нататък... страх ме е за Бебчо, да не реши да излиза по-рано и да не го засегне варицелата, каквото и да е друго, ще го издържа. За съжаление напоследък все ми се струва, че съм лоша майка, защото, за да опазя едното, имам чувството, че лишавам другото   Sad
Еле, Бубенцето как сте?  Hug
Добре дошли, юнски мамчета, лека бременност.   bouquet

# 603
  • София
Арлина, туй ренде тъкмо мислих, че съм го овладяла до съвършенство и почти си отразях половината горна част от кутрето... ама пусто бързане.

То не е за стряскане, като цяло и двете ми раждания са били безпроблемни, но просто не се чувствам мобилизирана за това, много по-информирана съм и все си мисля, какво може да се обърка (а хич не ми е в стила)... даже вчера си повтарях, че по принцип ни облъчват с лоши новини, не ни съобщават за всяко здраво бебе, за всяко щастливо дете и семейство, че това е естествено и всичко ще е наред и после пак ме почва черната серия на мисли... надявам се на слънце в буквалния смисъл в най-скоро време, за да ме изкара малко от депресивните мисли.

Ел, Бубе, Снежинке, бързо да се оправяте и вече да имате по-малко притеснения.

Добре дошли на новите попълнения... Лека и безпроблемна.

# 604
  • София
Eх, като пишат така повече хора в голяма тема и докато погледна вече има няколко изписани странички Simple Smile Бързо оздравяване на всички

Аз нещо по-приятно да питам- започнахте ли да пазарувате? Аз все си викам ще ообикалям като се постопли времето, ама пък се зачудих тогава с многото килограми и кореми дали няма да е мъчение.

# 605
Ние обикаляхме, но не посмяхме да купим нищо! Ремонтирахме стаята на бебо и си харесахме креватче, което може би ще е първата ни покупка близката седмица /поне стаята да му е изцяло готова/, докато дрешки и другите неща от списъка ще са на по късен етап /иначе бабите ще ни Нахокат яко хахах/ Simple Smile

# 606
  • на пясъка при черупките от миди
Минавам да се отбележа и предложа име на тема:
1. Великден тихо наближава, а Юнчето в корема на мама шава ли шава
2. Мама обзавежда вече гардеробче на юнското вързопче/ бебоче
3. Юнчето кълбета в корема на мама прави, а тя заглежда се в кошари

# 607
На мен са ми останли много малко неща за пазаруване . от големите покупки само количката не сме взели , но тя ще е най-накрая . Избрала съм модел за сега и ще пристегне за 1 ден и не виждам смисъл сега да я поръчвам .
Оставам с наблюдението , че мамите който вече са раждали май ги е по страх от раждането и го мислят по от рано . Аз вече се примирих с идеята за секцио и за пълна упойка и не ги мисля . Сигурно ще ме налегнат някакви тежки мисли преди самото раждане , което ще си е нормално . Още малко и мисля да започна със списъка за болницата (нощници , гащи и тем подобни ) , че не обичам да съм неподготвена .

# 608
Снежинке, същите мисли ми минават и на мен Sad. Отдадох се изцяло на баткото, няколко дни забравих, че съм бременна. Сега съм с 38.5 и не мога да я сваля, боли ме всичко и не мога да стана от леглото. Днес бебка почти не се е обаждала и аз започнах да параноясвам и да изпадам в депресия. Добре поне, че малкия оздравя... Стискам палци на теб и на Бубенцето всички бързо да оздравяват  Hug.
Пиша от тел и ми е неудобно, извинявсм се за грешките и ... енергийния вампиризъм ...

# 609
Здравейте прекрасни мамчета  Flutter Тук съм не съм ви забравила,ама просто сте толкова активни както тук,така и във фейса,че нещо напоследък изобщо не мога да смогна да ви чета,та камоли да пиша  Rolling Eyes А да не говорим,че докато се опитвам да наваксам новините и не мога никаква друга работа както вкъщи,така и на работа да свърша ... абе нещо напоследък това време хич не ми достига,даже книжката дето си я купих за посрещане на бебчето до 1 годинка,за да съм малко по подготвена не съм я почвала и това вече започва много да ме притеснява,защото времето наближава,а аз си нямам никаква представа как ще се справя  Thinking
Едва снощи успях да наваксам с това което сте писали и много съжалявам за мамите които са влезли в черната серия с тези ужасни болести и силно се надявам вече от новата седмица,както те,така и дечицата им да са много по добре и да оставят неприятностите зад гърба си  Praynig
Четох,че има мама на която са и се карали,че е качила +7кг. за цялата бременност  Shocked (аз си помислих,че за месец и викам да наистина не е много добре,ама то какво се оказа - това било за цялата бременност  #Crazy ) ... е не знам значи мен какво ще ме направят,където аз водя май първото място по качени килограми сред юнките +17,5 кг. в 25с. 6д. Embarassed Ама хич не ми пука,знам че после ще си ги саля  Whistling
Относно пазаруването - аз още нищо не съм купила,все още ми се струва раничко и дори не съм и разглеждала много,защото както казах това време за нищо не ми стига - единствено съм си набелязала количка 3 в 1 и дървена кошарка,но и това беше когато бях по свободна преди месец месец и половина  ooooh! Смятам да пазарувам чак май месец,като вляза в 45 дневия болничен  Wink Преди няколко дена за първи път влязох да гледам за комплектчета за изписване и бях толкова неорентирана,че нямам думи просто  Whistling Толкова мънички и сладички нещица има и какви хубави роклички  Whistling ,ама успях да се въздържа  Rolling Eyes
Утре сутринта съм на преглед и вече нямам търпение да видя малката госпожица колко е пораснала newsm68 Иначе във вторник ходих на контролна ФЕКГ(нали преди месец ходих по препоръка на АГ -не че имаше основание,но просто за да сме спокойни и двете си ме прати,защото най-честите малформации при бебенцата били именно в сърцичето и държеше все пак човек,който само с това се занимава да си го огледа хубаво),та тогава всичко беше наред бях в 20с.и 2д.,но д-ра поиска да ме види пак след месец,защото сърчицето в тази седмица било околко 6гр. и искал като порасне малко пак да ме види,за да не изпусне някой дребен дефект,та затова във вторник ходих пак - пак си ни огледа хубаво(а аз си мислих,че ще е по набързо този път) и каза,че всичко си е наред и вече като се родим живот и здраве,ако искам пак да отидем да ни погледне  Simple Smile и всичко това ми струва само 30лв.,които заплатих на първия преглед,а за втория за които ме извика(явно за негово си спокойствие),не ми взе нито една стотинка  newsm53 Човека просто явно съвестно си върши работата и не гледа на бременните,като източник на добри доходи,евала му казвам,дано повече такива доктори да срещаме  Wink
Иначе се чувствам доста добре,бебка е много послушна,съсвем лекичко ме подритва,спя си спокойно,даже все още спя на полукорем т.е. на една страна,ама така съм се обърнала,че почти да се обърна по корем,абе не го обясних мн добре  Rolling Eyes хапвам си всичко,единствено,че вече почнах по бързичко да се уморявам и да търся все къде да поседна и отвреме на време ме тормозят тези киселини,ама това са бели кахъри пред това което си представях,че ме чака  Rolling Eyes е,то още има време да ми се върне тъпкано,но се надявам да имам късмета да искарам една спокойна бременност,след като толкова години я чаках  Praynig
Иначе относно раждането още не съм почнала да се притеснявам,защото се успокоявам,че има време,а и предния път като питах д-рката ми каза,че е рано и в 30с. ще говорим,та затова за сега се опитвам да не мисля много и да съм спокойна,ама като се знам като наближи момента,как ще се панирам,направо не ми се мисли  ooooh! Иначе се надявам утре да сме се обърнали с главичката надолу,че с тази лека малформация на матката,която имам,много ме притеснява дали ще успее изобщо да се обърне,а ми се иска да раждам нормално,но ако не успее да се обърне няма да имам особенно голям избор,така че моля ви стискайте палци утре като отида на преглед вече да се е обърнала  Praynig
Ами мисля да спирам до тук със словото ми,че както ме нямаше известно време,сега да не вземе да ви писне от мен пък  Laughing
Желая ви една хубава неделя и нова седмица изпълнена само с положителни емоции  Wink

# 610
El, с компреси и хладна баня не става лисвалянето на темп? Пий много вода. Praynig бързо да овладееш Т. Ако легнеш и се опънеш по гръб и малко я побутнеш... трябва да я усетиш.

milady M, дори и да се обърне сега, после може пак да се размести. Мисля че 32 г.с. беше оптималната за обръщането надолу  Hug

# 611
Здравей те мамчета Simple Smile
Искам да ви се оплача от моят син!!! Започнал е да лъже само и само да има повече време за игра....от три дена е наказан без телевизия и компютър но той се инати и си знае неговата! !! Close  направо незнам  какво да правя ???? newsm78 Сега съм му казала че трябва да напише цялата азбука и да реши един лист със задачи без грешка та да му разреша да  гледа един  час телевизия..чувствам се като много лоша майка но не знам какво друго да направя до сега не е правил така newsm78

# 612
Здравей те мамчета Simple Smile
Искам да ви се оплача от моят син!!! Започнал е да лъже само и само да има повече време за игра....от три дена е наказан без телевизия и компютър но той се инати и си знае неговата! !! Close  направо незнам  какво да правя ???? newsm78 Сега съм му казала че трябва да напише цялата азбука и да реши един лист със задачи без грешка та да му разреша да  гледа един  час телевизия..чувствам се като много лоша майка но не знам какво друго да направя до сега не е правил така newsm78

Здравей desyy1 ! До колкото разбирам, е усетил насоченото внимание към предстоящото събитие и съответно "отклоненото" до някъде внимание от него, а като всяко дете гледа да се възползва и да набляга на игри. Хубаво е, че си обърнала внимание и си му дала задачи, но също много важно е да не се поддаваш на манипулации и тръшкания от негова страна. Това би ти изиграло лоша роля за в бъдеще Simple Smile
Не се чувствай като лоша майка! На против! Научиш ли детето на самодисциплина, ще му е по-лесно после (в живота и т, н) да не отварям темата, че прекалено разглезените деца са склонни към зависимости един ден, защото са свикнали по по-лесния начин.  (това е друг въпрос)
И не забравяй! Децата знаят слабите места на родителите си по-добре от тях самите и е много важно да държиш до край на изискванията си, а и така ще му е "по-сладко" детското после  Laughing
Успех! Разкажи какво се е случило!

# 613
Здравейте момичета!
Зачетох се и видях много от коментарите  за температурата и болно гърло! От много медицински лица, а и от гинеколожката ми знам, че е позволен парацетамола, за болно гърло всичките хомеопатии, тонзилотрени, инфлуцити, цинабсин (за синузит) осцилококцинум и т.н! Декември изкарах нещо на крак със много сериозна кашлица и ми беше предписала геломиртолфорте! Успех и скорошно оздравяване!

# 614
Ама стига с тия вируси вече . Бързо да се оправяте всички .Той пък и тоя грип е страшно гаден с тези температури дето ги вдигате .
На мен ми е едно поспаливо и мързеливо , разведох домашните за час и половина  докато не е почнало пак да вали и май се поизморих  а тепърва мислех да готвя и да чистя ....... ама май ще го о ставя за утре и ще взема нещо набързо за хапване Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт